Το Netflix δοκιμάζει έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται κωδικούς
TV

Το Netflix δοκιμάζει έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται κωδικούς

Ένα νέο τρόπο περιορισμού των διαρροών στους κωδικούς δοκιμάζει το Netflix όπως αποκάλυψε το Variety. Η πλατφόρμα που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ελαστική στο θέμα των κωδικών έχει μπει στη διαδικασία να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να περιορίσει την απώλεια εσόδων.

Έτσι, με το τεστ που θα ξεκινήσει από το Περού, τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα, θα ενημερώνει μέσω μηνύματος τους χρήστες που έχουν μοιραστεί τους κωδικούς τους ότι θα πρέπει να πληρώσουν μία έξτρα χρέωση, για κάθε σύνδεση εκτός σπιτιού. Το ποσό αυτό θα φτάνει περίπου στα τρία δολάρια για κάθε απομακρυσμένη σύνδεση.

Το αν αυτή η μέθοδος θα επεκταθεί σε άλλες χώρες είναι κάτι που θα κριθεί από τη δοκιμαστική περίοδο στις τρεις χώρες  που αναφέραμε.

Τι λέει το Netflix για την έξτρα χρέωση

«Πάντα διευκολύναμε τους ανθρώπους που μένουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό του Netflix, με λειτουργίες όπως τα ξεχωριστά προφίλ και τις ταυτόχρονες προβολές. Αν και αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, παράλληλα έχουν δημιουργήσει σύγχυση για το πότε κάποιος μπορεί να μοιραστεί τους κωδικούς του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο οι λογαριασμοί να μοιράζονται σε διαφορετικά σπίτια κάτι που επηρεάζει τη δυνατότητα μας να επενδύουμε σε νέα προγράμματα για τα μέλη μας» έγραψε σε blog του Netflix στέλεχος της εταιρείας.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ σε νέο λογαριασμό για να μην χαθεί το ιστορικό θέασης. Πάντως επειδή δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος στο βαθμό που το θέλει το Netflix, βλέπουμε κάποια στιγμή να υιοθετείται η δήλωση συγκεκριμένων συσκευών που θα μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο.

Το Netflix έχει μέχρι σήμερα 221 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αλλά ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, είναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερος.


Διαβάστε ακόμα:

Netflix: Δέκα σειρές και ταινίες που μας φέρνει ο Απρίλιος

Muse: Απίθανός τίτλος τραγουδιού που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί

Deadpool: Βρήκε σκηνοθέτη και προχωράει η πρώτη ταινία του MCU

Νέα αύξηση στις τιμές του ανακοίνωσε το Netflix


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: