Stranger Things: Πιο ακριβή από GOT και Mandalorian η 4η σεζόν
TV

Stranger Things: Πιο ακριβή από GOT και Mandalorian η 4η σεζόν

Stranger Things: Η κουβέντα τις τελευταίες ημέρες για τους συνδρομητές και τα οικονομικά θέματα του Netflix έχει φουντώσει, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2022. Η πλατφόρμα έχασε για πρώτη φορά συνδρομητές μετά από μία δεκαετία και το πλάνο της για το μέλλον δεν μοιάζει να αποπνέει αισιοδοξία στις αγορές, όμως έχει μπροστά της μία πρεμιέρα που ελπίζει ότι αλλάξει την κουβέντα σε θετικά πράγματα.

Το Stranger Things, το μεγαλύτερο franchise που έχει βγει το Netflix, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια με το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν στις 27 Μαΐου και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το κόστος των νέων επεισοδίων έσπασε όλα τα κοντέρ.

Πηγές μέσα από τη σειρά αναφέρουν ότι για κάθε επεισόδιο το μπάτζετ άγγιξε τα 30 εκατομμύρια δολάρια, έτσι με… πρόχειρους υπολογισμούς, το κόστος ολόκληρης της σεζόν που θα αποτελείται από εννέα επεισόδια φτάνει τα 300 εκατομμύρια.

Ένα τεράστιο ποσό, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το κόστος για κάθε επεισόδιο της πρώτης σεζόν το 2016 ήταν μόλις έξι εκατομμύρια. Και πάμε και σε άλλες συγκρίσεις. Κάθε επεισόδιο του Mandalorian κοστίζει περίπου 12,5 εκατομμύρια στη Disney, το Game of Thrones στην τελευταία σεζόν του έφτασε τα 15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο, ενώ οι σειρές της Marvel έχουν κάποια επεισόδια (όχι όλα) που κόστισαν 25 εκατομμύρια.

Είναι σίγουρο ότι από εδώ και πέρα κάθε οικονομική κίνηση του Netflix θα περνάει από κόσκινο, αφού η εταιρεία έχασε 54 δισεκατομμύρια από την αξία της μέσα σε μία μέρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την πτώση της μετοχής να φτάνει το 35%.

Οι κινήσεις που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, άλλα όχι άμεσα, είναι ένα νέο πλάνο συνδρομής με χαμηλότερη τιμή και διαφημίσεις, αλλά και μία συντονισμένη προσπάθεια για περιορισμούς στο μοίρασμα κωδικών.

https://www.youtube.com/watch?v=yQEondeGvKo


Netflix: Βάζει διαφημίσεις και stop στο μοίρασμα κωδικών

Rings of Power: Νέες φωτογραφίες με ένα μυστηριώδες όπλο!

Τα πρώτα δέκα λεπτά του Batman είναι επίσημα στο youtube

Stranger Things: Ποιος είναι ο νέος μεγάλος κακός της σειράς


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ