Σεναριογράφος στα «Φιλαράκια» χαρακτηρίζει δύσκολους και κακούς συνεργάτες τους πρωταγωνιστές
TV

Σεναριογράφος στα «Φιλαράκια» χαρακτηρίζει δύσκολους και κακούς συνεργάτες τους πρωταγωνιστές

Για την εμπειρία της στα «Φιλαράκια» μιλάει με καθόλου κολακευτικά λόγια, η σεναριογράφος Patty Lin στο νέο της βιβλίο. Η Lin που έχει δουλέψει επίσης και στα Breaking Bad και Desperate Housewives, τονίζει ότι η συνεργασία της με τους ηθοποιούς δεν ήταν καθόλου καλή, αφού όλοι τους ανεξαιρέτως ήταν πολύ δύσκολοι και επιθετικοί σε θέματα σεναρίου έχοντα άποψη για κάθε ατάκα του σεναρίου που τους αφορούσε.

«Οι ηθοποιοί έμοιαζαν δυσαρεστημένοι που ήταν αλυσοδεμένοι σε μια γερασμένη τηλεοπτική σειρά, όταν μπορούσαν να αναπτυχθούν και ένιωθα ότι συνεχώς έψαχναν τρόπους για το πώς θα τους εξυπηρετούσε καλύτερα κάθε σενάριο», εξήγησε η Lin που μπήκε στο team το 2000, όταν η σειρά βρισκόταν ήδη στην έβδομη σεζόν της και αποτελούσε παγκόσμιο φαινόμενο.

H Lin ισχυρίστηκε ότι όταν στους ηθοποιούς δεν άρεσε ένα αστείο, το σαμποτάρανε σκόπιμα, αναγκάζοντας τους σεναριογράφους να το ξαναγράψουν. Πρόσθεσε ότι «δεκάδες καλά αστεία δεν χρησιμοποιήθηκαν» επειδή τα μέλη του καστ μπέρδευαν σκόπιμα τις ατάκες τους και μιλούσαν ενώ… έτρωγαν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως εξελίσσονταν οι συναντήσεις των σεναριογράφων με τους ηθοποιούς για να συζητήσουν τα πρώτα dtaft των σεναρίων. Συνήθως αυτές οι συναντήσεις γίνονται στο χώρο που ήταν στημένο το σπίτι της Monica. «Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία των ηθοποιών να εκφράσουν τις απόψεις τους, κάτι που έκαναν θορυβωδώς. Σπάνια είχαν κάτι θετικό να πουν και όταν έθεταν προβλήματα, δεν πρότειναν εφικτές λύσεις» γράφει η Lin.

«Βλέποντας τους εαυτούς τους ως φύλακες των χαρακτήρων τους, συχνά υποστήριζαν ότι δεν θα έκαναν ή δεν θα έλεγαν ποτέ αυτό και το άλλο. Αυτό ήταν περιστασιακά χρήσιμο, αλλά γενικά, αυτές οι συνεδρίες είχαν μια τρομερή, επιθετική ποιότητα που δεν είχε όλη τη λιτότητα που θα περίμενε κανείς από τη δημιουργία μιας κωμικής σειράς». 

Στα δέκα χρόνια που προβλήθηκαν στην τηλεόραση, τα «Φιλαράκια» έγιναν μία από τις επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης. Οι ηθοποιοί έγραψαν ιστορία και πίσω από τις κάμερες, για τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες, αφού κατάφεραν να συμφωνούν πάντα συνολικά με το στούντιο και να φτάνουν να αμείβονται με ένα εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο ο καθένας, στις τελευταίες σεζόν.

Αυτό το κοινό μέτωπο που είχαν δημιουργήσει, πολλές φορές δημιουργούσε μία ατμόσφαιρα όχι και τόσο φιλική για τους… απ’ έξω, αφού ήταν πολλοί οι guest stars στο πέρασμα των χρόνων, που είχαν δηλώσει πως δεν ένιωθαν καλοδεχούμενοι στα γυρίσματα.


Αυτές είναι οι καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων

Οι καλύτερες ταινίες από το 1998 και μετά

Ο κόσμος του Rebel Moon αποκαλύπτεται στο Netflix

Δέκα συγκροτήματα που ΠΡΕΠΕΙ να δούμε στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ