Ο Blaze Bayley έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε για πρώτη φορά το Brave New World
Music

Ο Blaze Bayley έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε για πρώτη φορά το Brave New World

Μία μεγάλη συνέντευξη του Blaze Bayley, για την καριέρα του, φιλοξενεί το νέο τεύχος του βρετανικού Metal Hammer. O Blaze μιλάει αρχικά για την κριτική που δεχόταν την περίοδο που είχε αντικαταστήσει τον Bruce Dickinson στους Iron Maiden, ακόμα και ανθρώπους που δεν είχαν ακούσει καν τη δουλειά του.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο Bruce Dickinson αποτελούσε το πρότυπο για το πως πρέπει να είναι o frontman μίας heavy metal μπάντας. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές όλων των εποχών, μόλις έφυγε από την αγαπημένη σου μπάντα και τη θέση του πήρε ένας… ηλίθιος από το Tamworth; Πολλοί οπαδοί με μισούσαν μόνο και μόνο για αυτό. Υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν με συμπαθεί και υπάρχουν κάποιοι που δεν άκουσαν ποτέ τις δουλειές μας, αλλά απλά με μισούν επειδή δεν είμαι ο Bruce» είπε αρχικά ο Blaze Bayley και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του από τη μπάντα.

«Ήταν φρικτό. Τη μία στιγμή ήμουν ψύχραιμος και έκανα όλα αυτά τα σχέδια για τη σόλο καριέρα μου. Θα επέστρεφα με ένα νέο πρότζεκτ  και θα χρησιμοποιούσα όλα όσα έμαθα από τους Maiden και από τη σύνθεση τραγουδιών με τους τους τύπους και θα είναι απίστευτο. Και μετά από μερικές ώρες, έβαζα τα κλάματα. Δεν μπορούσα να το πω εκείνη τη στιγμή, αλλά καταστράφηκα» τονίζει ο Blaze Bayley που ήταν μέλος των Iron Maiden από το 1994 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1999.

Τέλος, ο 60χρονος τραγουδιστής μιλάει για την πρώτη φορά που άκουσε το Brave New World, το άλμπουμ της επιστροφής του Bruce Dickinson στους Iron Maiden που κυκλοφόρησε το 2000.

«Το άκουσα και θα παραδεχτώ ότι έκλαψα πολύ. Είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ, αλλά ήξερα ότι αν τα πράγματα είχαν πάει διαφορετικά, θα ήμουν εγώ αυτός που θα δούλευε με το συγκρότημα σε μερικά από αυτά τα τραγούδια. Υπήρχε αυτή η αίσθηση της μεγάλης απώλειας που με χτύπησε πολύ σκληρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ