Disney Plus: Πάνω οι συνδρομητές κάτω τα έσοδα λόγω συμφωνίας για περιεχόμενο
TV

Disney Plus: Πάνω οι συνδρομητές κάτω τα έσοδα λόγω συμφωνίας για περιεχόμενο

Με ρυθμούς αρκετά μεγαλύτερους από τις προβλέψεις αυξήθηκαν οι συνδρομητές του Disney Plus στο πρώτο τρίμηνο 2022. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έφτασε τα 137.7 εκατομμύρια συνδρομητές, με σχεδόν οκτώ εκατομμύρια νέους σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Οι αναλυτές της Wall Street είχαν προβλέψει μία αύξηση λίγο πάνω από τα πέντε εκατομμύρια. Το τελευταίο εξάμηνο, το Disney Plus έχει προσθέσει 20 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ σχέση με ένα χρόνο πριν η άνοδος φτάνει το 33%.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στα τέλη του 2020 η εταιρεία είχε προβλέψει ότι περιμένει 230 με 260 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι να ολοκληρωθεί το 2024, στόχος που τότε μπορεί να φάνταζε εφικτός, αλλά πλέον μετά τη δυσκολία του Netflix να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα μοιάζει αρκετά αισιόδοξος.

Η ανάπτυξη του Disney Plus είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο όσο θα γίνεται διαθέσιμο σε ακόμα περισσότερες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα στις 14 Ιουνίου.

Παρά την αύξηση των συνδρομητών πάντως, τα κέρδη δεν ήταν αντίστοιχα και η άνοδος της μετοχής ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο.  Αυτό αποδίδεται σε ένα δισεκατομμύριο που έχασε η εταιρεία, λόγω πρόωρης λήξης μία συμφωνίας για παραχώρηση δικαιωμάτων μετάδοσης. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποια είναι αυτή η συμφωνία, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι αφορά τη μετάδοση των σειρών της Marvel από το Netflix.

Ο Daredevil και τα υπόλοιπα πρότζεκτ, έφυγαν από το Netflix στα τέλη Φεβρουαρίου και μπήκαν στο Disney Plus από τα μέσα Μαρτίου και μετά.


Τα «Φιλαράκια» φεύγουν από το Netflix

Όλες οι κρυφές συμμετοχές στο Multiverse of Madness

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο – Το πρώτο trailer

Πάρα πολλές εκπλήξεις στο setlist των Muse


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ