45% λιγότερα τα βρετανικά συγκροτήματα στο ευρωπαϊκά φεστιβάλ λόγω Brexit
Music

45% λιγότερα τα βρετανικά συγκροτήματα στο ευρωπαϊκά φεστιβάλ λόγω Brexit

To φετινό καλοκαίρι είναι το πρώτο με μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά και το πρώτο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Brexit. Και σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη οι συνέπειες για τα βρετανικά συγκροτήματα είναι πολύ μεγάλες.

Όπως αναφέρει η έρευνα, σε σχέση με την περίοδο 2017-2019, ο αριθμός των βρετανικών συγκροτημάτων στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ μειώθηκε κατά 45%, αφού η γραφειοκρατία που απαιτείται για την είσοδο των συγκροτημάτων στις χώρες είναι τεράστια.

«Με την κακή συμφωνία για το Brexit, η άθλια κυβέρνηση μας όχι μόνο έκλεψε από τα νέα βρετανικά συγκροτήματα ευκαιρίες για να παίξουν στο εξωτερικό, αλλά έκανε και τα μεγάλα ονόματα να το σκέφτονται δύο φορές πριν βάλουν τη Γλασκόβη και το Λονδίνο στις στάσεις των περιοδειών τους» δηλώνει η Naomi Smith, CEO του οργανισμού Best For Britain.

«Πολλές μαρτυρίες καταγράφουν, πως αν είσαι για παράδειγμα διοργανωτής φεστιβάλ στη Βαρκελώνη και θες να κλείσεις ένα συγκρότημα την τελευταία στιγμή, οι βρετανικές μπάντες θα βρίσκονται στο τέλος της λίστας σου, λόγω των εμποδίων που βάζει η κακή συμφωνία του Brexit» δηλώνει από την πλευρά της η Deborah Annetts, εκπρόσωπος της κοινότητας των μουσικών και στέλεχος του βρετανική εμπορικού επιμελητηρίου.

«Όποιος αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον, θα πρέπει να δεσμευτεί πως θα δουλέψει για να εξαφανίσει την αχρείαστη γραφειοκρατία που μαραζώνει τις ελπίδες και τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς βρετανών μουσικών» προσθέτει.

Να πούμε πάντως ότι την Ελλάδα υπεγράφη εγκύκλιος με ισχύ μέχρι το τέλος του έτους με την οποία οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι πνευματικοί δημιουργοί καθώς και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το προσωπικό οπτικοακουστικών έργων που τους συνοδεύουν, οι οποίοι θα εισέρχονται στη χώρα μας για μία παράσταση, συναυλία ή τηλεοπτική εμφάνιση απαλλάσσονται από την υποχρέωση χορήγησης θεώρησης Schengen για εργασία μέχρι 31.12.2022.


Δεν ξαναπαίζει Dickinson ο Atlantis: «Θα παίζουμε μόνο Maiden με Di Anno»

Εντελώς ακατάλληλο για ανηλίκους το νέο βίντεο της Μάγια Χοκ του Stranger Things

Ολόκληρο το σκηνικό με το καπνογόνο και τα μπινελίκια του Dickinson

Slipknot: Νέο τραγούδι και όλες οι λεπτομέρειες για το άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: