Έφυγε από τη ζωή στα 78 του ο Jeff Beck
Music

Έφυγε από τη ζωή στα 78 του ο Jeff Beck

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών μετά από σύντομη ασθένεια, άφησε ο μεγάλος κιθαρίστας Jeff Beck. «Εκ μέρους της οικογένειάς του, με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ​​του θανάτου του Jeff Beck. Αφού προσβλήθηκε ξαφνικά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα, πέθανε ειρηνικά χθες», αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου του. «Η οικογένειά του ζητά προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ επεξεργάζεται αυτή την τεράστια απώλεια».

Ο Beck έγραψε ιστορία με τους Yardbirds όταν αντικατέστησε τον Eric Clapton και συνεργάστηκε με τον Jimmy Page, ενώ συνέχισε με το Jeff Back Group. Από το 1975 και μετά εστίασε κυρίως στο instumental και θεωρείται από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Έβγαλε πάνω από 15 άλμπουμ, ενώ στην πιο πρόσφατη δουλειά του συνεργάστηκε με τον Johnny Depp. Στο Patient Number 9 του Ozzy Osbourne συμμετέχει σε δύο τραγούδια, με το ομώνυμο να είναι υποψήφιο για δύο grammy.

Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Αναγνωρισμένος ως μέλος των Yardbirds το 1992, είπε σε μια σύντομη ομιλία, «Με έδιωξαν…  να πάνε να γ@μηθούνε». Το 2009 αναγνωρίστηκε και για τη σόλο καριέρα του.

Άρχισε να παίζει κιθάρα στην εφηβεία του, σε ένα αυτοσχέδιο μοντέλο (το οποίο κατασκεύασε μιμούμενος έναν από τους ήρωές του, τον Αμερικανό κιθαρίστα-εφευρέτη Les Paul). Τα είδωλά του περιελάμβαναν τον κιθαρίστα του Τζιν Βίνσεντ, Κλιφ Γκάλαπ και τους Αμερικανούς μπλουζμέν Μπάντι Γκάι και Ότις Ρας.

Όπως πολλοί νέοι Βρετανοί μουσικοί, τον τράβηξαν τα μπλουζ και το R&B, και τα πρώτα του συγκροτήματα – οι Night Shift, οι Rumbles, οι Tridents – όλα αντλούσαν από το κλασικό αμερικανικό ρεπερτόριο.

Το μεγάλο φαβορί για τη θέση του ντράμερ στους Foo Fighters

Τρόμος μέσα στη νύχτα στο πιο πειραματικό θρίλερ της χρονιάς

ROXX 30: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: