Ο Πίτερ Τζάκσον για τη σειρά του «Άρχοντα»: «Είπαν ότι θα μου στείλουν το σενάριο και μετά εξαφανίστηκαν»
TV

Ο Πίτερ Τζάκσον για τη σειρά του «Άρχοντα»: «Είπαν ότι θα μου στείλουν το σενάριο και μετά εξαφανίστηκαν»

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, μερικούς μήνες μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» από την Amazon, υπήρχε η πεποίθηση ότι ο Πίτερ Τζάκσον θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη σειρά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τώρα ξέρουμε το γιατί.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης των δύο κινηματογραφικών τριλογιών από τα έργα του Τόλκιν, αποκάλυψε ότι ενώ είχε μία αρχική επικοινωνία με τους υπεύθυνους, αυτοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά.

«Μας ρώτησαν αν θέλουμε να εμπλακούμε μαζί με τη Fran Walsh και τους είπα ότι είναι δύσκολο να απαντήσω χωρίς να έχω δει το σενάριο. Έτσι μου είπαν πως όταν τα έχουν θα μου τα στείλουν. Και δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά. Δεν πειράζει όμως, δεν έχω κανένα παράπονο» τόνισε ο Πίτερ Τζάκσον.

«Θα δω τη σειρά. Δεν είμαι άνθρωπος που κρατάει κακία. Είναι μια δύσκολη δουλειά. Αν κάποιος φτιάξει μια καλή ταινία η σειρά είναι λόγος για να το γιορτάσουμε. Ανυπομονώ να το δω ως απλός θεατής. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα και έχουν ποντάρει πάρα πολλά» κατέληξε μιλώντας για την παραγωγή που θα κοστίσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο μόνο και μόνο για την πρώτη σεζόν.

Τα Amazon Studios απάντησαν με ανακοίνωση τους στη δήλωση του Τζάκσον: «Με την απόκτηση των δικαιωμάτων είχαμε την υποχρέωση η σειρά να κρατήσει απόσταση από τις ταινίες. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Πίτερ Τζάκσον και τις ταινίες του και χαιρόμαστε που ανυπομονεί να δει το Rings of Power».

Πάντως επειδή θυμόμασταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, ψάξαμε λίγο το αρχείο μας και βρήκαμε μία δήλωση του Τζάκσον από το καλοκαίρι του 2018. Έλεγε τότε ότι ετοιμάζεται να φτιάξει τη δημιουργική ομάδα για τη σειρά.

«Είχα μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Amazon πριν από περίπου ένα χρόνο και από αυτά που άκουσα νομίζω ότι έχουν πάρει το σωστό δρόμο. Έχουν πολύ καλές προθέσεις και όλα ακούγονται συναρπαστικά. Δεν θα ήθελα όμως να είμαι υπεύθυνος για ολόκληρη τη σειρά, αφού αυτό θα αποτελούσε μία μακροχρόνια δέσμευση. Κάτι που δεν έχω ξανακάνει, έτσι δεν θα ήταν έξυπνο να είμαι ο showrunner. Αυτό που κάνω τώρα είναι να συγκροτήσω την δημιουργική ομάδα πίσω από το πρότζεκτ» ήταν η δήλωση του τότε στο γερμανικό IGN.  

To Rings of Power κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου. 


Για πρώτη φορά σε streaming  στην Ελλάδα η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Οι Metallica έβγαλαν μπλουζάκια Stranger Things!

To πρώτο teaser του νέου Joker επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Lady Gaga

Batgirl: Η ταινία γυρίστηκε αλλά δεν θα κυκλοφορήσει!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ