Netflix: Βάζει διαφημίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Netflix

Netflix: Βάζει διαφημίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς

Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και η πρώτη απώλεια συνδρομητών μετά από δέκα χρόνια, τα πράγματα στο Netflix κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Ο στόχος είναι η εταιρεία να έχει έτοιμες λύσεις όταν θα έρθει η ώρα της επόμενης ανακοίνωσης αφού και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται πτώση στον αριθμό των συνδρομητών που αυτή τη φορά ίσως και να φτάσει τα τρία εκατομμύρια.

Έτσι, όπως φαίνεται, επισπεύδεται το λανσάρισμα του νέου πλάνου συνδρομής που θα έχει μειωμένη τιμή και θα περιλαμβάνει διαφημίσεις. Στην ενημέρωση που είχε γίνει από υψηλόβαθμα στελέχη την ημέρα των αποτελεσμάτων, είχε τονιστεί ότι η εταιρεία πλέον βλέπει με καλό μάτι αυτή τη λύση και πως θα την υιοθετήσει μέσα σε ένα με δύο χρόνια.

Σε εσωτερική ενημέρωση που μοιράστηκε στην εταιρεία όμως, αναφέρεται ότι στόχος το πλάνο με τις διαφημίσεις να είναι έτοιμο και διαθέσιμο στους πελάτες μέχρι και το τέλος της χρονιάς.  «Ναι, το σχέδιο είναι γρήγορο, φιλόδοξο και θα χρειαστούν αρκετοί συμβιβασμοί» αναφέρει το εσωτερικό memo που ήρθε στη δημοσιότητα.

Αυτός ο τρόπος συνδρομής είναι πλέον μία λύση που χρησιμοποιείται πολύ από τις πλατφόρμες, με το HBO Max να την έχει ήδη διαθέσιμη και το Disney Plus να αναμένεται να την παρουσιάσει σύντομα. Άλλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μόνο στην Αμερική, όπως το Peackock ξεκίνησαν την πορεία τους μαζί με τις διαφημίσεις.

Το Netflix παραμένει ο κυρίαρχος στον τομέα του streaming όμως υπάρχουν φόβοι, ότι έχει πιάσει ταβάνι και πως τα μεγάλα «κεφάλια» δεν είχαν φροντίσει να έχουν έτοιμο ένα πλάνο στην πρώτη… στραβή. Μία στραβή που ήρθε και έφερε πρώτη της μετοχής που άγγιξε το 35 και έφερε απώλεια 54 δισεκατομμυρίων στη συνολική αξία της εταιρείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για την τιμή που θα έχει το νέο πλάνο, πάντως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα πακέτα κοστίζουν 8, 10 και 14 ευρώ, ενώ στην Αμερική το πιο ακριβό πακέτο πρόσφατα αυξήθηκε από τα 18 στα 20 δολάρια.


Πέθανε και ο δεύτερος γιος του Nick Cave σε ηλικία 30 ετών

Όλες οι κρυφές συμμετοχές στο Multiverse of Madness

Κράξιμο Mustaine σε σεκιουριτά την ώρα της συναυλίας των Megadeth

Σε καταφύγιο της Ουκρανίας έπαιξαν ο Bono και ο Edge των U2


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: