Αλλαγή-σοκ στην ηγεσία της Disney
Movies

Αλλαγή-σοκ στην ηγεσία της Disney

Ακόμα και οι πιο ενημερωμένοι insiders του Hollywood πιάστηκαν στον ύπνο το βράδυ της Κυριακής, από τον «σεισμό» στην ηγεσίας της Disney. Ο Bob Iger επιστρέφει στη θέση του προέδρου και ο Bob Chapek που τον αντικατέστησε τον Φεβρουάριο του 2020 απομακρύνθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Chapek δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της θητείας του να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και τους μετόχους της εταιρείας όπως έκανε ο προκάτοχος τους, που είχε οδηγήσει τη Disney στην κορυφή του παγκόσμιου entertainment με τις αγορές της Marvel και της Lucas Film, ενώ στις μέρες του δημιουργήθηκε και το πλάνο για το Disney Plus.

«Με απίστευτο αίσθημα ευγνωμοσύνης και ταπεινότητας —και, πρέπει να ομολογήσω, με λίγη έκπληξη— σας ενημερώνω ​​ότι επιστρέφω στην The Walt Disney Company ως Διευθύνων Σύμβουλος. Όταν κοιτάζω τη δημιουργική επιτυχία των ομάδων μας στα στούντιο μας, τη Disney General Entertainment, το ESPN και το International, την ταχεία ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming, τον εκπληκτικό επαναπροσδιορισμό και την ανάκαμψη των Θεματικών Πάρκων μας, τη συνεχιζόμενη εξαιρετική δουλειά του ABC News και τόσα πολλά άλλα επιτεύγματα στις επιχειρήσεις μας, νιώθω δέος για τα επιτεύγματά σας και είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω μαζί σας πολλές νέες προσπάθειες» ανέφερε ο Bob Iger στην επιστολή τους προς του εργαζόμενους τους Disney.

Το συμβόλαιο του είναι διετές και ανάμεσα σε όλες τις άλλες αρμοδιότητες του θα έχει την ευθύνη της ανεύρεσης του αντικαταστάτη του όταν έρθει η ώρα της τελικής αποχώρησης του. Η σχέση του Iger με τον Chapek είχε πολλούς τριγμούς, σε ένα γεμάτο προβλήματα διάστημα, αφού η αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία έγινε ταυτόχρονα με την έναρξη της πανδημίας.

Στον Chapek χρεώθηκαν -ανάμεσα σε άλλα- η καθυστερημένη αντίδραση της Disney στο ομοφοβικό νομοσχέδιο του Ron De Santis στη Φλόριντα, αλλά και η τουλάχιστον μικρόψυχη απάντηση της Disney στη μήνυση της Σκάρλετ Γιόχανσον το καλοκαίρι του 2021.

Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της χρονιάς, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έφεραν σύννεφα και απαισιοδοξία για το μέλλον της Disney, έτσι αυτή η κίνηση έμοιαζε επιβεβλημένη παρά το γεγονός ότι κανένας δεν περίμενε ότι θα γίνει πραγματικότητα.


Muse και Turnstile υποψήφιοι για το Metal Grammy

Μισό εκατομμύριο για κιθάρα που έσπασε στη σκηνή ο Kurt Cobain

Στην κορυφή του ελληνικού chart οι Slipknot με το νέο τους άλμπουμ

Χοντρό κράξιμο από τη Sharon Osbourne στον Bruce Dickinson


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ