Τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πουλήθηκαν για... ψίχουλα
Movies

Τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πουλήθηκαν για… ψίχουλα

Θυμάστε που το 2022 είχε γίνει χαμός με το παζάρι για τα κινηματογραφικά (και όχι μόνο) δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; «Χορός δισεκατομμυρίων» ήταν ο τίτλος που είχαμε χρησιμοποιήσει και εμείς, αφού οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η Embracer, που ήταν τελικά νικήτρια στη μάχη, πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα δύο δισεκατομμύρια.

Ο gaming κολοσσός απέκτησε τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Hobbit για ταινίες, video games, θεματικά πάρκα και merchandise, τον Αύγουστο που μας πέρασε από την Saul Zaentz Co, που τα είχε στην κατοχή της από το 1976.

Και το ποσό της παραχώρησης έγινε γνωστό μόλις τώρα, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Embracer για το 2022. Και είναι πέντε φορές μικρότερο από αυτό που είχε αναφερθεί, αφού στο σύνολο έδωσε… μόλις 396 εκατομμύρια, για όλα όσα προαναφέραμε. Για φανεί καλύτερα η διαφορά, να πούμε ότι η Amazon έδωσε 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που μεταφράστηκαν στο Rings of Power.

H Embracer ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμφωνία της με την Warner Bros Discovery για τη δημιουργία νέων ταινιών από το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Παρά την τεράστια έκταση και τις λεπτομέρειες που υπήρχαν στις δύο τριλογίες, το απέραντο, πολύπλοκο και εκθαμβωτικό σύμπαν που ονειρεύθηκε ο JRR Tolkien παραμένει σε μεγάλο τους μέρος ανεξερεύνητο» δήλωσαν τότε τα νέα αφεντικά της Warner Bros, Mike De Luca and Pam Abdy, ενώ από την πλευρά του ο ο Lee Guinchard, διευθύνων σύμβουλος της Embracer, είπε: «Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Middle-earth Enterprises, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο ταξίδι συνεργασίας με τη New Line Cinema και τη Warner Bros Pictures, φέρνοντας τον ασύγκριτο κόσμο του JRR Tolkien στη μεγάλη οθόνη με νέους και συναρπαστικούς τρόπους». 

Αφού η Warner δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε remake, κάτι που είναι λογικό αφού είναι πολύ νωρίς, ο μόνος τρόπος που μπορεί να κινηθεί είναι με γεγονότα που αναφέρονται -έστω και όχι λεπτομερώς- στα βιβλία και στα παραρτήματα τους. Δεν μπορεί να καταγράψει ας πούμε την πρώτη εποχή και τα πετράδια, αφού αυτές οι ιστορίες είναι μέρος του Silmarillion. Τα δικαιώματα του συγκεκριμένου βιβλίου αλλά και του Unfinished Tales δεν έχουν παραχωρηθεί από τους κληρονόμους του Τόλκιν.

Θα χρειαστεί λοιπόν να γεμίσουν πολλά κενά, με τρόπο παρόμοιο με αυτό που κινείται το Rings of Power του Prime Video. Θεωρούμε απίθανό να επιλέξει η Warner να αναφερθεί στην ίδια εποχή αν και θα μπορούσε να το κάνει αφού τα δικαιώματα του Amazon καλύπτουν μόνο την τηλεόραση και δεν επεκτείνονται στον κινηματογράφο.

Ένα θετικό σημείο της όλης ιστορίας είναι ότι στην υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει εμπλοκή και ο Πίτερ Τζάκσον. Αμέσως μετά την ανακοίνωση ο σκηνοθέτης των δύο τριλογιών, σε κοινή του δήλωση με τις Fran Walsh and Philippa Boyens, είχε τονίσει ότι είχαν ενημέρωση σε κάθε βήμα των διαπραγματεύσεων και ανυπομονούν να συζητήσουν το όραμα για το franchise.

Θυμίζουμε ότι το 2024 αναμένεται στους κινηματογράφους η ταινία animation, War of the Rohirim, θα μας μεταφέρει 183 χρόνια πριν τα γεγονότα που είδαμε να εξελίσσονται στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. To μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα από Τόλκιν. Και θα συζητάμε ασταμάτητα.


Μία από τις καλύτερες metal συναυλίες που έχουμε δει στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που σχεδίασε το Alexander the Great μιλάει στο Roxx

Αυτή είναι η νέα σειρά των δημιουργών του Game of Thrones για το Netflix

Walking Dead: Η πρώτη σκηνή από τη σειρά του Daryl τον φέρνει στη μέση του ωκεανού


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ