Η μεγάλη αλλαγή από τo βιβλίο στο φινάλε του House of the Dragon
TV

Η μεγάλη αλλαγή από τo βιβλίο στο φινάλε του House of the Dragon

Προσοχή, ακολουθούν spoilers για το φινάλε του House of the Dragon: Στο τελευταίο επεισόδιο του House of the Dragon που προβλήθηκε την Κυριακή, η Ρενίρα προσπαθεί πάρα πολύ να συγκρατηθεί και να μην ξεκινήσει αμέσως τον πόλεμο. Είναι ίσως η μοναδική ψύχραιμη και λογική φωνή που έχει απομείνει.

Όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει με δραματικό τρόπο στη 2η σεζόν, μετά τα όσα έγιναν στις τελευταίες σκηνές. Μιλάμε για την τραγική κατάληξη που είχε η καταδίωξη του Lucerys από τον Aemond με τον πολύ μεγαλύτερο δράκο (τη Vhagar) και τον θάνατο του μεγάλου γιου της Ρενίρα.

Σε αντίθεση με τη σειρά που το περιστατικό εμφανίζεται περίπου ως ατύχημα, στο Fire and Blood του George RR Martin η πράξη του Aemond παρουσιάζεται εσκεμμένη. Υπάρχει όμως πάντως ο αστερίσκος, ότι η ιστορία όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο δεν θα πρέπει να θεωρείται 100% αξιόπιστη λόγω των αφηγητών.

Ο Ryan Condal, o showrunner του House of the Dragon, που συνεργάζεται στενά με τον συγγραφέα μίλησε για το θέμα στο variety«Οι ιστορικοί μάς είπαν ότι ο Aemond σκόπευε να σκοτώσει τον Λουκ, αλλά δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήξερε τι συνέβαινε στο κεφάλι του Aemond εκείνη τη στιγμή. Και επίσης θα αμφισβητούσα λίγο τη λέξη ‘ατύχημα’. O Aemond ανέβηκε στον γιγάντιο δράκο του και κυνήγησε τον ανιψιό του που είχε έναν πολύ μικρότερο δράκο μέσα από τα σύννεφα ουρλιάζοντας και φωνάζοντας σε αυτόν. Ξεκίνησε έναν καυγά. Δεν ήξερε πώς θα απαντούσαν ο Άραξ ή ο Λουκ και όλο αυτό κατέληξε σε τραγωδία» τόνισε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για τις ευκαιρίες που δίνει στην αφήγηση, ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα στη σειρά.

«Δεν νομίζω ότι ήταν αυτό που σκόπευε να κάνει ο Aemond όταν ανέβηκε στον δράκο, αλλά έκανε κάτι φρικτό και επικίνδυνο. Αυτό είναι το θέμα: Αυτός είναι ένας πόλεμος με πολλά κοψίματα που φτιάχνουν μια πραγματικά αιματηρή πληγή. Τα όσα συνέβησαν προσθέτουν επίπεδα και αποχρώσεις στον χαρακτήρα που δίνουν ενδιαφέρον για το μέλλον. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να συνεχίσεις με τον Aemond ως χαρακτήρα και την ιστορία του στον χορό των δράκων. Αυτή είναι η πρώτη του πράξη ως καβαλάρης δράκου και πολεμιστής και έχει πάει πολύ στραβά. Τώρα τι συμβαίνει στη συνέχεια, και πώς ανταποκρίνεται σε αυτό; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που με ενδιαφέρουν ως δημιουργό».

Ο Ryan Condal μίλησε επίσης γενικά και για τις υπόλοιπες αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το Fire & Blood: «Αυτό που μας συναρπάζει, σε αφηγηματικό επίπεδο είναι το πόσο πόσο μπερδεμένη και αναξιόπιστη είναι η ιστορία. Θέλω να πω, αυτό είναι ένα βιβλίο γραμμένο από έναν συγγραφέα με μια προσπαθεί να φιλτράρει τις αφηγήσεις τριών άλλων συγγραφέων, όλοι με τις δικές τους ατζέντες. Και κάποιος περιμένει να καταλήξει στην  αληθινή ιστορία από αυτό το βιβλίο; Όχι. Αυτό με το οποίο γελάει ο George Martin είναι το πώς μπορεί κάποιος να διαβάσει το Fire & Blood και να πιστεύει ότι αυτή είναι μία αξιόπιστη καταγραφή των όσων συνέβησαν». 


Ποιος ήταν ο τεράστιος δράκος στο φινάλε του House of the Dragon

Ετοιμαζόμαστε για τεράστιο μπέρδεμα με το 1899 στο Netflix

To trailer του Ant-Man αλλάζει τα πάντα στο MCU

Ο Χένρι Κάβιλ επέστρεψε και επίσημα στο ρόλο του Superman


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ