Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr Feelgood και... εκτελεστής του Νεντ Σταρκ στο Game of Thrones
Music

Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr Feelgood και… εκτελεστής του Νεντ Σταρκ στο Game of Thrones

Ο Wilko Johnson, κιθαρίστας των Dr Feelgood με μεγάλη επιρροή στο βρετανικό πανκ κίνημα, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι πέθανε στο σπίτι του στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Johnson διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος σε τελευταίο στάδιο το 2013 και επελέγη να μην προχωρήσει σε χημειοθεραπεία. Εκείνη τη χρονιά, του είπαν ότι είχε εννέα με 10 μήνες ζωής.

Παρόλα αυτά, το 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Going Back Home με τον Roger Daltrey των Who. Την ίδια χρονιά, ανακοίνωσε ότι ήταν απαλλαγμένος από καρκίνο μετά από μια μεγάλη επέμβαση για την αφαίρεση ενός τεράστιου.

Ο Johnson γεννήθηκε στο Essex το 1947. Άρχισε να παίζει κιθάρα ως έφηβος, αλλά η καριέρα του ξεκίνησε σοβαρά το 1971, όταν σχημάτισε τους Dr Feelgood με τον τραγουδιστή Lee Brilleaux, τον μπασίστα John B Sparks και τον ντράμερ John Martin.

Το συγκρότημα ξεχώρισε στη βρετανική παμπ ροκ σκηνής και ο Τζόνσον έγινε γρήγορα γνωστός για το ξεχωριστό του στυλ στην κιθάρα.

Και αν δεν το ξέρατε από τη μουσική του, αλλά αν σας θυμίζει κάτι η φυσιογνωμία του, να σας πούμε ότι έπαιξε στις δύο πρώτες σεζόν του Game of Thrones. Είχε το ρόλο του εκτελεστή Ilyn Pane και ήταν αυτός κατέβασε το σπαθί στον λαιμό του Νεντ Σταρκ.

Ανακοίνωσαν μέχρι και Βουλγαρία οι Pantera

Muse και Turnstile υποψήφιοι για το Metal Grammy

Μισό εκατομμύριο για κιθάρα που έσπασε στη σκηνή ο Kurt Cobain


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ