Οι τρεις αγαπημένες μπάντες του Tobias Forge των Ghost
Music

Οι τρεις αγαπημένες μπάντες του Tobias Forge των Ghost

Οι Ghost είναι μία μπάντα που πάντα έβγαζε μπροστά τις επιρροές της, τόσο στο image όσο και στον ήχο που μοιάζει βγαλμένος κατευθείαν από τις καλύτερες στιγμές της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Και όταν λέμε οι Ghost, εννοούμε φυσικά τον Tobias Forge που είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό το τεράστιο –πλέον- όνομα.

Ο σουηδός είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ το rock και το metal, εκτός και αν του μιλήσεις για οτιδήποτε extreme βγήκε από το 1993-94 και μετά. Αυτά δεν είναι καθόλου του γούστου και διστάζει να τα αποκαλέσει «χάλια», «σκ@τα» και όποια άλλη λέξη του έρθει πρόχειρη για να δείξει το πόσο πολύ δεν τα γουστάρει.

Όταν έρχεται η ώρα όμως να μιλήσει για τις αγαπημένες του μπάντες, όλα είναι πιο απλά. Το top 3 του βγαίνει αυθόρμητα. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Impericon τόνιζε ότι αν έπρεπε να διαλέξει 20 μπάντες τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά οι κορυφαίες επιλογές του είναι ξεκάθαρες. Είναι αυτές που τον επηρέασαν περισσότερο μεγαλώνοντας.

Η πρώτη του επιλογή είναι οι Pink Floyd και δεν μπαίνει καν στον κόπο να το αιτιολογήσει. Pink Floyd τελεία και παύλα και οι περισσότεροι φανατικοί του συγκροτήματος θα συμφωνήσουν με αυτή την προσέγγιση. Δεν χρειάζεται να πεις το γιατί όταν λες Pink Floyd, το όνομα τους αρκεί.

Η επόμενη επιλογή του είναι οι Rolling Stones, αν και φροντίζει να αναγνωρίσει ότι οι Beatles μάλλον ήταν καλύτεροι τουλάχιστον στο πόσο έσπρωξαν τα όρια της μουσικής.

Αλλά, όπως λέει, όταν οι Rolling Stones ήταν στο peak τους, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και λίγο μετά, τα τραγούδια τους ήταν απλά φανταστικά. Αυτό λοιπόν που τον τράβαγε περισσότερο στον Mick Jagger και την παρέα του ήταν το attitude, κάτι που έλειπε από τους Beatles. Το rock τους ήταν πιο «βρώμικο» και ερχόταν πιο κοντά στα γούστα τους.

Και μπορείτε να διαπιστώσετε αυτή την αγάπη για τους Stones στη ζωντανή εμφάνιση του Forge με τους Hellacopters με την εκτέλεση του Sympathy for The Devil. Η ένταση που βγάζει στην ερμηνεία του από το 2:24 και μετά είναι κάτι που για να πούμε την αλήθεια θα θέλαμε να δούμε και να ακούσουμε και στους Ghost.

H τρίτη και τελευταία επιλογή του δεν είναι άλλη από τους Metallica. Τους χαρακτηρίζει ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες για αυτόν και φτάνει στο σημείο να πει ότι χωρίς τη μουσική τους πιθανότατα θα έκανε άλλη δουλειά.

Ο Tobias Forge, ήθελε να γίνει μουσικός, πολύ πριν έρθει σε επαφή με τη μουσική των Metallica, αλλά όταν τους ανακάλυψε η αγάπη του για τη μουσική πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Μέχρι τότε τα ακούσματα του ήταν άλλης εποχής, όπως οι Pink Floyd, οι Rolling Stones που ανέφερε νωρίτερα, ακόμα και ο Jim Hendrix. Όμως οι Metallica ήταν τότε το φρέσκο και το σύγχρονο. Και το απόλυτα επιτυχημένο.

«Ήταν η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο και είναι μέχρι και σήμερα. Μου έδωσαν έμπνευση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και φυσικά σήμερα έχω την τύχη και την ευκαιρία να εμπνέομαι από αυτούς από κοντά γνωρίζοντας τους, μετά από τόσα χρόνια που μάθαινα από απόσταση. Αυτή είναι προφανώς μία πολυτέλεια που δεν είχα ποτέ στις περιπτώσεις των Pink Floyd και των Rolling Stones».

Οι Ghost επιστρέφουν στην Ελλάδα για το AthensRocks στις 25 Ιουνίου. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.



Μία από τις καλύτερες metal συναυλίες που έχουμε δει στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που σχεδίασε το Alexander the Great μιλάει στο Roxx

Αυτή είναι η νέα σειρά των δημιουργών του Game of Thrones για το Netflix

Walking Dead: Η πρώτη σκηνή από τη σειρά του Daryl τον φέρνει στη μέση του ωκεανού


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ