Το θέμα με τη μόλυνση στο Walking Dead δεν βγάζει πλέον κανένα απολύτως νόημα
News

Το θέμα με τη μόλυνση στο Walking Dead δεν βγάζει πλέον κανένα απολύτως νόημα

Το βράδυ της Κυριακής προβλήθηκε το 11 επεισόδιο της 8ης σεζόν και μπορεί το θέμα του πολέμου ανάμεσα στον Ρικ και τον Νίγκαν να μην προχώρησε ιδιαίτερα, είχαμε όμως μία ακόμα εξέλιξη σε μία υπόθεση που για να λέμε την αλήθεια δεν βγάζει και πολύ νόημα με βάση τουλάχιστον το παρελθόν της σειράς.

Και μιλάμε φυσικά κυρίως για το νέο σχέδιο του Νίγκαν και τη μόλυνση του Γκάμπριελ. Προσοχή ακολουθούν spoilers.

Με τη βοήθεια του Γιουτζίν λοιπόν ο Νίγκαν έχει πλέον ένα νέο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τον Ρικ και το εξηγεί αναλυτικά στο τέλος του επεισοδίου. Τι θα κάνει; Θα τους μολύνει με αίμα και εντόσθια από walkers.

Όποιος όμως παρακολουθεί το Walking Dead από την αρχή του, ξέρει πολύ καλά ότι η φάση δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν τους πρωταγωνιστές να καλύπτονται με αίμα και σάρκα των walkers για να ξεφύγουν από αυτούς, αφού ακυρώνει την ανθρώπινη μυρωδιά Αυτό το σχέδιο λειτουργούσε πάντα και το έχουμε δει ακόμα και στο Fear The Walking Dead που εξελίσσεται αρκετό καιρό πριν.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δεύτερη σεζόν είχε ξεκαθαριστεί ότι ο ιός είναι ενεργός μέσα σε όλους τους επιζώντες και για αυτό όταν πεθαίνουν επιστρέφουν ως ζόμπι. Ακόμα και αν πεθάνουν από φυσικά αίτια ή πυροβολισμό ας πούμε.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει στη σειρά το δάγκωμα από τους Walker δεν είναι αυτό που επιφέρει την μόλυνση, αλλά προκαλεί τον θάνατο λόγω της αιμορραγίας και της έλλειψης ιατρικής φροντίδας της πληγής.

Όλα αυτά όμως φάνηκε ότι αλλάζουν μετά το περιστατικό με τον Γκάμπριελ και τον Νίγκαν λίγο πριν το mid-season finale. Οι δυο τους καλύφθηκαν με αίμα και γλίτωσαν από τα ζόμπι, αλλά λίγο μετά ο Γκάμπριελ εμφανίζει συμπτώματα μόλυνσης. Αυτά γίνονται όλο και πιο έντονα μέχρι που φτάνουμε στο επεισόδιο της Κυριακής που σχεδόν χάνει την όραση του.

Τα αντιβιοτικά όμως που βρίσκει φαίνεται να περιορίζουν προς το παρόν τη μόλυνση έτσι η ζωή του δεν μοιάζει να κινδυνεύει πλέον.

Ο Νίγκαν αναλύοντας το πλάνο τους στους υπόλοιπους Saviors στο τέλος του επεισοδίου τους λέει «ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί. Θα τους μολύνουμε».

Αλλά η πραγματικότητα μετά από οκτώ χρόνια είναι ότι, όχι δεν ξέρουμε πλέον πως λειτουργεί το θέμα της μόλυνσης. Πριν από περίπου δύο χρόνια, στο ξεκίνημα της έκτης σεζόν θα θυμάστε τον Ρικ να κόβεται στο χέρι, την πληγή να μολύνεται με αίμα αλλά να το ξεπερνάει σύντομα.

Έχει αλλάξει κάτι στον ιό; Ή απλά άλλαξε η ιστορία για να βολέψει την εξέλιξη; Θα το δούμε σύντομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ