Το επόμενο βιβλίο του George Martin απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το Game of Thrones
TV

Το επόμενο βιβλίο του George Martin απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το Game of Thrones

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το φινάλε του Game of Thrones και έντεκα από την κυκλοφορία του πέμπτου βιβλίου του A Song of Ice and Fire και ο George RR Martin για πρώτη φορά μιλάει ανοιχτά για τις διαφορές που θα υπάρχουν ανάμεσα στα δύο.

Και θα είναι μεγάλες. Με νέα δημοσίευση στο blog του, αποκαλύπτει ότι έχει φτάσει πλέον στο συμπέρασμα πως ο τρόπος που γράφει τον έχει οδηγήσει αρκετά μακριά από τα όσα συνέβησαν στη σειρά.

Περιγράφει την τεχνική του ως «κηπουρική». Πράγματα ανθίζουν, πράγματα μαραίνονται και όπως είναι φυσικό στο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που δουλεύει το Winds  of Winter, οι δρόμοι που σκεφτόταν να ακολουθήσει έχουν αλλάξει εντελώς.

«Δουλεύω πολύ στον… χειμερινό μου κήπο. Τα πράγματα μεγαλώνουν και αλλάζουν όπως συμβαίνει με εμάς τους κηπουρούς. Πράγματα διαστρεβλώνονται, πράγματα αλλάζουν, νέες ιδέες έρχονται και παλιές ιδέες δείχνουν ότι δεν δουλεύουν πιά. Γράφω, ξαναγράφω, αλλάζω τη δομή, διαλύω τα πάντα και γράφω ξανά, περνάω από πόρτες που δεν οδηγούν πουθενά και από άλλες που ανοίγουν… θαύματα! 

Ακούγεται τρελό, το ξέρω. Αλλά είναι ο τρόπος που γράφω, πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Για καλό και για κακό. 

Αυτό που έχω παρατηρήσει τελευταία είναι ότι η… κηπουρική μου με οδηγεί όλο και πιο μακριά από την τηλεοπτική σειρά. Ναι, κάποια από τα πράγματα που είδατε στο Game of Thrones θα τα δείτε και στο Winds of Winter (ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο), αλλά όλα τα υπόλοιπα θα είναι αρκετά διαφορετικά».

Όπως λέει ο Martin αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού τα βιβλία είναι πολύ μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα από τη σειρά. Έτσι, κάποια από τα πράγματα που συνέβησαν στη σειρά δεν θα συμβούν στα βιβλία και το αντίθετο.

«Έχω στα βιβλία κεφάλαια με την οπτική χαρακτήρων που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη σειρά όπως οι Victarion Greyjoy, Arianne Martell, Areo Hotah, Jon Connington και Aeron Damphair. Όλα όσα λένε και κάνουν επηρεάζουν την ιστορία και τους σημαντικούς χαρακτήρες που είδατε και στη σειρά. Έχουν πολλούς δευτερεύοντες χαρακτήρες που δεν έχουν δικά τους κεφάλαια αλλά παίζουν ρόλο στην πλοκή: Lady Stoneheart, Young Griff,  the Tattered Prince, Penny, Brown Ben Plumm, the Shavepate, Marwyn the Mage, Darkstar, Jeyne Westerling.

Κάποιοι από τους χαρακτήρες που είδατε στη σειρά είναι πολύ διαφορετικοί από τη σειρά. Η Yarra Greyjoy δεν είναι η Asha Greyjoy και ο Euron Greyjoy του HBO είναι πολύ, πολύ, πολύ, διαφορετικός από τον δικό μου. Ο Quaithe έχει ακόμα ρόλο να παίξει το ίδιο και ο Rickon Stark. Και η καημένη η Jeyne Poole. Και η λίστα είναι μεγάλη. Και όλα αυτά φυσικά παίζουν ρόλο στην καθυστέρηση του Winds. Είναι δύσκολο».

Κλείνοντας ο Martin κάνει ίσως τη μεγαλύτερη αποκάλυψη, χωρίς φυσικά να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Αφορά τους χαρακτήρες που είδαμε να φτάνουν μέχρι και το τέλος της σειράς.

«Κάτι που μπορώ να πω με πολύ γενικούς όρους και χωρίς να αποκαλύψω τίποτα είναι αυτό: Οι χαρακτήρες που επιβίωσαν στο Game of Thrones δεν θα επιβιώσουν όλοι στα βιβλία και οι χαρακτήρες που πέθαναν στη σειρά δεν πεθαίνουν όλοι στα βιβλία. Κάποιοι, να φυσικά. Ίσως οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα όχι όλοι. Φυσικά μπορεί να αλλάξω γνώμη την επόμενη εβδομάδα. Αυτή είναι η κηπουρική».

Όλα αυτά είπε ο Martin για το Winds of Winter, που για να μην ξεχνιόμαστε είναι το έκτο βιβλίο της σειράς και όχι το τελευταίο. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει αν όλα πάνε καλά το A Dream of Spring που αναμένεται να ρίξει την αυλαία.

«Κάποια πράγματα θα είναι τα ίδια, πολλά δεν θα είναι. Όταν θα τελειώσω σίγουρα θα υπάρχει ένα μεγάλο debate για το ποια εκδοχή της ιστορίας ήταν καλύτερη. Σε κάποιους θα αρέσει το βιβλίο και σε κάποιους άλλου η σειρά. Εσείς δίνετε τα λεφτά σας, εσείς αποφασίζετε. Φοβάμαι ότι πολύς κόσμος που έχει εκνευριστεί από την καθυστέρηση θα το μισήσει χωρίς καν να το διαβάσει.  Αυτό με στενοχωρεί αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από τον να γράψω το καλύτερο βιβλίο που μπορώ και να ελπίζω ότι το κοινό θα το διαβάσει με ανοιχτό μυαλό». 

Πάντως αν ρωτάτε εμάς, αν όντως καταφέρει και ολοκληρώσει τα βιβλία ο Martin δεν φανταζόμαστε ότι θα υπάρχει και ιδιαίτερο debate για το τι προτιμάει το κοινό. Ας τα ολοκληρώσει και το ξανασυζητάμε.


Η ιστορία πίσω από τη συμμετοχή του γιου του Robert Trujillo στο Master of Puppets του Stranger Things

Iron Maiden: Οι οδηγίες για την είσοδο στο ΟΑΚΑ

Ακυρώθηκε η περιοδεία των Whitesnake – Δεν έρχονται Ελλάδα

Ο Matt Bellamy έκανε «ντου» σε ελληνικό γάμο μετά τη συναυλία των Muse


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ