O Roger Waters ηχογράφησε ξανά μόνος του το Dark Side of the Moon
Music

O Roger Waters ηχογράφησε ξανά μόνος του το Dark Side of the Moon

Τα τελευταία χρόνια ο Roger Waters βρίσκεται συχνά-πυκνά στο προσκήνιο για τις τουλάχιστον αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του. Έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον Πούτιν, έχει κατηγορήσει την Ουκρανία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό. Για όλα τα παραπάνω τον κατηγόρησε ανοιχτά μέσω twitter η σύζυγος του David Gilmour, Polly Samson, με τον Waters να τα αρνείται και να προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά.

Και τώρα, έρχεται ξανά στο προσκήνιο αυτή τη φορά με αφορμή τη μουσική και την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του Dark Side of the Moon. Όπως αποκαλύπτει η Telegraph, που μίλησε μαζί του ο Waters έχει ηχογραφήσει ξανά το άλμπουμ, χωρίς φυσικά τα άλλα μέλη και υποστηρίζει ότι η δουλειά είναι αποκλειστικά δική του.

«Εγώ έγραψα το Dark Side of the Moon. Ας ξεπεράσουμε όλες αυτές τις αηδίες του “εμείς”. Φυσικά και ήμασταν μπάντα, ήμασταν τέσσερα άτομα, όλοι είχαν συνεισφορά, αλλά είναι δικό μου πρότζεκτ και εγώ το έγραψα» δήλωσε αρχικά και συνέχισε με ακόμα περισσότερες μπηχτές.

«Ο Nick Mason τουλάχιστον δεν προσποιήθηκε ποτέ. Αλλά ο Gilmour και ο Wright; Δεν μπορούν να γράψουν τραγούδια, δεν έχουν τίποτα να πουν. Δεν είναι καλλιτέχνες». 

Σύμφωνα με τα credits του άλμπουμ ο Roger Waters έχει γράψει τους στίχους σε όλα τα τραγούδια, αλλά στη μουσική μόνο σε δύο από αυτά αναφέρεται ως μοναδικός δημιουργός, ενώ σε τέσσερα (πέντε αν χωρίσουμε τα Speak to me και Breathe) το όνομα του δεν αναφέρεται καθόλου.

Ο δημοσιογράφος της Telegraph άκουσε το άλμπουμ και είχε θετική άποψη για το αποτέλεσμα. To Breathe έχει αποκτήσει ένα αργό, ακουστικό groove, ενώ το Time με country αναφορές θα μπορούσε να ανήκει στις τελευταίες δουλειές του Johnny Cash. Η πιο καίρια παρέμβαση στο αρχικό υλικό πάντως έρχεται από την προσθήκη ποίησης πάνω στα instrumental τραγούδια του άλμπουμ.

Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει ακόμα, αν και είναι πιθανό αυτή να γίνει τον Μάιο.


Ποιος είναι ο τύπος στο εξώφυλλο του Meteora των Linkin Park;

Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι: Επιστρέφει με τους ίδιους πρωταγωνιστές!

Έκλεισε ιστορικό fanzine του Bruce Springsteen λόγω των τιμών στα εισιτήρια

To Release Athens φέρνει στην Ελλάδα την Rosalia!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ