Έφυγε από τη ζωή στα 87 του ο Τζέρι Λι Λιούις
Music

Έφυγε από τη ζωή στα 87 του ο Τζέρι Λι Λιούις

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, άφησε ο θρύλος του rock n roll, Τζέρι Λι Λιούις. Την είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του με επίσημο τρόπο, αφού πριν δύο ημέρες είχε δημοσιευθεί λανθασμένα ότι είχε φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός και πιανίστας υπέφερε από πολλές ασθένειες τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι έφτασε μέχρι αυτή την ηλικία θα πρέπει να θεωρείται ένα μικρό θαύμα. Ταλαιπώρησε το κορμί και την υγεία του πολύ σε νεαρή ηλικία και όσοι τον ήξεραν από παλιά δεν πίστευαν ότι θα έφτανε μέχρι τα 50.

Το 1956 ο Λιούις έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του στην εταιρεία Sun Records στο Μέμφις του Τενεσί. Το τραγούδι του “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα, ενώ το 1957 η επιτυχία του “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Λιούις παγκοσμίως γνωστό, καθιερώνοντας τον στη Ροκ εντ ρολ σκηνή εκείνης της εποχής. Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες επιτυχίες “Great Balls of Fire”, “Breathless” και “High School Confidential”.

Συμμετείχε επίσης από το 1956 στο διάσημο “Million Dollar Quartet”, μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Κας και Καρλ Πέρκινς, μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία του Ροκ εντ ρολ. Ο Λιούις έγινε γνωστός και για τη μεγάλη ενεργητικότητα που επεδείκνυε στη σκηνή.

Το 1958, η καριέρα του Λιούις υπέστη μεγάλο πλήγμα, όταν αποκαλύφθηκε στο κοινό ότι είχε παντρευτεί την μόλις 13 ετών ξαδέλφη του. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη φήμη του, με αποτέλεσμα η παρουσία του στη ροκ εντ ρολ μουσική σκηνή να μειωθεί. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Λιούις δεν είχε σημαντικές επιτυχίες. Το 1964 ωστόσο, το άλμπουμ του “Live at the Star Club” παρουσίασε μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Στη μεγάλη καριέρα του κυκλοφρόησε συνολικά 40 άλμπουμ, με πιο πρόσφατα το Mean old Man του 2010 και το Rock & Roll Time του 2014.


Ποιος ήταν ο τεράστιος δράκος στο φινάλε του House of the Dragon

Ετοιμαζόμαστε για τεράστιο μπέρδεμα με το 1899 στο Netflix

To trailer του Ant-Man αλλάζει τα πάντα στο MCU

Ο Χένρι Κάβιλ επέστρεψε και επίσημα στο ρόλο του Superman


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ