Σοκ και δέος: Κανένας δεν ήταν έτοιμος για το Infinity War των Avengers
News

Σοκ και δέος: Κανένας δεν ήταν έτοιμος για το Infinity War των Avengers

Ήταν τέτοιες μέρες του 2008 όταν η Marvel παρουσίαζε την πρώτη ταινία στο αναγεννημένο κινηματογραφικό της σύμπαν. Το Iron Man έβαλε τα θεμέλια της τεράστιας σήμερα αυτοκρατορίας και δέκα χρόνια και 18 ταινίες μετά έφτασε επιτέλους η ώρα του Infinity War.

Δεν θα διαβάσετε το παραμικρό spoiler σε αυτό το κείμενο γιατί το όλο hype είναι 100% αληθινό. Πρέπει να δείτε την ταινία χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι θα συμβεί.

Ένας μικρός φόβος που είχα μπαίνοντας στο σινεμά την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας στην Ελλάδα, ήταν ότι θα γίνει πανηγύρι και δεν θα μπορούμε να τη δούμε σαν άνθρωποι. Κι όμως, σε έναν κινηματογράφο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και μάλιστα σε προβολή μετά τις 11 το βράδυ περίπου 300 άτομα παρασύρθηκαν από την καλύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Το τονίζουμε και είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε με όποιον διαφωνεί. Αυτή είναι η καλύτερη ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και αν δεν υπήρχε το Dark Knight τότε ίσως να λέγαμε ότι χτυπάει την κορυφή και στο είδος γενικότερα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία των αδελφών Ρούσο είναι το πώς καταφέρνουν να συνδυάσουν επιτυχημένα τα τόσα πολλά διαφορετικά στυλ ηρώων που έχουν στα χέρια τους. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλα τα χαρακτηριστικά και τις μικρές στιγμές που κάνουν τον κάθε ήρωα να ξεχωρίζει και φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα απόλυτα επιτυχημένο.

Και φυσικά παρουσιάζουν έναν από τους καλύτερους κακούς που έχει εμφανιστεί σε τέτοιου τύπου ταινίες. O Josh Brolin δίνει ρέστα ως Thanos και παρά το έντονο CGI νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι η απειλή είναι πραγματική.

Ξέραμε εδώ και καιρό ότι αυτή δεν θα είναι μία απλή και χωρίς απώλειες μάχη αλλά ο τρόπος που εξελίσσεται και το τελικό της αποτέλεσμα είναι για σαγόνια στο πάτωμα.

Στο πάτωμα.

Οι χιουμοριστικές πινελιές δεν λείπουν, με τους Guardians και ειδικά τον Drax να δίνει ρέστα αλλά όταν η κατάσταση σοβαρεύει, σοβαρεύει πολύ και σε επίπεδα που δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα στο MCU.

Το κόλπο των αδελφών Ρούσο με τη μετονομασία των ταινιών από Infinity War part 1-2, σε σκέτο Infinity War για την πρώτη από τις δύο και κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα για την επόμενη, δούλεψε απόλυτα και αν αυτή ήταν η τελευταία ταινία των Avengers όπως τους ξέραμε μέχρι σήμερα δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όμως έχει κι άλλο και δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε. Θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τα όσα συμβαίνουν στην ταινία σε άλλα κείμενα, αλλά προς το παρόν (αν δεν την έχετε δει ακόμα) κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε τη στο σινεμά, προσπαθώντας να αποφύγετε τα spoiler μέχρι τότε.

To Infinity War των Avengers προβάλετε ήδη στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η επιστροφή ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Infinity War

Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή με το Infinity War στο Box Office της Αμερικής

Τι σημαίνει η σκηνή μετά τους τίτλους τέλους του Infinity War;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ