Πέθανε ο σκηνοθέτης του θρυλικού βίντεο των Queen για το Bohemian Rhapsody
Music

Πέθανε ο σκηνοθέτης του θρυλικού βίντεο των Queen για το Bohemian Rhapsody

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο Bruce Gowers, μετά από οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Ήταν ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε το θρυλικό βίντεο των Queen για το Bohemian Rhpasody το 1975. Κέρδισε πολλά βραβεία στην καριέρα του, ανάμεσα τους Emmy και Grammy και ήταν πίσω από πολλές μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Εκτός από το βίντεο των Queen σκηνοθέτησε επίσης μεγάλες επιτυχίες των Prince (“1999”), Rolling Stones (“Hot Stuff”), Michael Jackson (“She’s Out Of My Life”), John Mellencamp (“Hurts So Good”) και Fleetwood Mac (“Landslide”).

Ήταν το Bohemian Rhapsody όμως που σημάδεψε την καριέρα του και άλλαξε για πάντα τον τρόπο προώθησης ενός δίσκου κάνοντας το βίντεο-κλιπ κυρίαρχο μέσο marketing.

Ο Brian May είχε δηλώσει ότι ο κύριος στόχος της μπάντας ήταν να φτιάξουν ένα προωθητικό εργαλείο για το τραγούδι που θα τους επέτρεπε να μην εμφανιστούν για play back στο Top Of The Pops που ήταν εκείνη την εποχή ο βασικός τρόπος για να δείξεις της δουλειά σου.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Trilion των Trident Studios και κράτησαν μόλις τέσσερις ώρες, με άλλες πέντε ώρες να χρειάζονται για το μοντάζ. Το κόστος δεν ξεπέρασε τις πέντε χιλιάδες λίρες.

Το βίντεο προβλήθηκε στο Top Of the Pops δέκα ημέρες μετά τα γυρίσματα, ενώ η μπάντα έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να δώσει το παρών αφού βρισκόταν σε περιοδεία. Αμέσως μετά εκτοξεύτηκε στο νούμερο ένα των αγγλικών charts και παρέμεινε εκεί για δύο μήνες.


To νέο trailer του Mandalorian μας δείχνει τον δρόμο…

Γιατί ήταν τόσο μεγάλο το πρώτο επεισόδιο του Last of Us

ROXX 30: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: