Χάος στο Netflix με τις νέες οδηγίες για το μοίρασμα κωδικών
TV

Χάος στο Netflix με τις νέες οδηγίες για το μοίρασμα κωδικών

Το Netflix έχει μπει από πέρυσι σε διαφορετική τροχιά στο θέμα του password sharing όμως ακόμα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το ποιοι θα είναι οι κανόνες. Οι δοκιμές που γίνονται είναι πολλές, οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές φορές δεν συμπίπτουν και την Τετάρτη είχαμε ένα ακόμα μεγάλο μπέρδεμα.

Η σελίδα βοήθειας των χρηστών στις Η.Π.Α. ενημερώθηκε για μικρό διάστημα με ένα νέο σετ κανόνων για το μοίρασμα κωδικών που περιόριζαν τη χρήση αποκλειστικά και μόνο στο νοικοκυριό (όπως το αποκαλούν). Λίγη ώρα μετά η σελίδα, αφαίρεσε αυτό το section.

Οι κανόνες στην αρχειοθετημένη σελίδα αναφέρουν ότι μόνο τα άτομα που βρίσκονται στο κύριο νοικοκυριό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συνδρομή στο Netflix. Προκειμένου πολλές συσκευές να χρησιμοποιούν μία μόνο συνδρομή, το Netflix λέει ότι πρέπει να «συνδεθείτε στο Wi-Fi στην κύρια τοποθεσία σας, να ανοίξετε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο και να παρακολουθήσετε κάτι τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες» στις συσκευές που εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού χρησιμοποιείτε για να παρακολουθήσετε Netflix, διαφορετικά θα αποκλειστούν.

Όλα αυτά δεν αποτελούν πλέον μέρος της νεότερης έκδοσης της σελίδας και δεν υπάρχει αναφορά στον περιορισμό των 31 ημερών. Αντίθετα, η πλατφόρμα διευκρίνισε ότι όταν μια συσκευή που χρησιμοποιείται εκτός του νοικοκυριού συνδέεται ή χρησιμοποιείται επανειλημμένα, το Netflix θα ζητήσει από τον χρήστη να επαληθεύσει τη συσκευή κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο που αποστέλλεται στο email ή στον αριθμό τηλεφώνου του κατόχου του λογαριασμού. Στη συνέχεια, οι χρήστες πρέπει να εισαγάγουν έναν παρεχόμενο κωδικό εντός 15 λεπτών από την υποβολή αιτήματος για τη σύνδεση.

Τα δημοσιεύματα που έκαναν τον γύρο του internet την Τετάρτη, έλεγαν επίσης ότι ο χρήστης για να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του εκτός σπιτιού, θα πρέπει να ζητήσει έναν προσωρινό κωδικό που θα έχει διάρκεια επτά ημέρες, αλλά κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί το αν ο σχεδιασμός και οι δοκιμές που είχαν γίνει για μία έξτρα χρέωση για κάθε προφίλ που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό απομακρυσμένα θα προχωρήσουν τελικά. Είμαστε όμως πλέον σε μία διαφορετική εποχή για το Netflix που πριν από μία πενταετία είχε στηρίξει την καμπάνια του στο μοίρασμα κωδικών και τώρα θα καταλήξει κάποια στιγμή να περιορίζει τη χρήση σε μία και μοναδική ip.


O νέος Batman της DC δεν θα είναι πρωταγωνιστής στην πρώτη του ταινία!

Σαρώνει το τραγούδι που σημάδεψε το τρίτο επεισόδιο του Last of Us

Ο Ozzy ανακοίνωσε ότι σταματάει τις περιοδείες και ακύρωσε όλες τις συναυλίες του

Όλες οι σειρές και οι ταινίες που ανακοίνωσε η DC


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: