Το τραγούδι που έκανε τους Sleep Token μπάντα του ενός εκατομμύριου
Music

Το τραγούδι που έκανε τους Sleep Token μπάντα του ενός εκατομμύριου

Το μεγαλύτερο success story του 2023 ήρθε πολύ νωρίς στη χρονιά και αφορά τους Sleep Token. Η μυστηριώδης αγγλική μπάντα, που μετά από μία πενταετία ενεργής παρουσίας έχει καταφέρει να κρατήσει ακόμα μυστική την ταυτότητα των μελών της, κυκλοφόρησε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου δύο νέα τραγούδια, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο περίπου 15 ημέρες μετά.

Η προώθηση που έκαναν ήταν ως συνήθως αποκλειστικά και μόνο για τους οπαδούς τους, αφού δεν δίνουν συνεντεύξεις και δεν έχουμε λεπτομερή ενημέρωση από την εταιρεία τους. Και το δεύτερο από τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν (The Summoning) κατάφερε όχι μόνο να ξεχωρίσει, αλλά να κάνει άνοιγμα σε πολύ ευρύτερο κοινό (του σκληρού ήχου πάντα), αφού σε λιγότερο από 20 ημέρες πλησιάζει ήδη τα πέντε εκατομμύρια ακροάσεις στο spotify. Ως παράδειγμα σύγκρισης, μπορούμε να βάλουμε το νέο single των Metallica, Screaming Suicide, που μετά από πέντε μέρες βρίσκεται περίπου στο ενάμιση εκατομμύριο.

Και το λες και παράξενο αυτό που έχει γίνει, γιατί δεν μιλάμε για ένα πιασάρικο, εμπορικό τραγούδι από τις alt pop στιγμές που έχουν στη δισκογραφία τους, αλλά ένα επτάλεπτο με πολλές εναλλαγές και πιο σκληρά φωνητικά σε σημεία.

Το word of mouth ήταν εξαιρετικό, τα reaction video στο youtube, από γνωστά κανάλια, διαδέχονται το ένα το άλλο και κάπως έτσι φτάσαμε σε μία αξιοσημείωτη επίδοση που άλλα συγκροτήματα προσπαθούν χρόνια να καταφέρουν. Από τους 250.000 μηνιαίους ακροατές στις αρχές του μήνα, οι Sleep Token πρόσθεσαν άλλο ένα εκατομμύριο και πάνε «καρφί» για νούμερα που πετυχαίνουν συγκροτήματα όπως οι Parkway Drive και οι Architects.

Βλέπουμε λοιπόν μπροστά στα μάτια μας, το «μεγάλωμα» μίας μπάντας από τη μια στιγμή στην άλλη και μάλιστα χωρίς κάποιο boost από viral επιτυχία του tiktok. Το στοίχημα πλέον θα έρθει με το νέο τους άλμπουμ, που έχει τίτλο Take Me Back to Eden και αναμένεται μέσα στη χρονιά. Η ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά με τέσσερα single ήδη στη δημοσιότητα λογικά δεν θα αργήσει.

Εκτός κι αν ακολουθήσουν τη συνταγή του πρώτου άλμπουμ τους, όταν είχαν κυκλοφορήσει όλα τα τραγούδια ξεχωριστά. Προς το παρόν έχουμε στα χέρια μας, εκτός από το The Summoning, τα Chokehold, Granite και Aqua Regia και μπορείτε να τα ακούσετε όλα στα βίντεο που ακολουθούν.


Έβγαλαν τους Pantera από το Rock Am Ring λόγω αντιδράσεων

To Netflix ανακοίνωσε το τέλος του Cobra Kai

O Ville Valo αναλύει όλα τα τραγούδια της μεγάλης επιστροφής του

ROXX 30: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ 2022


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ