Είδαμε όλα τα επεισόδια του Athens Dark: Η ελληνική σειρά με βρικόλακες προσπαθεί να δαγκώσει
News

Είδαμε όλα τα επεισόδια του Athens Dark: Η ελληνική σειρά με βρικόλακες προσπαθεί να δαγκώσει

Στις 22 Φεβρουαρίου έκανε πρεμιέρα στο Netwix το Athens Dark, μία ελληνική παραγωγή που έχει σαν θέμα της τους βρικόλακες, τους κυνηγούς τους, αρχαίους μύθους και άλλα τέτοια ωραία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε με το δικό μας background.

Και τα οκτώ επεισόδια ανέβηκαν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα σε φάση Netflix και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο να τα δείτε αφού η διάρκεια τους κυμαίνεται από 8 έως 12 λεπτά.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η επίσημη σύνοψη είναι αυτή που ακολουθεί:

Ο Ορφέας είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο.Όταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, δεν φαντάζεται πως μπροστά στα μάτια του θα γίνει μια φονική μάχη ανάμεσα σε βαμπίρ και Κυνηγούς Βρικολάκων, η οποία θα του αποκαλύψει τον αθέατο κόσμο που υπάρχει ανάμεσά μας εδώ και αιώνες.

Σύντομα ο Ορφέας θα δει τον Μάξιμο, ένα επιθετικό πανάρχαιο βαμπίρ να του προσφέρει κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν: την αιώνια ζωή, αλλά και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του….

Είδαμε και τα οκτώ επεισόδια σε μία καθισιά και αυτές που ακολουθούν είναι κάποιες σκόρπιες σκέψεις προσπαθώντας όσο μπορούμε να αποφύγουμε τα spoiler:

-O Ορφέας δεν είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος όπως τον περιγράφουν. Είναι τύπος πάνω από 30 χρονών (δεν ξέρουμε την ηλικία του Σπύρου Χατζηαγγελάκη που τον υποδύεται) και η φάση ότι αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα από την Πρέβεζα σε αυτή την ηλικία και  να πάει να δουλέψει σε εφημερίδα με 500 ευρώ, είναι λίγο εκτός πραγματικότητας. Θα πείτε και τα βαμπίρ είναι εκτός πραγματικότητας αλλά κολλάμε στις λεπτομέρειες τι να κάνουμε. Α, και με τα 500 ευρώ έχει διαμέρισμα στο έκτο όροφο πολυκατοικίας.

-Σε σειρά που ασχολείται με βρικόλακες στην Αθήνα το πιο απίστευτο για εμάς στο πρώτο επεισόδιο, είναι ότι υπάρχει ανερχόμενη gothic μπάντα που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εφημερίδας για να καλύψει τη συναυλία τους. Ποτέ.

-Ο Ορφέας πηγαίνει στο κλαμπ για να καλύψει τη συναυλία και να πάρει μία δήλωση από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος. Είναι ο Μάξιμος και εκτός από τραγουδιστής είναι και βρικόλακας. Ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα είναι απέθαντος ή παιδί της Εκάτης. Στο Athens Dark οι βρικόλακες δεν γουστάρουν τη λέξη βρικόλακας, μπορούν να κινηθούν για λίγο στο φως, τρώνε και κανονικό φαγητό και δεν έχουν πρόβλημα με το σκόρδο.

-Η σειρά παρουσιάζει μία μάχη που κρατάει εκατοντάδες χρόνια ανάμεσα στους απέθαντους και τους κυνηγούς. Υπήρχε μία ανακωχή μεταξύ τους κάτι που δεν βγάζει και πολύ νόημα αφού αν είσαι κυνηγός βρικολάκων τότε γιατί να κάνεις ανακωχή με τους βρικόλακες; Οι βρικόλακες λογικό είναι να θέλουν ειρήνη οι άλλοι αν δεν κυνηγούν τι κάνουν;

– Οι κυνηγοί εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία και και δεν έχουν ταυτότητα. Και επίσης έχουν άριστες σχέσεις με την αστυνομία αφού όταν ο Ορφέας μπαίνει σε ένα random αστυνομικό τμήμα για να τους καταγγείλει, δύο επίσης random αστυνομικοί τον ρουφιανεύουν αμέσως στους κυνηγούς.

-Αν και είχαμε τις επιφυλάξεις μας πριν το δούμε, τελικά τόσο η σκηνοθεσία όσο και τα εφέ είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά ειδικά αν λάβουμε υπόψιν το μπάτζετ που φανταζόμαστε ότι δεν είναι και τεράστιο. Πολύ προσεγμένη δουλειά.

-Οι διάλογοι πάλι είναι λίγο ξύλινοι. Είναι λίγο παραπάνω θεατρικοί από όσο πρέπει για ένα τέτοιο θέμα.

– Αν εξαιρέσουμε μία δύο στιγμές υπάρχει παντελής έλλειψη χιούμορ, κάτι που δείχνει ότι η σειρά παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά λίγο παραπάνω από όσο πρέπει.

– Ο Δημήτρης Πιατάς κάνει γκεστ στο τελευταίο επεισόδιο σε έναν ρόλο που του πάει γάντι. Την έχει τη φωνή ο άτιμος για απόκρυφος ιστορικός!

– Στον λίγο χρόνο που έχει στη διάθεση του το Athens Dark καταφέρνει να χτίσει μία συμπαθητική μυθολογία που μας κάνει περίεργους για τη συνέχεια.

– Αυτό που δεν καταφέρνει είναι να μας παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη ιστορία. Μοιάζει πιο πολύ με πρίκουελ μίας σειράς που δεν έχει προβληθεί ακόμα.

– Το γεγονός ότι το τελευταίο επεισόδιο ονομάζεται «Η αρχή» ίσως να επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε ακριβώς από πάνω.

Να το δείτε; Ναι αμέ να το δείτε. Είναι μία σειρά που έχει τα προβληματάκια της, αλλά αποτελεί μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια. Αν στηριχθεί ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί αρκετά στο μέλλον.

Όλα τα επεισόδια του Athens Dark είναι διαθέσιμα εδώ.

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Χατζηαγγελάκης (Ορφέας), Αντώνης Τανισκίδης (Μάξιμος), Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους (Εκάτη), Δημήτρης Πιατάς (Σωκράτης), Γιώργος Τζωρτζάκης (Γαβριήλ), Ελισάβετ Σπανού (Νάντια)

Συμμετέχουν: Δημήτρης Λιόλιος (Αποστόλης), Μαρία Μπαλούτσου (Τόμμυ), Νίκος Παντελίδης (Ουριήλ), Ιοκάστη (Εύη Δοβέλου), Δημήτρης Κίτσος (Νίκος), Έρρικα Μπίγιου (Κάτια), Ειρήνη Δενδή (Θάλεια), Μαριλίζα Αντωνιάδου (Λυδία), Δημήτρης Καμπόλης (Δανιήλ)

Έκτακτη συμμετοχή: Νάντια Πιθαρά
Σκηνοθεσία: Βασίλης Αντωνιάδης
Σενάριο: Ζήσης Ρούμπος
Δ/νση Φωτογραφίας: Στέφανος Αλιμπράντης
Δ/νση Παραγωγής: Αντρέας Κατσένης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ