Οι Satyricon επιλέγουν για το Roxx τις 10 καθοριστικές στιγμές της ιστορίας τους

Roxx |

Oι Satyricon επιστρέφουν μετά από 9 χρόνια στην Αθήνα! Μία από τις κορυφαίες μπάντες της νορβηγικής black metal σκηνής θα βρεθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στο Fuzz Live Music Club.

Zητήσαμε από τον ντράμερ-θηρίο, Kjetil-Vidar «Frost» Haraldstad, να μας απαριθμήσει τις 10 καθοριστικές στιγμές στα 25 και πλέον χρόνια ιστορίας τους.Ο Frost επέλεξε να συνδέσει αυτές τις καθοριστικές στιγμές με κάθε δίσκο της μπάντας, σε χρονολογική σειρά. «Eκπροσωπούν το “Α και το Ω” και είναι οι αποδείξεις της εξέλιξης που υπήρξε και συνεχίζεται» μας είπε.


1) Dark Medieval Times
Το ντεμπούτο μας είναι γεμάτο απίστευτα υψηλά vibes, έχει χαρακτήρα και πνεύμα. Τενχικά και μουσικά θα έλεγα αδύναμο αλλά μας εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στις ανερχόμενες μπάντες του  black metal.

2) The Shadowthrone
Αποδείξαμε πως είμαστε μια μπάντα που κινείται μπροστά και όχι κάποιοι που παίρνουν από τα “έτοιμα”. Τα folk στοιχεία είναι πιο φανερά από το ντεμπούτο μας. Ο ήχος καθαρός και πιο ώριμος.

3) Nemesis Divina
Eνας δίσκος-μανιφέστο. Οι Satyricon είναι πλέον στην ελίτ. Το κατακτητικό μας πνεύμα ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται. Εκ των υστέρων, στα δικά μου αυτιά ακούγεται πιο νεανικό και άγριο αλλά αυτά τα ατίθασα και αμείλικτα vibes είναι και η γοητεία του “Nemesis Divina”.

4) Rebel Extravaganza
Πιο σκληρό, κρύο και μη φιλικό από το “Nemesis Divina”. Εδώ είμαστε σε μια ηχητική κατάσταση, κλινική, γκρίζα και άγρια. Ξεκινήσαμε να ενσωματώνουμε περισσότερα samples και ασυνήθιστα ηχητικά τοπία, που οδήγησαν πολλούς να θεωρήσουν τον ήχο industrial, λανθασμένα. Υποθέτω ότι είκοσι χρόνια μετά έχουν αλλάξει γνώμη και ήδη ο δίσκος είναι σεβαστός στους diehard οπαδούς μας.

5) Volcano
Φέραμε την επιθετικότητα του προηγούμενου δίσκου αλλά το “Volcano” σηματοδοτεί μια αληθινά ριζοσπαστική αλλαγή στο στιλ έκφρασής μας. Τα πάντα είναι πιο σωστά οργανωμένα, η μουσική είναι δυναμική αλλά και με groove και ως ντράμερ πρέπει να επισημάνω στην καταπληκτική δουλειά που έγινε στην παραγωγή και τον ήχο των ντραμς.

6) Now, Diabolical
Εδώ πραγματικά ξεκινήσαμε να τελειοποιούμε την τέχνη της κλασική σύνθεσης στα κομμάτια μας. Πιστεύω ότι έγινε ένα ουσιώδες πλεονέκτημα για τους Satyricon να γράφουμε πιο δομημένο τρόπο και με πιο ελεγχόμενη ροή ενέργειας. Ενας από τους πιο άμεσους δίσκους της καριέρας μας.

7) The Age of Nero
Εδώ αφήσαμε λίγο… χαλαρά τα χαλινάρια. Ο ήχος του “Now, Diabolical” ήταν η βάση αλλά σκεφτήκαμε να ανοιχτούμε και να δώσουμε χώρο σε πιο progressive λύσεις. Η άμεση και πολύ δυνατή παραγωγή τελικά μεταμόρφωσε το δίσκο σε ένα σκοτεινό θηρίο!

8) Satyricon
Για πρώτη φορά θέλαμε να ανοίξουμε το εύρος της δυναμικής στις συνθέσεις μας αλλά και στην παραγωγή και εκτέλεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο δίσκος να είναι διαφορετικός από όσους είχαμε κάνει και μας έδωσε ποικιλομορφία και ζωτικότητα, πηγαίνοντας εκ νέου σε ανεξερεύνητο έδαφος. Ήταν σαν ένα χαμένο κομμάτι του παζλ. Γι’ αυτό επιλέξαμε το όνομα της μπάντας για τίτλο, αισθανθήκαμε πως επιτέλους πετύχαμε μουσικά όσα θέλαμε.

9) Live at the Opera
Οι Satyricon στο πιο… επικό και δραματικό τους. Οι εκτελέσεις με τη χορωδία πρόσθεσαν πανέμορφα σημεία στα τραγούδια και το ότι συνέβη στην Οπερα έδωσε έμφαση στο μνημειώδες και μαγικό χαρακτήρα της βραδιάς αλλά και στα μελαγχολικά χαρακτηριστικά της μπάντας.

10) Deep calleth upon Deep
Το πετράδι του στέμματος για όλους μας για ολόκληρη την ύπαρξη της μπάντας. Όσα έχουν αποτέλεσει μέρος μας από το ξεκίνημα είναι εδώ και ακόμα περισσότερα. Ποτέ δεν είχαμε τόση πίστη και σοβαρότητα για τη μουσική μας, πραγματικά ποτέ!

============

Aγορά εισιτηρίων: http://www.fuzzclub.gr/event/satyricon/
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, Fuzz Live Music Club

On Thorns I Lay θα ανοίξουν τη συναυλία. H ιστορική αθηναϊκή metal μπάντα, με περισσότερα από 20 χρόνια ζωής, επιστρέφει στο προσκήνιο με το 8ο δίσκο της “Aegean Sorrow”.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ