Φάρος 23: Το νέο βιβλίο του συγγραφέα του Silo έρχεται από τις εκδόσεις Anubis
Books

Φάρος 23: Το νέο βιβλίο του συγγραφέα του Silo έρχεται από τις εκδόσεις Anubis

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το «Φάρος 23». Το νέο βιβλίο του Hugh Howey, συγγραφέα της συναρπαστικής τριλογίας επιστημονικής φαντασίας «Wool», στην οποία βασίζεται η σειρά «Silo».

Ένας μοναχικός ήρωας αντιμέτωπος με μια τρομακτική απειλή. Για αιώνες, φαροφύλακες -άντρες και γυναίκες- εξασφάλιζαν την ασφαλή διέλευση των πλοίων στις θάλασσες του κόσμου. Ήταν μια μοναχική εργασία χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, τουλάχιστον τον περισσότερο καιρό. Μέχρι κάτι να πάει στραβά. Μέχρι ένα πλοίο να κινδυνεύσει…

Στον 23ο αιώνα, «φαροφύλακες» εργάζονται ασταμάτητα για την αποφυγή ναυαγίων στο διάστημα, σε ένα δίκτυο φάρων όπου τα πλοία ταξιδεύουν στο Γαλαξία μας με ταχύτητα εικοσαπλάσια του φωτός. Αυτοί οι φάροι δε χαλούν ποτέ. Δεν αποτυγχάνουν ποτέ. Τουλάχιστον, υποτίθεται ότι έτσι γίνεται…

Ένας πρώην πιλότος, παρασημοφορημένος ήρωας του πεζικού στον πόλεμο εναντίον των εξωγήινων Ρυφ, τοποθετείται χειριστής του Φάρου 23 στο εξώτερο διάστημα. Όμως ο πόλεμος τον ακολουθεί. Οι δύο αντιμαχόμενοι στόλοι ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση και οι αποφασιστικές κινήσεις του θα καθορίσουν τη μοίρα του κόσμου.

Στο «Φάρος 23», ο Hugh Howey ξετυλίγει την ιστορία ενός μοναχικού ήρωα που μάχεται ενάντια στο σκοτάδι του διαστήματος. Ένταση και αγωνία συνδυάζονται αριστοτεχνικά με δράση και μάχες με εξωγήινους στην αιώνια πάλη των πλασμάτων για επιβίωση.

 Το βιβλίο ενέπνευσε την ομώνυμη πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του AMC, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Lena Headey («Game of Thrones») και Stephan James («If Beale Street Could Talk»).

Συγγραφέας: Hugh Howey
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης
Πρωτότυπος τίτλος: Beacon 23
Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
ISBN: 978-618-5797-08-9
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 256
Τιμή: 15,50 €

Έγραψαν για το βιβλίο:

 «Το τέλειο μείγμα γρήγορης δράσης και διεισδυτικής ματιάς στη μοναξιά, στην ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία που αναπτύσσουμε όταν ζούμε μόνοι μας και στον τρόπο που αποζητούμε τη συντροφικότητα.» – The Washington Post

 «Μια εξαιρετικά ευφυής ιστορία πολέμου και μαζικής δολοφονίας.» – Warren Ellis, σεναριογράφος («Transmetropolitan», «The Authority», «Planetary»)

 «Επιστημονική φαντασία που τη βιώνεις.» – blizzardwatch.com

 Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία


Φάρος 23


 Hugh Howey  – Βιογραφικές πληροφορίες

Ο Hugh Howey γεννήθηκε το 1975 στις ΗΠΑ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε αρκετά χρόνια ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκού, παραπλέοντας την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, από τα νησιά Μπαρμπάντος ως το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Άρχισε τη συγγραφή του ΣΙΛΟ ενώ εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο, γράφοντας καθημερινά για σχεδόν τρία χρόνια. Το 2011 άρχισε να εκδίδει το μυθιστόρημα ως e-book σε συνέχειες με τη μορφή νουβέλας μέσω του amazon.com. Η άμεση ανταπόκριση των αναγνωστών οδήγησε σε περισσότερες νουβέλες, και η ολοκληρωμένη έκδοση του ΣΙΛΟ βρέθηκε πολύ σύντομα στην κορυφή των bestsellers του amazon, μετατρέποντας το έργο σε εκδοτικό φαινόμενο.

O Hugh Howey έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή και έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο βιβλία που εκτυλίσσονται στον κόσμο του ΣΙΛΟ, τα ΒΑΡΔΙΑ και ΣΚΟΝΗ, με την τηλεοπτική σειρά να αποτελεί μια υπερπαραγωγή του καναλιού AMC σε συνεργασία με την Apple. Στον ίδιο κόσμο βρίσκουμε τα Sand και μια σειρά μεταποκαλυπτικών διηγημάτων. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει τη σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας με τίτλο Wayfinding. Το 2015 o Howey κυκλοφόρησε ένα ακόμα best-seller επιστημονικής φαντασίας, το Beacon 23. Παράλληλα, πραγματοποιεί το όνειρό του να κάνει το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στην ιστοσελίδα: www.hughhowey.com.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί η συναρπαστική τριλογία επιστημονικής φαντασίας WOOL του Hugh Howey, στην οποία βασίζεται η νέα καθηλωτική σειρά SILO του Apple TV+.

Βιβλίο 1, «Σιλό», σε μετάφραση Γιώργου Καρατζήμα
Βιβλίο 2, «Βάρδια», σε μετάφραση Ορέστη Μανούσου
Βιβλίο 3, «Σκόνη», σε μετάφραση Ορέστη Μανούσου

ΓΡΑΦΕΙΑ: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 2169001092

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 2103801487, φαξ: 2103840095

www.anubis.gr | Facebook | Instagram | YouTube | TikTok


Sold out οι Blind Guardian στο Floyd – Ανακοινώθηκε δεύτερη μέρα

Ο Blaze Bayley έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε για πρώτη φορά το Brave New World

Το απόλυτο χάος στα γυρίσματα του Duality των Slipknot

Οι Metallica έβγαλαν δεύτερο βίντεο για το Too Far Gone


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: