Φιάσκο με τη δοκιμή του Netflix για έξτρα χρέωση σε όσους μοιράζονται κωδικούς
TV

Φιάσκο με τη δοκιμή του Netflix για έξτρα χρέωση σε όσους μοιράζονται κωδικούς

Τα πρώτα νέα για τις δοκιμές που κάνει το Netflix για έξτρα χρέωση σε όσους μοιράζονται κωδικούς δεν τα λες και πολύ καλά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Rest of The World που έψαξε το θέμα με τις δοκιμές στο Περού, δεν υπάρχει καμία απολύτως συνοχή στο τεστ ενώ ήδη υπάρχει αρκετός κόσμος που διακόπτει τη συνδρομή του.

Το έξτρα κόστος φτάνει τα δύο δολάρια για κάθε απομακρυσμένη σύνδεση, όμως σε κάποιους από τους χρήστες που έχει εμφανιστεί η ειδοποίηση έκαναν απλά skip και συνέχισαν να παρακολουθούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Άλλοι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς τους, δεν είχαν καμία ειδοποίηση και συνεχίζουν να βλέπουν όπως και πριν. Το Netflix τονίζει ότι η νέα λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και για αυτό δεν υπάρχει ακόμα ενιαίος τρόπος χειρισμού.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν από το Περού, την Κόστα Ρίκα και τη Χιλή που είναι από τις χώρες με τον μικρότερο αριθμό συνδρομητών παγκοσμίως, έτσι η πλατφόρμα δεν κινδυνεύει με μεγάλες απώλειες στους συνολικούς της αριθμούς.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, είχαν 200.000 λιγότερους συνδρομητές, ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο λέει ότι η πτώση θα συνεχιστεί και μπορεί να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια. Η πτώση στην αξία της εταιρείας μετά από αυτό έφτασε τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κινήσεις που κάνει η εταιρεία και επισπεύδονται είναι (εκτός από το stop στο μοίρασμα των κωδικών) ένα νέο πλάνο συνδρομής με χαμηλότερη τιμή που θα περιλαμβάνει όμως διαφημίσεις, ενώ μέσα στη χρονιά θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το live-streaming.


Stranger Things: Έσπασε όλα τα ρεκόρ του Netflix!

Το Running Up that Hill πήγε στο νο1  λόγω Stranger Things

Η τρίτη σεζόν του Mandalorian δεν θα κυκλοφορήσει φέτος

Gray Man: Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρις Εβανς στο trailer


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ