Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης: Η συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο Netflix
Netflix

Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης: Η συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο Netflix

Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης: Το 2018, 12 αγόρια από την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα αποφάσισαν να περάσουν ένα απόγευμα με τον προπονητή τους, εξερευνώντας τα σπήλαια Θαμ Λουάνγκ στη βόρεια Ταϊλάνδη. Όταν όμως, η βροχή πλημμύρισε τις σπηλιές και εγκλώβισε μέσα όλη την ομάδα, η χαρούμενη απόδραση εξελίχθηκε σε μια τεράστι9α διεθνή αποστολή διάσωσης που ταρακούνησε τον κόσμο. 

Αυτή η απίθανη ιστορία θα παρουσιαστεί στο Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης μέσα από τη ματιά των αγοριών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάσωσης. Το Netflix συνεργάστηκε με σκηνοθέτες από την Ταϊλάνδη και όλο τον κόσμο γι’ αυτήν τη νέα σειρά, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2022

Thai Cave Rescue rescue team

Μια τεράστια ομάδα από ολόκληρο τον κόσμο συνεργάστηκε για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους που εγκλωβίστηκαν σε ένα σπήλαιο.

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ταϊλάνδη, η σειρά παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες από τα νέα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Αγριογούρουνα και τις εμπειρίες τους που άγγιξαν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, καθώς και την εμπειρία των οικογενειών τους και της τεράστιας παγκόσμιας ομάδας που συμμετείχε στη διάσωση.

Με δημιουργούς τους Μάικλ Ράσελ Γκαν (Billions, Επιζών της Επόμενης Μέρας) και Ντέινα Λεντού Μίλερ (Επιζών της Επόμενης Μέρας, Narcos), η σειρά μίας σεζόν και έξι επεισοδίων σκηνοθετείται από τους Μπαζ Πουνπιρίγια (One for the Road, Bad Genius) και Κέβιν Ταντσαρόεν (The Brothers Sun, The Book of Boba Fett, Warrior) και αφηγείται με δραματοποιημένο τρόπο την εκπληκτική διάσωση που καθήλωσε τον κόσμο το 2018.

Και οι δύο σκηνοθέτες συμμετέχουν στη διεύθυνση παραγωγής στο πλευρό του Τζον Μ. Τσου (Σε μια Γειτονιά της Νέας Υόρκης, Τρελά Πλούσιοι, G.I. Joe: Αντίποινα) για την Electric Somewhere, του Τζον Πενότι (Τρελά Πλούσιοι) για την SK Global Entertainment, του Τζον Λόγκαν Πίρσον (Σπένσερ: Εμπιστευτικό, Η Μέρα των Ηρώων, Τολμάς;), του Λανς Τζόνσον (Troop Zero, The Equalizer) και του Τιμ Κόντινγκτον (Μουλάν, Τρελά Πλούσιοι, Μάρκο Πόλο).

Thai Cave Rescue the boys

Τα νεαρά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας των Αγριογούρουνων και οι εμπειρίες τους στα όρια της ανθρώπινης αντοχής αποτελούν το επίκεντρο του “Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης”.

Στη σειρά Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης παίζει μια μεγάλη ομάδα Ταϊλανδών ηθοποιών με τον Παπανγκόρν “Μπιμ” Λερκτσαλεαμπότε ως προπονητή Έακ, τον Θάνεθ “Ek” Βαρακουλνουκρόχ ως κυβερνήτη του Τσιάνγκ Ράι, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, και τις Ουρασάγια “Γιάγια” Σπέρμπουντ και Μανατσανάν “Ντόνατ” Φανλερντβονγκσακούλ ως Κέλι και Πιμ — μυθοπλαστικές παρουσίες των μηχανικών και των δασοφυλάκων που κατέστησαν δυνατή την απίθανη διάσωση. Ο Σουπακόρν “Τοκ” Κιτσουγουόν συμμετέχει επίσης ως ο καταδύτης του ναυτικού Σαμάν “Τζα Σαμ” Γκουνάν, ενώ ο Μπλουμ Βαρίν υποδύεται τον στρατιωτικό γιατρό, συνταγματάρχη Μπακ Λοχαρτζούν.

Ο σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής Μπαζ Πουνπιρίγια δήλωσε: “Το Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης είναι η πρώτη ευκαιρία να δει το παγκόσμιο κοινό την ιστορία που εκτυλίχθηκε στο σπήλαιο Θαμ Λουάνγκ, μέσα από μια καινούργια και πιο συναισθηματική ματιά, εστιάζοντας στην οπτική των 12 μελών των Αγριογούρουνων, του προπονητή Έακ και των ηρώων, όπως είναι ο Σαμάν “Τζα Σαμ” Γκουνάν, οι ζωές των οποίων, πέραν της όλης επιχείρησης, παραμένουν μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Είμαι περήφανος που έχω την ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία πίσω από τα πρόσωπα και τα ονόματα που μάθαμε κατά τη διάρκεια αυτής της παγκοσμίως γνωστής επιχείρησης διάσωσης”.

Ο Κέβιν Ταντσαρόεν, ο οποίος έχει επίσης τον ρόλο του σκηνοθέτη και του διευθυντή παραγωγής, δήλωσε: “Ως Αμερικανοταϊλανδός, νιώθω πολύ τυχερός που συμβάλλω στο να παρουσιαστεί αυτή η ιστορία μέσα από τη ματιά και την ψυχή Ταϊλανδών. Σκοπός μου ήταν να συμβάλω με την εμπειρία μου στις ιστορίες για υπερήρωες στον αληθινό κόσμο. Γιατί πρόκειται για μια ιστορία όπου αληθινοί υπερήρωες συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους. Οι μόνες υπερδυνάμεις τους είναι το πείσμα της ανθρώπινης ψυχής και τα όσα μπορούμε να καταφέρουμε αν συνεργαστούμε”.

Ο showrunner, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής Μάικλ Ράσελ Γκαν πρόσθεσε: “Για εμάς, το Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης είναι, κατά βάθος, μια ιστορία για την οικογένεια και για το τι αποφασίζουμε ότι σημαίνει αυτή για εμάς. Από τους γονείς και τους κηδεμόνες των αγοριών έως τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους διασώστες που πήραν μέρος στην επιχείρηση, το αποτέλεσμα ήταν ότι ολόκληρος ο κόσμος ένωσε τις δυνάμεις του ως μια μεγάλη οικογένεια. Στόχος μας ήταν η σειρά να μην καλύπτει μόνο την επιχείρηση διάσωσης, αλλά και τα όσα πέρασαν τα Αγριογούρουνα μέσα σ’ αυτήν, και πιστεύουμε ότι η επιμονή μας ως προς την αυθεντική απόδοση –από τους χαρακτήρες και τις γλώσσες έως τις τοποθεσίες και τα συναισθήματα– θα γίνει αντιληπτή και θα έχει αντίκτυπο στο παγκόσμιο κοινό μέσω του Netflix”.

“Ξεκινήσαμε να γράφουμε τη σειρά στην αρχή της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν απρόσμενα παρηγορητικό να αφηγούμαστε μια ιστορία που μας υπενθυμίζει τόσο έντονα ότι, ενώ πολύ συχνά μας ορίζουν οι διαφορές μας, ως προς τη γλώσσα, τις πεποιθήσεις ή την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η ελπίδα και η επιμονή του ανθρώπινου πνεύματος είναι παγκόσμιες. Στην τελική, βρισκόμαστε όλοι στο έλεος της φύσης”, δήλωσε η Ντέινα Λεντού Μίλερ, που συμμετέχει στη σειρά ως showrunner, σεναριογράφος και διευθύντρια παραγωγής.

Thai Cave Rescue diver

Η σειρά “Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης” είναι μια ιστορία για την ελπίδα και το πείσμα του ανθρώπινου πνεύματος.

Η αυθεντική απόδοση υποστηρίζεται επιπλέον από το καστ των 12 Αγριογούρουνων που υποδύονται ντόπια παιδιά: Πράτια “Τάιγκερ” Πατόνγκ, Σονγκπόλ “Πανγκπόν” Κανταγουόνγκ, Τσακαπάτ “Τζούνιορ” Σισάτ, Θαναγούτ “Μπανκ” Τσετούκου, Τιραφάτ “Γκαν” Σομκαεού, Θαναφόνγκ “Πλουέμ” Κανθαγουόνγκ, Θαναπάτ “Ούθα” Φουνγκπουμκαεού, Αφισίτ “Φλουκ” Γιουκάμ, Γουατσαραφόλ “Κιμ” Πουανγκσαουάν, Θαναπότ “Ναμ-Νινγκ” Χουταπάσου, Απισίτ “Τσιτ” Σαενγκτσάν και Ραταφούμ “Φλουκ” Νακισαθίντ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκα στα σπίτια των αληθινών αγοριών και στο Θαμ Λουάνγκ.

Thai Cave Rescue the rescue team

Η τεράστια διεθνής επιχείρηση διάσωσης στο Θαμ Λουάνγκ που καθήλωσε τον κόσμο.

Όπως συνέβη και στην αληθινή επιχείρηση, για τη σειρά Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης επελέγη μια σειρά διεθνών ηθοποιών για να υποδυθούν βασικούς ρόλους στη διάσωση, όπως είναι ο Νίκολας Μπελ ως Βερν Ούνσγουορθ, ο Νίκολας Φάρνελ ως Τζον Βόλανθεν, ο Κρίστοφερ Στόλερι ως Ρικ Στάντον, ο Ρότζερ Κόρσερ ως δρ Ρίτσαρντ “Χάρι” Χάρις και ο Ντέιμον Χέριμαν ως δρ Κρεγκ Τσάλεν.

Παρακολουθήστε την πιο αυθεντική και λεπτομερή έκδοση της ιστορίας των Αγριογούρουνων στη σειρά μίας σεζόν Διάσωση σε Σπηλιά της Ταϊλάνδης, που έρχεται στο Netflix στις 22 Σεπτεμβρίου.


Οι Metallica έβγαλαν βίντεο για το Master of Puppets!

Avengers: Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας

H στιγμή που η πλατεία νερού εκτoξεύθηκε στο Spit it Out των Slipknot

Επιτέλους ανατριχίλες με το κανονικό trailer του Rings of Power!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: