To concept των Lorna Shore για το νέο άλμπουμ μετά την απρόσμενη και τεράστια επιτυχία
Music

To concept των Lorna Shore για το νέο άλμπουμ μετά την απρόσμενη και τεράστια επιτυχία

Lorna Shore: Ποια είναι άραγε η συνταγή της επιτυχίας; Προφανώς και δεν υπάρχει αλλιώς θα ήμασταν γεμάτοι από επιτυχημένους. Το μονοπάτι που πέρασαν όμως οι Lorna Shore για να φτάσουν μέχρι τα αυτιά του maistream κοινού, το λες και εντελώς παράξενο. Μια viral επιτυχία το 2021 με το To The Hellfire στο ντεμπούτο του τραγουδιστή Will Ramos στην μπάντα, ήταν αρκετή για να τους φέρει μέχρι το φεστιβάλ Lollapalooza κάτι που το περιγράφεις και ως «η μύγα μες το γάλα» για μία deathcore μπάντα.

Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Pain Remains που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, το περίμενε πολύς κόσμος και όπως φάνηκε και από τα single που ακούμε από τις αρχές της χρονιάς η επιτυχία τoυ 2021 δεν τους οδήγησε σε πιο εύκολα προσβάσιμη ηχητική κατεύθυνση. Οι ταχύτητες παραμένουν στο φουλ, η ορχήστρα δεσπόζει ξανά και ο Will Ramos που μέσα σε λίγους μήνες έγινε το πρόσωπο του Deathcore, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τους απόκοσμους ήχους που… παράγει.

Μιλώντας στο Apple Music για το νέο άλμπουμ, ο τραγουδιστής της μπάντας εξηγεί ότι πρόκειται για ένα concept επηρεασμένο από anime και manga. Είναι ένα concept που εξελίσσεται σε έναν ονειρικό κόσμο φτιαγμένος από κάποιον που θέλει να ξεφύγει από την πραγματικότητα του. «Πολλά deathcore άλμπουμ μιλούν για το θυμό και ‘f*ck this, f*ck that’. Το θεωρώ πολύ μονότονο. Ήθελα να κάνω κάτι που δημιουργεί ένα συναίσθημα που ίσως να μην είχες νιώσει για πολύ καιρό» λέει χαρακτηριστικά και μόνο από την τριλογία του ομώνυμου τραγουδιού που ρίχνει την αυλαία του άλμπουμ αυτό δικαιολογείται απόλυτα. Ακολουθεί η ανάλυση του για το concept και τα τραγούδια ένα προς ένα.

“Welcome Back, O’ Sleeping Dreamer”

«Υπάρχει ένας αφηγητής που εξηγεί τις δυνατότητες των ονείρων και της διαύγειας κατά τη διάρκεια τους, την ευκαιρία για εξερεύνηση του άπειρου και μια βαθύτερη βουτιά στην ανθρώπινη ψυχή. Όλο το τραγούδι έχει να κάνει με το να μπεις σε αυτό το μέρος που το νιώθεις οικείο, αλλά κατά κάποιο τρόπο ταυτόχρονα δεν είναι οικείο. Είναι ένα concept άλμπουμ, οπότε αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο».

“Into the Earth”

«Εδώ είναι που ο χαρακτήρας αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται και έχει διάυγεια – και είναι σε θέση να ελέγξει σχεδόν όλο τον κόσμο που είναι γύρω του. Στο πρώτο τραγούδι τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους. Σε αυτό, ο χαρακτήρας συνειδητοποιεί τις ικανότητές του. Το συνειδητό όνειρο – το να συνειδητοποιήσεις ότι ονειρεύεσαι κατά τη διάρκεια του ονείρου – είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Συνήθως, όταν το κάνεις αυτό, ξυπνάς αμέσως. Αλλά αυτό το άτομο συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χειραγωγήσει τον κόσμο των ονείρων του».

“Sun//Eater”

«Σε αυτό, ο χαρακτήρας αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι είναι σχεδόν σαν θεός. Όταν αρχίζεις να ονειρεύεσαι με διαύγεια, γίνεσαι ο θεός των ονείρων σου. Μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα. Η χορωδία μιλάει για το ότι είναι παντοδύναμος: «Είμαι ο ένας/ ο Ίκαρος/Θα αγγίξω τον ήλιο», ενώ ο Ίκαρος δεν μπορούσε να αγγίξει τον ήλιο. Προσπάθησε τόσο πολύ. Σε αυτό το τραγούδι, το άτομο λέει, «Αυτά είναι τα πράγματα που θα κάνω». Είναι αισιόδοξος: «Θέλω να δημιουργήσω. Εδώ βρίσκομαι.»

“Cursed to Die”

«Σε αυτό το τραγούδι, ο χαρακτήρας είναι πλήρως βυθισμένος σε μια ονειρική κατάσταση. Αφού συνειδητοποίησε ότι είναι θεός στο προηγούμενο τραγούδι, τώρα το άτομο που ελέγχει αυτό το ονειρικό σύμπαν καταλήγει να φτιάχνει ανθρώπους με τη δική του εικόνα, οπότε δεν είναι μόνος σε αυτόν τον κόσμο. Δημιουργεί τον άνθρωπο, ουσιαστικά, από τις αναμνήσεις του. Βασικά απλώς προσπαθεί να καλύψει ένα κενό μέσα του. Σε αυτό το σημείο, αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα. «Το έκανα αυτό για εκπλήρωση; Νιώθω γεμάτος;» Δεν είναι ακριβώς σίγουρος. Αλλά μαθαίνει ότι η πραγματικότητα είναι αυτό που εσύ επιλέγεις να είναι».

Soulless Existence

«Εδώ είναι που ο κεντρικός χαρακτήρας, που έχει γίνει ο θεός του κόσμου του, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν έχει νόημα. «Έχω κάνει όλα αυτά και ακόμα δεν είμαι χαρούμενος» Το κενό που νιώθει γεμίζει αυτόν τον κόσμο. Ο ίδιος είναι το τίποτα. Έχει χάσει το σκοπό του. Δεν βρήκε καμία σημασία στον εαυτό του ή σε οτιδήποτε έχει δημιουργήσει. Χάθηκε. Αρχίζει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ατελείωτο, σχεδόν αναπόδραστο καθαρτήριο. Οι στίχοι βασικά λένε ότι βρίσκεται σε ένα μέρος όπου κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τον βρει».

“Apotheosis”

«Ο χαρακτήρας αρχίζει να βλέπει από μακριά κάτι που του δίνει μια αίσθηση ελπίδας. Μπορεί να είναι ένα άτομο ή ένα πράγμα, αλλά βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ. Λέει: «Τα πράγματα θα φτιάξουν. Όλα θα πάνε καλά.»

“Wrath”

«Όταν φτιάχναμε το άλμπουμ, αυτό το τραγούδι μετακινήθηκε. Το «Wrath» υποτίθεται ότι ήταν πριν το «Apotheosis» στην ιστορία, αλλά τα τραγούδια κυλούσαν καλύτερα ηχητικά με αυτόν τον τρόπο. Το τραγούδι μιλάει για τη στιγμή που θυμώνεις και να θέλεις να καταστρέψεις τα πάντα. Βρίσκεται ουσιαστικά στο σημείο όπου θέλει να δει τον κόσμο που δημιούργησε να φλέγεται. Αλλά, όπως είπα, αυτό έπρεπε να γίνει πριν βρει κάποια ελπίδα. Έτσι, η ιστορία είναι λίγο μπερδεμένη χρονικά εδώ».

“Pain Remains I: Dancing Like Flames”

«Συνήθιζα να βλέπω όνειρα όπου είχα αυτή τη σχέση με κάποιον και δεν μπορώ καν να πω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, γιατί έτσι είναι τα όνειρα. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να διακρίνετε πολλά πράγματα – τα όνειρα είναι τόσο ασαφή. Αλλά στο μυαλό σου, είναι λογικό. Ερωτεύεσαι και μετά θα ξυπνήσεις από το όνειρο και θα πεις: «Σκατά, αυτό δεν συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα» Στην ιστορία, ο χαρακτήρας έχει μια τέτοια στιγμή. Αρχίζει να αγαπάει κάποιον στο όνειρο του, κάτι που δίνει νόημα στον ονειρικό κόσμο του. Αλλά ακόμα και τότε δεν μπορεί να βρει παρηγοριά».

“Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Disappear”

«Αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι, μετά από όλα, είναι στο τέλος όλου αυτού του κόσμου που έφτιαξε. Όλα είναι ένα σαν ένα φάντασμα που χάνεται με τον αέρα, σαν αναμνήσεις που ξεθωριάζουν. Θέλει να εξαφανιστεί, να ξεφύγει από αυτόν τον ονειρικό κόσμο».

“Pain Remains III: In a Sea of Fire”

«Αυτό είναι η κατάληξη, αλλά είναι και το σημείο όπου είναι πιο θυμωμένος. Είναι στον πάτο του βαρελιού και νιώθει απελπισμένος. Τον κόσμο που έφτιαξε, θα τον κάψει ολόκληρο και θα εξαφανιστεί. Είναι έτοιμος να επιστρέψει εκεί από όπου ήρθε. Είναι η ιδέα ότι ο Θεός άφησε εμάς και τον κόσμο που έφτιαξε. Έχει βαρεθεί, είναι λυπημένος και τίποτα από όσα έχει κάνει δεν του έχει φέρει κανένα σκοπό και νόημα. Έτσι, αφήνει τον κόσμο και επιστρέφει στην πραγματικότητα από την οποία ήρθε. Το τέλος είναι μια γλυκόπικρη τραγωδία».


O Sauron στη δεύτερη σεζόν του Rings of Power θα είναι σαν τον Walter White

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury

Δεν πήγαν στην κορυφή οι Slipknot για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Το Like a Stone των Audioslave πέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ