Hetfield και Mustaine παραλίγο να συνεργαστούν ξανά αλλά τα χάλασαν στα δικαιώματα των Metallica
Music

Hetfield και Mustaine παραλίγο να συνεργαστούν ξανά αλλά τα χάλασαν στα δικαιώματα των Metallica

Ο Dave Mustaine αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο guitar.com ότι έφτασε πολύ κοντά στο να συνεργαστεί ξανά με τον James Hetfield για ένα πρότζεκτ, όμως το θέμα δεν προχώρησε όταν ο frontman των Megadeth άνοιξε την κουβέντα για τα δικαιώματα σε παλιά κυκλοφορία των Metallica.

Αν και δεν λέει συγκεκριμένα για ποια κυκλοφορία, η χρονική περίοδος ταιριάζει με το No Life till Leather που βγήκε σε σπέσιαλ έκδοση το 2015.

«Υπάρχουν τρεις πλευρές σε κάθε ιστορία, σωστά; Υπάρχει η δική μου πλευρά, η πλευρά του άλλου και μετά η αλήθεια που συνήθως βρίσκεται κάπου ακριβώς στη μέση. Παραδόξως αυτή ήταν μια από τις τελευταίες συζητήσεις που είχα ποτέ με τον James Hetfield, επειδή μιλούσαμε για να ξαναβρεθούμε μαζί και να κάνουμε ένα πρότζεκτ. Εκείνη την εποχή είχε προκύψει κάτι σχετικά με τη διαφωνία στα δικαιώματα που κρατούσε για πολλά χρόνια. Έτσι είπα στον Τζέιμς, θα το κάνω, αλλά πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουμε αυτά τα πράγματα. Και είπε, ‘Α, ναι, σίγουρα’» δήλωσε αρχικά ο Mustaine και συνέχισε.

«Του είπα, σε αυτά τα δύο τραγούδια είμαστε εμείς οι δύο 50/50. Ο Λαρς δεν έγραψε σε αυτό το τραγούδι — το ξέρεις αυτό. Δεν ξέρω γιατί του έδωσες ποσοστά αλλά εγώ δεν θα το κάνω. Δεν πρόκειται να υπογράψω άλλη συμφωνία που θα το επιβεβαιώνει γιατί δεν συμφώνησα ποτέ σε αυτό». Και ο James είπε, ‘Λοιπόν, ο Λαρς το θυμάται διαφορετικά’. Του είπα ότι υπάρχει η δική του πλευρά της ιστορίας, η δική μου και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και αυτό του τίναξε το μυαλό, και από τότε δεν έχουμε μιλήσει».

Στο demo, No Life till Leather, του 1982 οι Hetfield, Ulrich και Mustaine, εμφανίζονται να μοιράζονται στα τρία το credit σε τέσσερα τραγούδια. Τα Mechanix (που αργότερα κυκλοφόρησε από τους Metallica ως Four Horsemen), Metal Militia, Jump in the Fire και Phantom Lord.

Προφανώς το ένα τραγούδι που αναφέρεται είναι το Mechanix, αφού το χρησιμοποίησε και ο ίδιος στο πρώτο άλμπουμ των Megadeth, αλλά δεν διευκρινίζει πιο είναι το άλλο.

Πρόσφατα, πάντως ο Dave Mustaine, σε άλλη συνέντευξη του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κάποια στιγμή θα συνεργαστεί ξανά με τον James Hetfield.

«Ναι. Πιστεύω ότι είναι πιθανό μία μέρα ο James να το αποφασίσει και να μπορέσουμε να κάνουμε ξανά κάτι μαζί. Και θεωρώ ότι θα ήταν καλό για τους Megadeth και θα μπορούσε να είναι υπέροχο και για τους Metallica».


Muse και Turnstile υποψήφιοι για το Metal Grammy

Μισό εκατομμύριο για κιθάρα που έσπασε στη σκηνή ο Kurt Cobain

Στην κορυφή του ελληνικού chart οι Slipknot με το νέο τους άλμπουμ

Χοντρό κράξιμο από τη Sharon Osbourne στον Bruce Dickinson


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ