Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot
Music

Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot

To νέο άλμπουμ των Slipknot έρχεται στο τέλος της εβδομάδας και τα τρία single που έχουμε ακούσει μέσα από αυτό, είναι σίγουρο ότι δεν σας έχουν προετοιμάσει για αυτό που θα φτάσει στα αυτιά σας. Όχι ότι δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχει κάνει η μπάντα, αλλά οι πειραματισμοί είναι πολλοί και θυμίζουν μέρες Vol 3.

Ο Corey Taylor σε μία μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Metal Hammer, αναλύει ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot και εξηγεί τους στίχους και την προσέγγιση που ακολουθήσε.

Το The End, So Far κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε όλα όσα είπε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Corey.

Adderall: To Adderall είναι βασικά η δική μου εκδοχή μίας μελαγχολικής Κυριακής και δείχνει τον τόνο για τη συνέχεια του άλμπουμ. Στιχουργικά, προσπαθώ να κοιτάξω προς τα μέσα για να βγάλω πράγματα έξω.

The Dying Song (Time To Sing): Αυτό το τραγούδι αφορά τον θάνατο της συμπόνιας και της ανθρωπιάς και πως η τεχνολογία μας έχει βγάλει από τους κύκλους της κοινωνίας. Είναι η μουσική αντιστοιχία του να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

The Chapeltown Rag: Αυτό μιλάει για το πως τα social media μετέτρεψαν τα κανονικά μέσα ενημέρωσης σε κάτι που δεν μπορείς να βρεις πια το αληθινό ρεπορτάζ. Ο καθένας που έχει πια ένα site νομίζει ότι είναι ρεπόρτερ, δεν ξέρεις ποιο είναι πλέον το αληθινό νέο. Θα έλεγα ότι μπορείς να ψάξεις ανάμεσα στις βλακείες και να βρεις τα αληθινά νέα, αλλά που είναι; Και εκεί υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος. Γιατί έχουμε ανθρώπους που νομίζουν ότι μεταδίδουν τα νέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι περνάει το προσωπικό τους φίλτρο μέσα. Όταν τα γεγονότα χάνουν τη θέση τους από τα συναισθήματα, πως θα μάθουμε το οτιδήποτε;

Yen: To Yen είναι στην πραγματικότητα η αργκό του yearning (σ.σ. λαχτάρα ή επιθυμία). Είναι old school η λέξη, αλλά μου άρεσε, γιατί μιλάει για την λαχτάρα που έχεις για κάποιος που είσαι μαζί του. Μια πολύ διαφορετική κατάσταση από την επιθυμία για κάποιος που δεν είσαστε μαζί. Είναι κάτι που αξίζει να τραγουδήσεις γιατί αφορά τη γυναίκα μου. Μου δημιουργεί συναισθήματα που δεν ήξερα ότι υπήρχαν.

Hivemind: Ένα τραγούδι που τους συγκεντρώνει όλους σε ένα μέρος. Αυτό το συναίσθημα που νιώθεις σε μία συναυλία και ταυτόχρονα είσαι ο εαυτός σου. Η μοναδική φορά που αισθάνομαι μία ένωση με τον υπόλοιπο κόσμο είναι σε μία συναυλία. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μου αρέσει να είμαι μέρος μίας ομάδας ανθρώπων. Ποτέ δεν ήμουν μέλος σε ένα κλαμπ ας πούμε. Ακόμα και όταν είμαι στο κοινό δεν νιώθω αυτή την ένωση, εκτός και αν βλέπω τους Misfits ή τους Iron Maiden. Κάποιες μπάντες μου το βγάζουν αυτό. Έτσι αυτό το τραγούδι μιλάει για τους ανθρώπους που έρχονται κοντά για μία όμορφη στιγμή και διασκορπίζονται όταν ανάβουν τα φώτα.

Warranty: Μία σαρκαστική προσέγγιση σε αυτά που περιμένει ο κόσμος από τους Slipknot. Μετατρέπω ορολογίες αγοραπωλησίας σε μεταφορές για αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι ότι τους ανήκουν σε σχέση με τους Slipknot. Και παρά το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια η εγγύηση δεν έχει λήξει ακόμα, έχουν φροντίσει να μας αντικαταστήσουν. Εδώ μιλάει ο metal-οπατέρας που κρύβω μέσα μου.

Medicine For The Dead: To τραγούδι αφορά όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη σε κάθε μορφή της. Όταν νιώθεις αυτό το μούδιασμα να έρχεται και ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό από το να το ακολουθήσεις. Ακόμα και όταν παίρνεις φάρμακα δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. Τα λεπτά και οι ώρες μοιάζουν ατελείωτα και απλά περιμένεις αυτό το συναίσθημα να περάσει. Για εμένα χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον τρεις μέρες. Δεν παίρνω φάρμακα και απλά προσπαθώ να έχω γύρω μου ανθρώπους που θα με βοηθήσουν. Έτσι, το τραγούδι μιλάει από την πλευρά του γιατρού που προσπαθεί σε κάθε περίπτωση να βρει το κατάλληλο φάρμακο.

Acidic: Εδώ κλείνω το μάτι σε μία από τοις μεγαλύτερες επιρροές μου που είναι οι Acid Bath. Αυτό ε;iναι το «blues» τραγούδι για το οποίο μιλούσε ο Jay σε κάποιες συνεντεύξεις, αλλά εμένα μου θυμίζει περισσότερο southern sludge. To demo με έκανε να νιώσω σαν να ακούω κάτι μέσα από το The Kind String Pops του 1994, που είναι ένα πολύ υποτιμημένο άλμπουμ. Έχει αυτή την σκληράδα, την αργή πορεία προς την καταστροφή και ήθελα με τις μεταφορές στους στίχους να… παίξω με αυτό το συναίσθημα, ότι όλοι δηλαδή βαδίζουμε προς την ίδια μοίρα. Το αποδεχόμαστε ή κάνουμε κάτι για να το πολεμήσουμε; Και εδώ είναι ένας από τους αγαπημένους μου στίχους στο άλμπουμ: I’m livin’ in a dead man’s shoes / stolen coat, not much hope for these Cardiac Blues.

Heirloom: Αυτό μιλάει από την οπτική ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας. Πως προχωράς τη ζωή σου, τι σημάδια έχει αφήσει πάνω σου και ποια από αυτά παραμένουν μαζί σου για πάντα.

H377: Αποδέχεσαι το γεγονός ότι όλοι σε μισούν. Είναι η αγνή απόλαυση της ομαδικής μισανθρωπίας. Συνειδητοποίησα πριν από πολύ καιρό ότι δεν γίνεται όλοι να με συμπαθούν κυρίως λόγω των απόψεων μου και επειδή δεν κλείνω το στόμα μου. Κανένας δεν απόλυτα συμπαθής προς όλους. Μέχρι και για τον Tom Hanks έχουν κάτι να πουν. Τον Tom Hanks. Αυτό δείχνει ότι κανένας δεν θα είναι ποτέ καθολικά αγαπητός. Έτσι το τραγούδι δείχνει ότι στην πραγματικότητα αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει να είμαι ο καλός και ο κακός της ιστορίας και δεν με νοιάζει κιόλας. Όσο περισσότερο λένε πράγματα για μένα τόσο θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Όπως λέει και η γυναίκα μου όταν κάποιος ασχολείται τόσο πολύ με την ύπαρξη σου, δεν είναι εχθρός, είναι οπαδός. Κάτσε και παρακολουθήσει γιατί θα συνεχίσω και δεν θα σου αρέσει!

De Sade: Αυτό είναι ακόμα ένα τραγούδι που αφορά τη στιγμή που υποκύπτουμε στα πιο σκοτεινά ένστικτα μας. Είναι μια όμορφη μελωδία που ταιριάζει πάρα πολύ. Είναι ένα σπουδαίο, σκοτεινό, τραγούδι αγάπης που νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στον κόσμο και έχει σπουδαία δουλειά στις κιθάρες από τον Mick και τον Jim.

Finale: Εδώ γυρνάμε και κοιτάμε πίσω στην καριέρα μας μέχρι τώρα, στις ζωές μας και τις αποφάσεις μας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να μην συμφωνείτε με όλα όσα κάναμε και κάποιοι άλλοι γιορτάσατε μαζί μας. Αλλά για εμάς είναι απλά η ζωή μας, η καριέρα μας και αυτό που γεννηθήκαμε για να κάνουμε. Και το αγαπάμε.


Ποιος ήταν ο μυστήριος χαρακτήρας που είδαμε στο Rings of Power;

House of the Dragon: Ποιοι πρωταγωνιστές αλλάζουν άμεσα στη σειρά

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό

Το πρώτο teaser για την τρίτη σεζόν του Mandalorian


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ