Ώρα μηδέν για το Netflix: Η ανακοίνωση που θα κρίνει το μέλλον και η μοναδική ελπίδα
TV

Ώρα μηδέν για το Netflix: Η ανακοίνωση που θα κρίνει το μέλλον και η μοναδική ελπίδα

Λίγες ώρες απέμειναν για μία ανακοίνωση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Netflix. Αργά το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, που θα ακολουθήσουν την απώλεια συνδρομητών που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, για το πρώτο κομμάτι της χρονιάς.

Το Netflix ανακοίνωσε τότε απώλεια 200.000 συνδρομητών, που σαν νούμερο δεν είναι φυσικά μεγάλο για το παγκόσμιο μέγεθος της πλατφόρμας, αλλά ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που δεν υπήρξε αύξηση. Έτσι, η μετοχή της εταιρείας έπεσε την ίδια μέρα πάνω από 30% ενώ η συνολική αξία έχει γνωρίσει πτώση που αγγίζει το 70%.

Η πρόβλεψη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, ήταν τότε ότι θα έρθει νέα απώλεια που μπορεί να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια, έτσι ακολούθησε μεγάλη αναταραχή αλλά και αναδιοργάνωση μέσα στην εταιρεία με πάνω από 500 απολύσεις αλλά και κόψιμο πολλών πρότζεκτ που βρίσκονταν σε διάφορα στάδια προετοιμασίας.

Που βρισκόμαστε όμως τώρα λίγες ώρες πριν; Τα πράγματα τελικά ίσως μην φτάσουν στα άκρα, αφού υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις που λένε ότι η 4η σεζόν του Stranger Things ίσως να προσέφερε μία προσωρινή σανίδα σωτηρίας.

Ο τρόπος που κυκλοφόρησαν τα επεισόδια, σε δύο δόσεις δηλαδή, στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουλίου και το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού που έκανε τη σειρά πρώτο θέμα συζήτησης στην ποπ κουλτούρα για πάνω από ένα μήνα εκτιμάται ότι έφεραν πολύ κόσμο πίσω στην πλατφόρμα αλλά και νέους συνδρομητές.

Αυτό που δεν μπορεί να προβλεφθεί πάντως και θα χρειαστεί να περιμένουμε τις ανακοινώσεις, είναι το πλήγμα που μπορεί να δέχθηκε το Netflix από την αναταραχή του Απριλίου και πόσο μπορεί να κόστισε αυτή σε συνδρομητές που είδαν ένα αβέβαιο μέλλον για την πλατφόρμα.

Αυτό που περιμένουμε επίσης στις ανακοινώσεις, είναι ενημέρωση για το νέο πλάνο συνδρομής και τις διαφημίσεις. Πάντως είναι σίγουρο, ότι ακόμα και αν η απώλεια έχει μετριαστεί, το Netflix χρειάζεται απεγνωσμένα νέες μεγάλες επιτυχίες, αφού του Stranger Things θα καθυστερήσει πολύ να επιστρέφει, ενώ και το Squid Game που αποτελεί το άλλο βαρύ χαρτί του βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από τη δεύτερη σεζόν του.


Εντελώς ακατάλληλο για ανηλίκους το νέο βίντεο της Μάγια Χοκ του Stranger Things

Ολόκληρο το σκηνικό με το καπνογόνο και τα μπινελίκια του Dickinson

Judas Priest: Αν αυτή ήταν η τελευταία φόρα τότε το αντίο ήταν συγκλονιστικό

Οι Slipknot στο Roxx: Όλα όσα μάθαμε για το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: