Τι μυστικό κρύβουν οι Νάνοι στο Rings of Power;
TV

Τι μυστικό κρύβουν οι Νάνοι στο Rings of Power;

Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου επεισοδίου του Rings of Power, επιστρέφουμε στις σπηλιές του Καζαντ-Ντουμ, για μία συζήτηση του Ντούριν του 4ου με τον πατέρα του, που είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τη χρονική στιγμή της επίσκεψης του Έλροντ. Ο μικρός Ντούριν του λέει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Σε τι αναφέρονται όμως; Δύο άλλοι νάνοι εμφανίζονται και ανοίγουν ένα μικρό κουτί που έχει μέσα κάτι πολύτιμο. Δεν βλέπουμε όμως ποτέ τι είναι. Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν μετά από αυτή τη σκηνή είναι πολλές, αλλά η απάντηση είναι λογικά πολύ πιο προφανής.

Κάποιοι είπαν ότι ίσως μέσα στο κουτί υπάρχει ένα σίλμαριλ και το στηρίζουν στην αναφορά που έγινε σε αυτά λίγο νωρίτερα στο επεισόδιο. Τα τρία πετράδια που έφτιαξε ο Φέανορ αποτέλεσαν την αιτία για τον πόλεμο με τον Μόργκοθ στην πρώτη εποχή, όμως η εμφάνιση τους εδώ, στη δεύτερη εποχή της Μέσης Γης δεν θα είχε κανένα νόημα, αφού η ιστορία θα περιστραφεί γύρω από τα δαχτυλίδια.

Μια άλλη θεωρία, επίσης τραβηγμένη, λέει ότι στο κουτί βρίσκεται το Arkenstone, αλλά και εδώ θα έπρεπε να γίνουν πολλές τροποποιήσεις στα όσα έχει γράψει ο Τόλκιν, αφού το πετράδι ανακαλύπτεται πολλές χιλιάδες χρόνια μετά στο Misty Mountain και όχι στη Μόρια.

Ίσως να μην έπρεπε να αναφερθούμε καν στις προηγούμενες θεωρίες, γιατί η απάντηση όπως είπαμε και στην αρχή είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αυτό που βρήκαν οι νάνοι είναι το μίθριλ. Ίσως το πιο πολύτιμο μέταλλο στη Μέση Γη. Από αυτό είναι φτιαγμένο το γιλέκο που δίνει ο Μπίλμπο στον Φρόντο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είναι πολύ ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό και η αξία του είναι δέκα φορές πάνω από αυτή του χρυσού. Από αυτό φτιάχτηκε επίσης και ένα από τα δαχτυλίδια της δύναμης και πιο συγκεκριμένα η Nenya που καταλήγει αργότερα στην Γκαλάντριελ.

Οι νάνοι ανακαλύπτουν το Μίθριλ και αρχίζουν να σκάβουν όλο και πιο βαθιά στο Κάζαντ Ντουμ για να βρουν ακόμα περισσότερο. «The dwarves delved too greedily and too deep. You know what they awoke in the darkness of Khazad-dum… shadow and flame» λέει ο Σάρουμαν στο Fellowship of the Rings, θυμίζοντας στον Γκάνταλφ ότι η επιθυμία των νάνων για ακόμα περισσότερο Μίθριλ, οδήγησε στην καταστροφή του Κάζαντ Ντουμ, αφού σκάβοντας ξύπνησαν τον Μπάλρογκ του Μόργκοθ.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί στη διάρκεια της σειράς, είναι το αν έχει πειραχτεί το timeline των γεγονότων. Και αυτό γιατί ο Μπάλρογκ δεν ξυπνάει πριν την τρίτη εποχή, όμως σε ένα από τα trailer είδαμε μία μορφή που ήταν πολύ κοντά στο πως έμοιαζε στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον.

Οι απαντήσεις θα δοθούν λογικά μέσα στη σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου με την προβολή του 8ου επεισοδίου.

Η στιγμή που ο Dave Grohl λύγισε πάνω στη σκηνή

Ποιος είναι ο «ξένος» στο Rings of Power;

Το intro του House of the Dragon είναι επιτέλους εδώ

Το νέο single των Arctic Monkeys δεν είναι αυτό που περιμέναμε


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ