Η αγγελία για... maggots και το απόλυτο χάος στα γυρίσματα του Duality των Slipknot
Music

Η αγγελία για… maggots και το απόλυτο χάος στα γυρίσματα του Duality των Slipknot

Το Duality αποτελεί τη μεγαλύτερη (μαζί με το Psycosocial) επιτυχία των Slipknot, με πάνω από 600 εκατομμύρια ακροάσεις στο spotify, ενώ στο youtube θα φτάσει σε λίγο καιρό τα 400 εκατομμύρια. Και είναι το βίντεο φυσικά αυτό που γιγάντωσε τον μύθο του τραγουδιού, με το χάος που καταγράφεται στην οθόνη.

Και δεν μιλάμε για σκηνοθετημένο χάος, αλλά ατόφιο και πραγματικό. H μπάντα προερχόταν από το… μακελειό των ηχογραφήσεων του IOWA, αλλά και την περιοδεία που ακολούθησε και τους έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης. Σχεδόν χωρίς να πάρουν ανάσα και πάλι ηχογράφησαν το τρίτο τους άλμπουμ, και η πρώτη του γεύση ήρθε στις αρχές Μαΐου του 2004, όταν έκανε πρεμιέρα το βίντεο για το πρώτο single μέσα από το Vol 3.

Ήταν το Duality, που πλέον θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του είδους για τον αιώνα που διανύουμε, αλλά όταν οι Slipknot αποφάσισαν να γυρίσουν το βίντεο δεν περίμεναν με τίποτα τον χαμό που θα ακολουθήσει. Θέλοντας να κάνουν μία επιστροφή στις ρίζες τους, για να δείξουν ότι δεν τους είχαν τυφλώσει τα φώτα της επιτυχίας, επέλεξαν το De Moines της ΙΟWA ως τοποθεσία των γυρισμάτων. Είναι φυσικά η πόλη από που προέρχονταν όλα τα μέλη και οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούσαν να ζουν στην περιοχή.

Έκαναν λοιπόν κάλεσμα προς το κοινό, μέσα από τοπικές εφημερίδες για όσους ενδιαφέρονταν να πάρουν μέρος στα γυρίσματα. Δεν χρειαζόταν να μάθουν κανένα στίχο, ούτε να έχουν κάποιο background στο χώρο.


slipknot duality video


Όπως έλεγαν οι αγγελίες, έπρεπε  απλά να είναι αληθινά… maggots! Οι υπεύθυνοι της παραγωγής είχαν επιλέξει το σπίτι ενός φίλου του συγκροτήματος θα πέρναγε από ανακαίνιση το επόμενο διάστημα και περίμενε ότι δεν θα δώσουν το παρών πάνω από 5ο άντε 100 οπαδοί της μπάντας. Τελικά, εκατοντάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τον χώρο για να δουν από κοντά τους Slipknot και να ακούσουν για πρώτη φορά το νέο single.

Στην αρχή τα πράγματα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά, με το συγκρότημα να παίζει μέσα στο σπίτι και τους οπαδούς να κάνουν headbanging. H ατμόσφαιρα άλλαξε όταν ο Sid Wilson έσπασε ένα παράθυρο.

Οι οπαδοί το θεώρησαν ως σημάδι ότι είναι πλέον ελεύθεροι να τα κάνουν λαμπόγυαλο. Πηδούσαν από τη στέγη, έσπαγαν γυαλιά, κάποιοι έπεσαν μέσα από την οροφή στο πάτωμα, ενώ κάποιοι έσπασαν με μπαστούνια του μπέιζμπολ που είχαν φέρει μαζί τους, τα τζάμια εντός αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Πέρα από 2-3 οπαδούς με κοψίματα (όχι σοβαρά), το ευτυχές ήταν ότι κανένας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκηνοθέτης είχε στη διάθεση του μπόλικο υλικό για να επιλέξει στο τέλος.

Η Roadrunner Records πλήρωσε στους ιδιοκτήτες του σπιτιού ένα ποσό που έφτασε τις 50.000 ευρώ για τις ζημιές και όταν ο Clown ρωτήθηκε για τα γυρίσματα είχε πει: «Μας ζήτησαν να μην καταστρέψουμε το σπίτι, αλλά εμείς το καταστρέψαμε».

«Το βίντεο γυρίστηκε στην πόλη μας το Des Moines… περίπου 10 λεπτά από το σπίτι μου. Ό,τι συνέβη για εμάς γεννήθηκε εκεί. Θέλαμε ένα βίντεο που θα δείχνει τη σχέση της μπάντας με τους θαυμαστές. Δεν υπάρχουν ειδικά εφέ – υπήρχαν παιδιά που έπεφταν από ταβάνια, πετούσαν μέσα από γυαλί, πηδούσαν από στέγες» ήταν το σχόλιο του Joey Jordison για το βίντεο που πέρασε στην ιστορία.


Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

22 χρόνια Toxicity: To άλμπουμ των System of a Down που σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά

Τατουάζ στο λαιμό έκανε ανάμεσα σε δύο εμφανίσεις των Metallica ο James Hetfield

Δέκα συγκροτήματα που πρέπει να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ