H Apple αποσύρει οριστικά το ipod
Music

H Apple αποσύρει οριστικά το ipod

Την οριστική κατάργηση και του τελευταίου μοντέλου ipod που είχε μείνει σε κυκλοφορία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Apple. Πρόκειται φυσικά για μία ιστορική απόφαση στον χώρο της τεχνολογίας γενικότερα αφού το ipod έφερε την επανάσταση στον τρόπο που ακούμε μουσική ενώ αποτέλεσε τη βάση και για το iphone που με τη σειρά έφερε την επανάσταση στα smartphones και μη γελιόμαστε, στη ζωή μας γενικότερα.

Το πρώτο μοντέλο ipod κυκλοφόρησε το 2001 και μπορούσε να αποθηκεύσει μέχρι 1000 τραγούδια κάτι που για την εποχή έμοιαζε εξωπραγματικό. Σήμερα η streaming υπηρεσία της Apple φιλοξενεί πάνω από 90 εκατομμύρια τραγούδια οπότε τη λες και σημαντική τη διαφορά.

Το κλασικό μοντέλο του ipod αποσύρθηκε το 2014, ενώ το 2017 σταμάτησε η παραγωγή των Shuffle και Nano. Το τελευταίο μοντέλο ipod touch παρουσιάστηκε το 2019 και είναι αυτό που λέει τελευταίο το αντίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple τα τελευταία κομμάτια θα παραμείνουν στα ράφια μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μαζί με το ipod το 2001 είχε παρουσιαστεί και το itunes ως μία εναλλακτική λύση για τη μουσική βιομηχανία που είχε ξεκινήσει να υποφέρει από την πειρατεία, ανοίγοντας τον χορό των ψηφιακών πωλήσεων. Όπως το ipod άρχισε να δίνει τη θέση του στο iphone έτσι και οι ψηφιακές πωλήσεις παραχώρησαν τη θέση τους στο streaming που είναι πλέον ο κυρίαρχος τρόπος ακρόασης μουσικής.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα η Apple πούλησε πάνω από 450 εκατομμύρια ipod ενώ με 21 χρόνια στην πλάτη του είναι το μεγαλύτερο σε… ηλικία προϊόν που αποσύρει η εταιρεία.

Έτσι είχε παρουσιάσει το προϊόν ο Steve Jobs: 


Netflix: Βάζει διαφημίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς

Όλες οι κρυφές συμμετοχές στο Multiverse of Madness

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο – Το πρώτο trailer

Πάρα πολλές εκπλήξεις στο setlist των Muse


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: