O μπασίστας των Jinjer για τις πρώτες στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία
News

O μπασίστας των Jinjer για τις πρώτες στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία

Στις 23 Ιουλίου οι Jinjer θα έρθουν στη χώρα μας για να ρίξουν με σαρωτικό τρόπο την αυλαία του Release Athens στην ημέρα των Slipknot, όμως η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα για τη μπάντα που εγκλωβίστηκε στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το συγκρότημα πήρε ειδική άδεια από την κυβέρνηση και βγήκε από τη χώρα, για ευρωπαϊκή περιοδεία με τον ρόλο των πρεσβευτών της Ουκρανίας.  Μιλώντας στο Chaoszine ο μπασίστας των Jinjer, Eugene Abdukhanov, περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο τις πρώτες στιγμές του πολέμου που τον βρήκαν στον δρόμο για τον Κίεβο.

«Συνάντησα τον πόλεμο ακριβώς όταν ξεκίνησε. Στις 24 του Φεβρουαρίου στις πέντε το πρωί, οδηγούσα και γύρω μου άρχισαν οι εκρήξεις. Ήμουν στο επίκεντρο των βομβαρδισμών και σκέφτηκα ‘Αυτό είναι το τέλος’. Προσπαθούσα να βγω από εκεί, οδηγώντας 180 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό δρόμο. Ήταν ακόμα σκοτάδι. Και είδα πράγματα που πριν από αυτό, έβλεπα μόνο σε ταινίες — τεράστιες εκρήξεις με όλα αυτά τα κομμάτια να πετούν τριγύρω μου. Και έπεφταν ακριβώς μπροστά μου, και οδηγούσα γύρω τους, και όλος ο καπνός τριγύρω. Ήταν σαν πραγματικός τρόμος, αλλά ξαφνικά είσαι μέρος του» τόνισε αρχικά. 

«Ήμουν στο δρόμο της επιστροφής στο Κίεβο και προσπαθούσα απλώς να γυρίσω σπίτι όσο το δυνατόν συντομότερα. Και είδα όλα αυτά τα μποτιλιαρίσματα – οι άνθρωποι προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη – και όλη την καταστροφή λόγω της πρώτης επίθεσης. Η πρώτη εβδομάδα ήταν η πιο φρικτή στιγμή γιατί κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε. Γύρισα σπίτι και ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με όλους στο συγκρότημα. Κάναμε μια ανάρτηση στα social media. Και έμειναν όλοι σπίτι».

Στη συνέχεια ο Eugene αναφέρθηκε στις μέρες που ακολούθησαν με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται και αυτόν να παραμένει μόνος στο σπίτι του προσπαθώντας να προφυλαχθεί.

«Κάθε μισή ώρα ακουγόταν μια σειρήνα. Πήγαμε στο υπόγειο. Πήγα στο υπόγειο μόνος, γιατί ήμουν μόνος στο σπίτι — η οικογένεια μου είχε φύγει αμέσως εκτός χώρας. Ήμουν μόνος, απλώς καθόμουν, έβλεπα ειδήσεις και ένιωθα πως τρελαίνομαι. Μετά, κάθε μισή ώρα, πήγαινα στο υπόγειο, μετά ανέβαινα και ξανά στο υπόγειο. Περνούσα τη μισή νύχτα στο υπόγειο. Και υπήρχαν τεράστιες εκρήξεις τριγύρω. Ήταν πέντε-δέκα χιλιόμετρα μακριά μου. Δεν ήταν κοντά αλλά εξαιτίας του πόσο μαζικές ήταν οι εκρήξεις  η γη σείστηκε. Ο πραγματικός τρόμος άρχισε να συμβαίνει όταν  βασικά όταν ξεκίνησε η πολιορκία του Κιέβου. Και την επόμενη μέρα, ήθελα απλώς να δηλώσω τη θέση μας δημόσια Έκανα αυτό το βίντεο που βρίσκεται στο YouTube.  Δεν ήμουν σε θέση να συνειδητοποιήσω ότι τέτοια πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν».

Η μπάντα έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία της που θα τους φέρει και στην Ελλάδα και ο Eugene έκλεισε μιλώντας για το πως το βιώνει.

«Έχει τα καλά του και τα κακά του. Από τη μία όταν βρισκόμαστε στη σκηνή για 45 λεπτά ή μία ώρα, αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία. Απλά παίζω μουσική και συνδέομαι με το κοινό. Αλλά μετά καταλαβαίνω και η διάθεση μου πέφτει αμέσως, αυτό γίνεται συνέχεια. Τη μία είμαι πολύ καλά και μετά νιώθω μια τεράστια θλίψη.  Αλλά το να μπορώ να παίζω είναι σίγουρα μία θεραπεία».

https://youtu.be/DQ8f3PiUzdQ


Η προπώληση για την εμφάνιση των Slipknot συνεχίζεται προς 65€. Παρά τη μεγάλη χωρητικότητα της Πλατείας Νερού, είναι απαραίτητο να σας επισημάνουμε πως οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 160€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα τρία διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

  1. Slipknot, Sepultura, Jinjer, Vended, Maplerun, Project Renegade (23/7/22, ΠλατείαΝερού) + Judas Priest, Cradle of Filth, Dead Daisies, Black Soul Horde (15/7/22, ΠλατείαΝερού) προς95€ (κέρδος20€)
  2. Slipknot, Sepultura, Jinjer, Vended, Maplerun, Project Renegade (23/7/22, ΠλατείαΝερού) + Clutch, The Hellacopters, Blues Pills, Deaf Radio, ΛΔΛΜ (19/7/22, ΠλατείαΝερού) προς85€ (κέρδος15€)
  3. Slipknot, Sepultura, Jinjer, Vended, Maplerun, Project Renegade (23/7/22, ΠλατείαΝερού) + Sabaton, Blind Guardian, Epica, Enemy of Reality, The Silent Rage (21/7/22, ΠλατείαΝερού) προς95€ (κέρδος20€)

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικάστο 11876
Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr
Φυσικάσημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Follow Release Athens:

Official Website

Facebook
Instagram
TikTok
YouTube
Spotify
Twitter


Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ του Ozzy Osbourne

Δύο στιγμιότυπα που δείχνουν θάνατο στο trailer του Stranger Things

Θηλυκά ορκ στη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ