To «μπαμ» του Rings of Power και η σχέση του με τα γραπτά του Τόλκιν
TV

To «μπαμ» του Rings of Power και η σχέση του με τα γραπτά του Τόλκιν

Ακολουθούν Spoilers για το έκτο επεισόδιο του Rings  of Power. Αν δεν το έχετε δει ίσως θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθείτε από αυτό το σημείο. Καίει. 

Πολλοί από εσάς, θα συμφωνήσετε σίγουρα, ότι το έκτο επεισόδιο του Rings of Power που προβάλλεται από το Prime Video ήταν αυτό που ανέβασε επίπεδο τη σειρά. Η επίθεση του Adar με τα ορκ του στον οικισμό των ανθρώπων, η άφιξη της Γκαλάντριελ και των πολεμιστών του Νούμενορ και φυσικά το εκρηκτικό (στην κυριολεξία) φινάλε.

Σας είχαμε γράψει εδώ και μερικές εβδομάδες ότι η τοποθεσία των Southlands ήταν εξαιρετικά σημαντική για τις μελλοντικές εξελίξεις και μετά από όσα έγιναν στο επεισόδιο της Παρασκευής, επιβεβαιώθηκε το γιατί.

Χρησιμοποιώντας το σπαθί με τις σκοτεινές δυνάμεις, ο… φανατικός οπαδός του Sauron, ενεργοποιεί μία καταστροφική αλληλουχία εξελίξεων, που γκρεμίζει φράγματα και ελευθερώσει τεράστιες ποσότητες νερού, που μέσα από υπόγεια περάσματα φτάνουν στα έγκατα του βουνού Orodruin και ενώνονται με την καυτή λάβα. Το απότελεσμα; Μπαμ.

Η λάβα εκτοξεύεται ψηλά στον ουρανό και αρχίζει να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα της. Και πλέον έχουμε τη δημιουργία του περίφημου Mount Doom. Γύρω από αυτό δημιουργείται η Μόρντορ και μέσα σε αυτό ο Sauron θα φτιάξει το ένα δαχτυλίδι. Και φυσικά μόνο εκεί μέσα μπορεί να καταστραφεί το δαχτυλίδι κάτι που θα γίνει στο τέλος της τρίτης εποχής με την αποστολή του Φρόντο.

Τα γεγονότα που βλέπουμε να εξελίσσονται στις οθόνες μας, δεν ανήκουν στα όσα έγραψε ο Τόλκιν. H δημιουργία του ηφαιστείου αλλά και της Mordor καταγράφεται στο History of Midddle Earth και πιο συγκεκριμένα στον 12ο τόμο που κυκλοφόρησε το 1996. Είναι η συλλογή που επιμελήθηκε ο Κρίστοφερ Τόλκιν και συγκεντρώνει γραπτά και ιστορίες του πατέρα του.

Εκεί λοιπόν αναφέρεται ότι το Mount Doom δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης εποχής από τον Μόργκοθ και στη συνέχεια, στη δεύτερη εποχή το χρησιμοποίησε ο Sauron ως ορμητήριο του.

Δύο επεισόδια απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν του Rings of Power με το φινάλε να είναι προγραμματισμένο για τις 14 Οκτωβρίου.


Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στο ρόλο του Wolverine

Οι 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ