Η Disney δεν πείραξε τις σειρές της Marvel που έβαλε στην πλατφόρμα της
TV

Η Disney δεν πείραξε τις σειρές της Marvel που έβαλε στην πλατφόρμα της

Από τις 16 Μαρτίου το Disney Plus αποτελεί το νέο «σπίτι» των σειρών της Marvel που προβλήθηκαν αρχικά από το Netflix. Ο Daredevil, η Jessica Jones, ο Luke Cage, ο Iron Fist, o Punisher αλλά και η σειρά των Defenders, αποτελούν όλες τους πολύ πιο ενήλικο περιεχόμενο σε σχέση με όσα μας είχε συνηθίσει το MCU αλλά και η Disney γενικότερα.

Έτσι, υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπάρξουν περικοπές στο περιεχόμενο για να γίνει πιο family friendly. Τελικά η ανησυχία δεν επιβεβαιώθηκε, αφού οι σειρές μπήκαν αυτούσιες στο Disney Plus χωρίς καμία τροποποίηση. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του IGN, σκηνές βίας, αίματος ακόμα και σεξ είναι κανονικά online.

Ανάμεσα τους, η σκηνή σeξ της Jessica Jones με τον Luke Cage στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, ο Wilson Fisk να τσακίζει το κεφάλι κακοποιού στο πέμπτο επεισόδιο του Daredevil, σκηνή σε στριπ κλαμπ από τη σειρά του Luke Cage και άλλες πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτή η κίνηση δείχνει μία στροφή σε πιο ενήλικο περιεχόμενο για το Disney Plus, που μέχρι σήμερα είχε έναν πιο «κατάλληλο για όλους» χαρακτήρα. Εκτός από την Αμερική οι σειρές έγιναν διαθέσιμες και σε Αγγλία, Καναδά, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στις υπόλοιπες χώρες θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στη χρονιά, έτσι όταν έρθει η υπηρεσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι, θα τις βρούμε εκεί.

Η εξέλιξη της σχέσης Disney-Netflix για τις σειρές της Marvel

H συνεργασία της Marvel με το Netflix ξεκίνησε με την πρώτη σεζόν του Daredevil, πίσω στο 2015. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της πλατφόρμας. Η πρώτη σεζόν της Jessica Jones γνώρισε αποθεωτικές κριτικές, ενώ αντίστοιχα θερμή ήταν και η υποδοχή για το Luke Cage.

Τα πράγματα στράβωσαν με το Iron Fist, που θάφτηκε από τους κριτικούς, ενώ το 2017 φτάσαμε στην ένωση των χαρακτήρων με το Defenders. Στη δεύτερη σεζόν του Daredevil είχαμε την πρώτη εμφάνιση του Punisher που προβλήθηκε για δύο σεζόν.

Τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών άρχισαν το 2018. Τότε η Disney έκανε γνωστό ότι θα δημιουργήσει τη δική της streaming πλατφόρμα. Οι πρώτες σειρές που κόπηκαν από το Netflix ήταν Luke Cage και Iron Fist και ακολούθησε το Daredevil. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν κοπεί όλες.

Βάσει συμφωνίας, η Marvel δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες σε δικά της πρότζεκτ για μία διετία. Έτσι, είδαμε ήδη τον Τσάρλι Κοξ να επιστρέφει στο ρόλο του Daredevil στο No Way Home του Spider-Man και τον Βίνσεντ ντ’Ονόφριο να υποδύεται ξανά τον Kingpin στο Hawkeye του Disney Plus.


Διαβάστε ακόμα:

Μοιράζεσαι τον κωδικό του Netflix; Έρχεται νέα χρέωση

Tool: Αυτό είναι το πρώτο τους βίντεο μετά από 15 χρόνια!

Crosses: Η μπάντα του Chino Moreno κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια

Αυτό είναι το νέο setlist των Slipknot!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες.  Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ