O Marty Friedman ξανά στη σκηνή με τους Megadeth μετά από 23 χρόνια
Music

O Marty Friedman ξανά στη σκηνή με τους Megadeth μετά από 23 χρόνια

23 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους Megadeth, ο Marty Friedman θα ανέβει ξανά στη σκηνή με την μπάντα στη συναυλία τους που θα γίνει στο Budokan της Ιαπωνίας στις 27 Φεβρουαρίου.

Υπήρχε έντονη φημολογία εδώ και καιρό, αλλά το βράδυ της Δευτέρας είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση με δηλώσεις του Dave Mustaine στο Rolling Stone.

«Όταν ο Marty μας είπε ότι μπορεί να παίξει μαζί μας, σκέφτηκα ότι ήταν καταπληκτικό. Θα είναι τόσο διασκεδαστικό να ενωθούν στη σκηνή ο Kiko και ο Marty γιατί και οι δύο είναι ιδιοφυίες στην κιθάρα. Έτσι όλο αυτό μοιάζει σαν γενέθλια και Χριστούγεννα ταυτόχρονα» είπε αρχικά ο Mustaine και συνέχισε.

«Έχουμε πολύ καιρό να εμφανιστούμε στην Ιαπωνία. Σκέφτηκα ότι το να καλέσω τον Marty ήταν η σωστή κίνηση. Οι Megadeth δεν συνηθίζουν να έχουν καλεσμένους στη σκηνή. Δεν είμαστε μπάντα που τζαμάρει. Ρώτησα τον Kiko πώς νιώθει για αυτό και δεν έχει πρόβλημα αφού έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το παίξιμο του».

«Έχει περάσει πολύς καιρός, 23 χρόνια, από τότε που μοιράστηκα τη σκηνή με τον Dave Mustaine και φτιάξαμε μουσική μαζί. Από τότε οι διαδρομές μας ήταν εντελώς διαφορετικές. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαι πολύ περήφανος για τον ρόλο που έπαιξα στην κληρονομιά και την ιστορία των Megadeth. Νιώθω χαρά και γεμάτος αδρεναλίνη» τόνισε από την πλευρά του ο Marty Friedman που θα ανέβει στη σκηνή για τρία τραγούδια στην εμφάνιση που θα μεταδοθεί σε live streaming.

O Friedman αποτέλεσε μέλος της χρυσής εποχής των Megadeth, με πρώτη εμφάνιση στο Rust in Peace και συνέχισε στα Countdown… to extinction, Youthanasia και Cryptic Wrtings. Το Risk που ακολούθησε ήταν και η τελευταία δουλειά του με το συγκρότημα.

Το 2015 είχαν γίνει προσπάθειες για επανένωση εκείνου του line up με τον Nick Menza στα ντραμς, ενώ ο Dave Ellefson είχε ήδη επιστρέψει τότε. Η δουλειά χάλασε στο οικονομικό, αφού κυρίως ο Friedman που ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει καλό όνομα στη χώρα με πολλούς δίσκους, εμφανίσεις αλλά και συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές.


Το trailer του Flash είναι επιτέλους εδώ και είναι πολύ καλό!

Γιατί δεν μπήκε στο Meteora το τραγούδι που κυκλοφόρησαν τώρα οι Linkin Park

Οι Guardians of the Galaxy προετοιμάζονται για το τέλος στο νέο trailer

O Roger Waters ηχογράφησε ξανά μόνος του το Dark Side of the Moon


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: