Επισκεφθήκαμε το πιο Metal κουρείο της Αθήνας
Life

Επισκεφθήκαμε το πιο Metal κουρείο της Αθήνας

Το παρακάτω κείμενο δεν αποτελεί κάποια πληρωμένη ή δωρεάν διαφήμιση. Το παρακάτω κείμενο καταγράφει μία απλή πράξη ρουτίνας που εξελίχθηκε σε μία εξαιρετική εμπειρία. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Χρήστος Κασσός μετακόμισε πρόσφατα κάπου στα Πετράλωνα

Μετακομίζοντας πρόσφατα κάπου στα Πετράλωνα, η τύχη το έφερε να παρκάρω απέξω από ένα κατάστημα το οποίο θα στοιχημάτιζα ότι είναι ένα φοβερό μπαρ το οποίο ακόμα δεν έχει ανοίξει. Πλησιάζοντας προς την τζαμένια πόρτα να ρίξω μια ματιά, δεν είχα πέσει και πολύ έξω. Οι κιθάρες που διακοσμούσαν τον τοίχο, τα πιατίνια στην γωνία, οι Marshal ενισχυτές λίγο πιο πέρα, οι μαύροι καναπέδες και το όνομα του μαγαζιού με τη γραμματοσειρά των Iron Maiden κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Είχα βρει το τέλειο…κουρείο! Το Master Barber.

Την επόμενη μέρα κάλεσα πρωί-πρωί να κλείσω ραντεβού και ο ιδιοκτήτης με στρίμωξε κάπου ανάμεσα στα υπόλοιπα ραντεβού το βράδυ.  Κατά τις 20.30 μπαίνω στο κουρείο και οι πρώτες νότες από το Seventh Son of a Seventh Son που ακούγονταν από τα ηχεία κατά την είσοδό μου μου προκάλεσαν ένα χαζό χαμόγελο ικανοποίησης. Περιμένοντας και ξεφυλλίζοντας γνωστά μουσικά περιοδικά που ασχολούνται με το σκληρό ήχο και αφού τα ηχεία συνέχισαν να παίζουν μουσική από το ευρύ φάσμα του metal , παρακαλούσα ενδόμυχα να καθυστερήσει να έρθει η σειρά μου μιας και ομολογώ ότι αν κάποιος σέρβιρε και μπύρα πιθανότατα θα ήμουν ακόμα εκεί.

Ο Φώτης (ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού), με καλεί προς την καρέκλα και όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάει το λεγόμενο small talk. Μας πήρε μόλις 2 λεπτά για να βουτήξουμε κατευθείαν στα βαθιά. Γιατί ο Mangini δεν πρόκειται να αντικαταστήσει ποτέ επάξια τον Portnoy και γιατί οι Dream Theater δεν πήραν τον Marco Minnemann ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης, μιας και ο Φώτης ήταν κάποτε ντράμερ και προφανώς είχε εμπεριστατωμένες απόψεις επί του θέματος. Μερικά λεπτά μετά και αφού είδα μερικά από τα πιο καλοφτιαγμένα τατουάζ των Dream Theater, η κουβέντα περιστράφηκε στους Maiden, στη καλοκαιρινή συναυλία τους στο ΟΑΚΑ και το Somewhere in time. To πόσο απεγνωσμένα θέλουμε να δούμε τους Metallica μέσα στο 2023 και – με τα ηχεία πλέον να παίζουν GRIP INC –  πόσο μεγάλη μπάντα είναι (ήταν) οι Slayer.

Γενικότερα πέραν του γεγονότος ότι το κουρείο έχει εξαιρετική αισθητική, ειδικά αν είσαι αυτό που λέμε «μεταλλάς» και δεν σταματάς να χαζεύεις τις κιθάρες που διακοσμούν το χώρο και γενικότερα τις ωραίες αισθητικές λεπτομέρειες, η θετική αύρα που έχει ο Φώτης σου εγγυάται ότι πέραν της κόμμωσής σου, θα φτιάξεις και τη διάθεσή σου.

Όπως είπα και στην εισαγωγή το παρόν κείμενο δεν είναι διαφήμιση, απλά καταγράφω – όσο μπορώ – με λέξεις, κάτι που με εντυπωσίασε και νομίζω έχει εκλείψει  από την καθημερινότητά μας. Το να πας για ένα απλό κούρεμα και να μην είναι αγγαρεία. Να ακούσεις μουσική του γούστου σου και να ανταλλάξεις απόψεις για ότι αφορά την rock κουλτούρα . Άλλωστε αν  βρίσκεσαι σε ένα χώρο με Flying-V κρεμασμένες στον τοίχο, δύσκολο να απογοητευτείς. Αν βρεθείτε στα Πετράλωνα… θα αναγνωρίσετε σίγουρα το κατάστημα, κάντε ένα κόπο απλά να πείτε ένα γεια στο Φώτη.

Οι φωτογραφίες είναι από σελίδα του Master Barber στο facebook

Διεύθυνση: Τριών Ιεραρχών 142, Πετράλωνα


Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury

Δεν πήγαν στην κορυφή οι Slipknot για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Το Like a Stone των Audioslave πέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ