To Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σαν τη Marvel
News

To Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σαν τη Marvel

Σχεδόν μία πενταετία έχει περάσει από τη μέρα που η Amazon πήρε τα δικαιώματα για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και πλέον βρισκόμαστε στην εξέλιξη της πρώτης σεζόν του Rings of Power που προβάλλεται από το Prime Video.

Όμως εκείνη η διαδικασία για την τελική απόκτηση των δικαιωμάτων, δεν περιελάβανε μόνο δημοπρασία το οικονομικό κομμάτι αλλά και κατάθεση ιδεών προς τους κληρονόμους του Τόλκιν που είναι πολύ αυστηροί στη χρήση των έργων του.

Όπως αποκαλύπτει το Hollywood Reporter εκτός από τη Amazon στο παιχνίδι για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είχε μπει τόσο το HBO όσο και το Netflix.

Η ιδέα του HBO ήταν μία νέα διήγηση των γεγονότων της τρίτης εποχής, όμως παρά το γεγονός ότι στο ίδρυμα Τόλκιν δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις από τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, δεν ήθελαν μία επανάληψη της ίδιας ιστορίας, τόσο σύντομα από την τριλογία.

Η ιδέα που τους… φρίκαρε περισσότερο όμως, ήταν αυτή του Netflix. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήθελαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με το σύμπαν της Marvel, να φτιάξουν δηλαδή πολλές διαφορετικές σειρές που θα έχουν η κάθε μία στο επίκεντρο χαρακτήρες όπως ο Γκάνταλφ και ο Άραγκορν. Ούτε αυτό προχώρησε.

Ακόμα και όταν πήρε τελικά το Amazon τα δικαιώματα, έπεσαν στο τραπέζι πολλές ιδέες. Μία από αυτές, που είχε διαρρεύσει μάλιστα, ήταν από τους σκηνοθέτες των Avengers (Infinity War, Endgame), με τα αδέλφια Ρούσο να θέλουν να πουν την ιστορία του Άραγκορν από μικρή ηλικία, ενώ ο σεναριογράφος του Theory of Everything είχε μία πιο σαιξπηρική προσέγγιση

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν προχώρησε και τελικά φτάσαμε στα γεγονότα της δεύτερης εποχής, που βλέπουμε να εξελίσσονται στο Rings of Power και σε σχέση με όλες τις άλλες περιόδους έχουν το λιγότερο διαθέσιμο υλικό από τα γραπτά του Τόλκιν.

Η σειρά έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία με την πρώτη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου με το φινάλε.


To «μπαπ» του Rings of Power

Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στο ρόλο του Wolverine

Οι 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Τι σημαίνουν ένα προς ένα όλα τα νέα τραγούδια των Slipknot


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ