1000mods: Η μεγάλη επιστροφή στην Αθήνα και οι σκέψεις για το επόμενο βήμα
Music

1000mods: Η μεγάλη επιστροφή στην Αθήνα και οι σκέψεις για το επόμενο βήμα

To Φθινόπωρο μπαίνει με μία συναυλία που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό, αφού οι 1000mods εμφανίζονται στην Τεχνόπολη στις 10 Σεπτεμβρίου και το συγκρότημα θα παρουσιάσει επιτέλους το εξαιρετικό Youth of Dissent όπως του αρμόζει, πάνω από δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ενόψει της μεγάλης συναυλίας, το Roxx μίλησε με τον κιθαρίστα των 1000mods, Γιώργο Τσίρτση, για το πως είναι να περιοδεύεις στην εποχή της πανδημίας, τι να περιμένουμε από την εμφάνιση τους, αλλά και το αν έχουν αρχίσει να κινούνται για το επόμενο δισκογραφικό βήμα τους.

– Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, τον Μάιο του 2020, βρισκόμασταν ακόμα στις αρχές της πανδημίας και το άλμπουμ σας ήταν τότε φρέσκο. Πως βιώσατε αυτό το διάστημα ως συγκρότημα με όλες τις αλλαγές που ήρθαν στη ζωή μας;

Η αλήθεια είναι ότι περνάει ο καιρός πολύ γρήγορα και δη αν βρίσκεσαι εν καιρώ πανδημίας. Το αίσθημα είναι σαν να σε έβαλε κάποιος στον πάγο η ήσουν σε κώμα και τα πιάνεις όλα ξανά απ’ την αρχή αλλά όλα φαντάζουν ή μοιάζουν πολύ πιο δύσκολα, πιο περίεργα και πιο δυσοίωνα! Ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο για όλους μας.  Στο αρχικό στάδιο είχες μια άρνηση ότι όντως είναι πραγματικό αυτό που συμβαίνει και είχε ίσως, θα τολμήσω να πω  “ενδιαφέρον” λόγω της ούτως ή άλλως δυστοπικής κουλτούρας μες στην οποία έχουμε γαλουχηθεί και μεγαλώσει βλέποντας ταινίες, ακούγοντας μουσικές και διαβάζοντας βιβλία κι ότι άλλο έκανε καθένας αυτά τα χρόνια.

Δε σου κρύβω ότι προσωπικά πέρασα αρκετό χρόνο κλεισμένος δημιουργώντας και διαβάζοντας αλλά καθώς περνούσε ο καιρός και ενώ  αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οτι τα πράγματα είναι σοβαρά και ότι ήρθε για να μείνει αυτός ο θανατηφόρος ιός με κόσμο να πεθαίνει από αυτόν, ε, κάπως τα βλέπεις όλα πολύ δύσκολα.

 Όσον αφορά στο άλμπουμ επειδή δυστυχώς δεν προλάβαμε να το παίξουμε λάιβ ώστε να ωριμάσει στα αυτιά τα δικά μας αλλά και του κόσμου το νιώθουμε πολύ φρέσκο παρόλο που έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Οι ρυθμοί των περιοδειών έχουν επιστρέψει και ταξιδέψατε αρκετά τους προηγούμενους μήνες. Είδατε διαφορές στο κοινό και στην οργάνωση των συναυλιών σε σχέση με πριν από μία τριετία που τα πράγματα ήταν ακόμα φυσιολογικά;

Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί άλλαξαν δραματικά διότι δυστυχώς δεν ήταν γνωστό τι μέλει γενέσθαι επομένως όλα διοργανώνονταν και επιβεβαιώνονταν τελευταία κυριολεκτικά στιγμή με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια ακόμη πιο περίεργη κατάσταση εντροπίας και σύγχυσης σε σχέση πάντοτε με παλιότερα που υπήρχε προγραμματισμός 7 ή και 8 μήνες νωρίτερα.

Ωστόσο όμως, αντιπαραβάλλοντας, είχαμε συνηθίσει και σε τέτοιες συνθήκες επομένως θεωρώ ότι καταφέραμε να ανταποκριθούμε.

 Όσον αφορά το κοινό ήταν πραγματικά κάτι το φοβερό και ανείπωτο πόσο το έβλεπες στα μάτια τους και στα σώματά τους όπως ταλαντεύονταν ότι πραγματικά τους είχε λείψει κι έτσι  έδειχναν τρομερή αφοσίωση στο λάιβ συνεπαίρνοντας και εμάς στους ρυθμούς του. Ήταν τρελά παράλογα υπέροχο!

– Πως είναι να περιοδεύεις πρώτη φορά για ένα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει τόσο καιρό πριν;

Χάλια! Πέραν απ’ την πλάκα είναι πολύ περίεργο αίσθημα. Νιώθεις πραγματικά ότι δημιουργήθηκε μόλις χθες αλλά ταυτόχρονα ότι ήταν πολύ μακρινό. Είναι φοβερά περίεργο, πρωτόγνωρο αλλά και μοναδικό που προσπαθούμε να το δούμε από αυτή την πλευρά της μοναδικότητας και να το βιώνουμε κάτω από αυτό το πρίσμα έτσι ώστε να έχει και τα αντίστοιχα ποικιλόμορφα vibes

– Παίζετε στην Τεχνόπολη στις 10 του μήνα στην πρώτη κανονική συναυλία στην Αθήνα μετά από πολύ καιρό. Τι να περιμένουμε;

 Το γεγονός ότι έχουμε να παίξουμε στην Αθήνα δικό μας λαιβ 3 χρόνια από μόνο του λέει πολλά στο τι να περιμένετε.  Σίγουρα ο κόσμος, ο χώρος, η συνθήκη θα δημιουργήσουν μια τρομερή σύνθεση που θα απογειώσουν την βραδιά της 10ης Σεπτεμβρίου

– Υπάρχει στο μυαλό σας αυτή την εποχή το επόμενο δισκογραφικό βήμα; Σε τι φάση είσαστε;

Είμαστε σε μια φάση δημιουργική, ταυτόχρονα όμως είμαστε και σε περιοδείες απανωτές γεγονός που δεν μας αφήνει πολλά χρονικά περιθώρια στη σύνθεση και επεξεργασία διαφόρων ιδεών που προϋπάρχουν, ωστόσο έχουμε πολλές ιδέες και πλάνα για το άμεσο μέλλον σχετικά με τις κυκλοφορίες

– Να περιμένουμε στροφή στον ήχο ανάλογη με αυτή που σας έφερε σε πιο… Σιάτλ μονοπάτια στο Youth of Dissent ή είναι νωρίς ακόμα για δείτε που πάει;

Η μουσική και οι παράλληλοι εαυτοί μας στο συγκερασμό τους θα δείξουν το δρόμο στην χρονική συγκυρία που θα πραγματοποιηθούν και θα απεικονιστούν στο ενδαθε γίγνεσθαι.

Συνθέτουμε και δημιουργούμε σχεδόν πάντα είτε χρονισμένα είτε ετεροχρονισμένα αυθόρμητα σαν να τραβάς μικρές φωτογραφίες και να συνθέτεις ενα άλμπουμ των αναμνήσεών σου. Επομένως, λοιπόν, κατ’ επέκταση των άνωθεν θα ήταν αφελές να προδικάσω για κάτι που δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει. Σίγουρα θα είναι 1000mods (μπορεί και όχι)

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Και εμείς! καλή δύναμη!


Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου οι 1000mods επιστρέφουν στην Τεχνόπολη, μετά την ιδιαίτερη περσινή τους εμφάνιση, με ένα live όπως παλιά.

Πληροφορίες:
Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)
H προπώληση διεξάγεται μέσω του www.viva.gr


Το intro του House of the Dragon είναι επιτέλους εδώ

Το νέο single των Arctic Monkeys δεν είναι αυτό που περιμέναμε

Ανακοινώθηκε η επιστροφή των Pantera!

O «Negan» στην 4η σεζόν του The Boys!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: