Οι πολλές σειρές είναι το πρόβλημα της Marvel σύμφωνα με το αφεντικό της Disney
Movies

Οι πολλές σειρές είναι το πρόβλημα της Marvel σύμφωνα με το αφεντικό της Disney

To τοπίο στο streaming φαίνεται ότι αλλάζει ξανά σημαντικά και όπως όλα δείχνουν και η Disney θα αρχίσει να μειώνει τον όγκο των κυκλοφοριών στην πλατφόρμα της. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του Bob Iger που επέστρεψε στην προεδρία της εταιρείας μετά από ένα μικρό διάλειμμά και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Μιλώντας για τις ταινίες που δεν τα πήγαν και τόσο καλά στις αίθουσες, όπως το νέο Ant-Man αλλά και τα πρόσφατό Indiana Jones, ο Iger εστίασε το πρόβλημα στον μεγάλο όγκο περιεχομένου, που προορίζεται κυρίως για το Disney Plus.

«Υπήρξαν κάποιες απογοητεύσεις. Θα θέλαμε κάποιες από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες μας να έχουν καλύτερη απόδοση. Αυτό δεν αντανακλά ένα πρόβλημα των ανθρώπων που δουλεύουν για εμάς, αλλά νομίζω ότι με το ζήλο μας να αυξήσουμε ουσιαστικά το περιεχόμενό μας κυρίως στο streaming, καταλήξαμε να δίνουμε στους ανθρώπους μας, περισσότερο όγκο δουλειάς κάτι που φόρτωσε τον χρόνο και την εστίαση τους» τόνισε αρχικά ο Iger και συνέχισε αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Marvel.

«Η Marvel είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν είχαν ασχοληθεί με την τηλεόραση σε κανένα σημαντικό επίπεδο. Όχι μόνο αύξησαν την παραγωγή ταινιών τους, αλλά κατέληξαν να κάνουν πολλές τηλεοπτικές σειρές και, ειλικρινά, αυτό μείωσε την εστίαση και την και την προσοχή. Αυτή είναι, νομίζω, η αιτία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

To πρόβλημα με αυτή την ανάγνωση βέβαια, είναι ότι σε περίπτωση που η Disney είχε κινηθεί διαφορετικά, δεν θα υπήρχε αρκετό δελεαστικό περιεχόμενο για κάποιον που θέλει να γίνει συνδρομητής του plus. Ενώ τώρα υπάρχει μία αξιοπρεπέστατη βιβλιοθήκη με πολλές σειρές τόσο από τη Marvel όσο και από το Star Wars.

Είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έκαναν τη Marvel κολοσσό, αλλά από την άλλη πλευρά, η έλλειψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και η πανδημία δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία.

Ίσα ίσα μάλιστα, που το περιεχόμενο των σειρών όπως τα Loki, Wandavision, Moon Knight αλλά και το Secret Invasion που προβάλλεται αυτή την εποχή, είναι πολύ ανώτερο από τις ταινίες που προβλήθηκαν στους κινηματογράφους.


Tα φώτα του Hollywood έσβησαν: Ξεκίνησαν απεργία και οι ηθοποιοί

Δέκα μικρές ιστορίες από την… καταστροφή του Appetite for Destruction

To trailer για τη σειρά της Ahsoka μας βουτάει ξανά στον κόσμο του Star Wars

Οι Tenacious D εμπνεύστηκαν το Tribute από τους Metallica


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ