Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι
Music

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι

Οι φετινές φεστιβαλικές δραστηριότητες έχουν ολοκληρωθεί για τη χώρα μας (τουλάχιστον στα ροκ πράγματα), έτσι πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας στο καλοκαίρι του 2024. Παράπονο δεν έχουμε από όσα είδαμε φέτος, αφού ήταν μια πρωτόγνωρη -για τα συναυλιακά δεδομένα της Ελλάδας- περίοδος, με καταιγισμό συναυλιών όλων των ειδών και όλων των μεγεθών.

ΑΛΛΑ! Εδώ είμαστε εμείς για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επόμενη χρονιά, για γκρουπ που θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε ζωντανά. Τώρα, όπως είναι απόλυτα λογικό, τα πλάνα των συγκροτημάτων για το καλοκαίρι του 2024, δεν είναι ακόμα γνωστά, έτσι εμείς μπορεί να θέλουμε και αυτοί να μην περιοδεύουν, αλλά δεν πειράζει, ας τους έχουμε στο μυαλό μας για όποτε τελικά κάνουν βόλτες στην Ευρώπη. Αυτές που ακολουθούν είναι οι δέκα προτάσεις μας, που πιστεύουμε ότι δένουν σε όλα τα φεστιβάλ. 

Avenged Sevenfold

To συγκρότημα επέστρεψε δισκογραφικά μετά από επτά χρόνια με το Life is but a dream, το πιο πειραματικό άλμπουμ της καριέρας τους και έχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Αμερική για ολόκληρο το 2023. Θεωρούμε δεδομένο ότι με την παρουσία τους θα δεσπόζουν στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του 2024 και ήρθε η ώρα επιτέλους η ώρα να δούμε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τελευταίας 20ετίας στην Ελλάδα.


Sleep Token

Η ραγδαία άνοδος των Sleep Token από τις αρχές της χρονιάς, είναι κάτι που σπάνια συναντάς στις μέρες μας. Με το τρίτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Μάιο να θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, η μυστηριώδης μπάντα με τα μέλη που επιμένουν να μην δίνουν συνεντεύξεις και να αποκαλύπτουν τις ταυτότητες τους, αποτελεί το Next Big Thing και καλό θα είναι να προλάβουμε να τους φέρουμε πριν γιγαντωθούν.


Architects

Οι Architects είναι το μόνο συγκρότημα σε αυτή τη λίστα που έχει έρθει ξανά στη χώρα μας, όμως πλέον είναι σε εντελώς διαφορετικό level. Η τελευταία πενταετία μπορεί να έφερε δραστική αλλαγή στον ήχο τους, όμως ταυτόχρονα τους εκτόξευσε στις υψηλές θέσεις των φεστιβάλ. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους Parkway Drive που είδαμε φέτος σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του καλοκαιριού. Βέβαια, περιόδευσαν αρκετά το καλοκαίρι που διανύουμε και υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι το επόμενο καλοκαίρι δεν θα τους βρει στην Ευρώπη, αλλά είναι μπάντα που ξαφνικά σε μερικούς μήνες μπορεί να πει ότι βγάζει πάλι άλμπουμ, οπότε παραμένουμε αισιόδοξοι.


Paramore

Η φετινή επιστροφή των Paramore με το εξαιρετικό This Is Why έδειξε ότι παραμένουν επίκαιροι αφήνοντας πίσω τους όλες τις ταμπέλες που τους είχαν κολλήσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους. Και είναι επιτέλους ως να αρχίσουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα μπάντες της ευρύτερης εναλλακτικής ροκ σκηνής που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας. Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι θα παίξουν support στις συναυλίες της Taylor Swift στην Ευρώπη που καλύπτουν μεγάλο μέρος του επόμενου καλοκαιριού, έτσι δεν ξέρουμε αν θα κάνουν σόλο εμφανίσεις. Ας τους έχουμε στα υπόψη γενικά.


Bad Omens

Λέγαμε για τους Sleep Token και για τη ραγδαία τους άνοδο φέτος, αλλά στην περίπτωση των Bad Omens η αλλαγή επιπέδου έχει ξεκινήσει από πέρυσι και συνεχίζεται χωρίς να μειωθούν καθόλου οι ρυθμοί. Το συγκρότημα θερίζει ακόμα τους καρπούς της τεράστιας επιτυχίας του The Death of Peace of Mind και ετοιμάζει αυτή την περίοδο νέο υλικό, οπότε θεωρούμε αυτονόητο, ότι μία επιστροφή τους στην Ευρώπη θα συνοδευθεί από πολύ υψηλές θέσεις στα φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς.


Frank Carter & The Rattlesnakes

Τους Idles θα τους δούμε φέτος στην Ελλάδα, τους Viagra Boys τους απολαύσαμε δύο φορές σε έναν χρόνο, οπότε ήρθε η ώρα του Frank και της παρέας του που κινούνται σε αντίστοιχα μονοπάτια. Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πιο πρόσφατη δουλειά τους και επειδή ήδη έχουμε ακούσει κάποια single, θεωρούμε δεδομένο ότι μέσα στη χρονιά θα ακούσουμε νέο άλμπουμ. Μπαίνουν σε κάθε line-up και το απογειώνουν.


Trivium

Κάθε καλοκαίρι που έρχεται θα λέμε ότι κάποιος πρέπει να φέρει τους Trivium. Μας φαίνεται αδιανόητο το πώς δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Λες και μας το κρατάνε μανιάτικο από το 2006 που το φεστιβάλ που θα τους έφερνε στη Ριζούπολη ακυρώθηκε. Έχουν βέβαια την κακή συνήθεια να έρχονται στην Ευρώπη Αύγουστο, αλλά κάποια στιγμή θα ενωθούν οι δρόμοι μας που θα πάει!


Spiritbox

Άλλο ένα όνομα που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Οι Spiritbox με το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2021 έκαναν την παρουσία τους κάτι παραπάνω από αισθητή, παίζουν πλέον μόνοι τους σε αρκετά μεγάλους χώρους και είναι από τα πιο φρέσκα πράγματα που θα μπορούσαμε να δούμε. Μέσα στη χρονιά θα έχουμε σίγουρα νέα και για νέο άλμπουμ, οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία το καλοκαίρι του 2024.


My Chemical Romance

Αυτό εδώ είναι ευσεβής πόθος. Η περιοδεία του reunion ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και από τότε δεν έχουν πει κουβέντα. Επειδή το παρακολουθούμε το θέμα στενά, θεωρούμε ότι μια μέρα απλά θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε ανακοίνωση για νέο άλμπουμ. Αν αυτό γίνει θα ακολουθήσει περιοδεία και φυσικά εμφανίσεις στην κορυφαία θέση των φεστιβάλ.


Bring me the Horizon

Αν και θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από αυτούς, τους αφήσαμε για το τέλος. Με φρέσκια τη headline εμφάνιση στο Download Festival, που για πολλούς ήταν η καλύτερη στιγμή του φεστιβάλ, οι Bring me the Horizon βγάζουν τον Σεπτέμβριο το δεύτερο μέρος του Post Human. Οι εμφανίσεις τους επί ευρωπαϊκού εδάφους το καλοκαίρι ήταν ελάχιστες, αφού έφυγαν για Αμερική λόγω της περιοδείας με τους Fall out Boy, έτσι λογικά το καλοκαίρι του 2024 θα το περάσουν ως headliners στα υπόλοιπα μεγάλα φεστιβάλ της ηπείρου μας. Και η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανάμεσα στους προορισμούς.



Τα 15 αγαπημένα μας άλμπουμ για το 2023 (μέχρι τώρα)

Οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες των τελευταίων 25 χρόνων


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ