Ζευγάρι μαζεύει λεφτά για να αγοράσει τα δικαιώματα του Last Christmas και να το εξαφανίσει
Music

Ζευγάρι μαζεύει λεφτά για να αγοράσει τα δικαιώματα του Last Christmas και να το εξαφανίσει

Στις μέρες μας είναι αλήθεια ότι λείπουν οι μεγάλες ιδέες και οι ιεροί σκοποί. Έρχεται όμως ένα ζευγάρι από τη Βρετανία να μας δείξει ότι για κάποια πράγματα αξίζει να παλεύεις. Έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν τα δικαιώματα του Last Christmas και στη συνέχεια να το εξαφανίσουν.

Η Hannah Mazetti δηλώνει ότι η απέχθεια της για το τραγούδι ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, όταν δούλευε σε μία καφετέρια την περίοδο των Χριστουγέννων.  «Ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε φτιάξει μία εορταστική λίστα τραγουδιών, αλλά δεν ήταν συνέχεια στο μαγαζί όπως εμείς. Έτσι δεν μπορούσε να νιώσει τον… πόνο που ένιωθε το υπόλοιπο προσωπικό όταν το «Last Christmas» έπαιξε για 111η φορά μέσα στην ημέρα».

Το ζευγάρι έχει ήδη συγκεντρώσει λίγο πάνω από 50.000 λίρες και η ιδέα τους ήρθε πέρυσι τον χειμώνα.  «Ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα,  όταν ρωτήσαμε φίλους μας πόσο θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να μην ακούσουν ποτέ ξανά το τραγούδι. Αποδείχτηκε ότι θα πλήρωναν αρκετά, έτσι όταν το τραγούδι άρχισε να παίζει αυτόν τον Νοέμβριο το θυμηθήκαμε. Τότε κάποιος μας είπε ότι ήταν θεωρητικά δυνατό να αγοράσουμε τα δικαιώματα για το τραγούδι και μετά να το αφαιρέσουμε από όλες τις streaming πλατφόρμες! Το είπαμε στους φίλους μας και διαδόθηκε. Είναι διασκεδαστικό γιατί οι άνθρωποι είτε αγαπούν είτε μισούν την ιδέα! Ίσως τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα!».

Αν τα καταφέρουν σκοπεύουν να στείλουν το master σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη Νορβηγία για να θαφτεί στα απόβλητα.

«Λυπάμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μισούμε τους Wham!, αλλά μισούμε αυτό το τραγούδι. Είναι επειδή παίζεται 5.000 φορές την ημέρα, αλλά νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν όπως εμείς».

Οι εκτιμήσεις λένε ότι για μία τέτοια αγορά θα χρειάζονταν περίπου 15 με 20 εκατομμύρια δολάρια. Να τσοντάρουμε;


ROXX 30: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022

O James Gunn τελείωσε και τον Black Adam από την DC

Oppenheimer: Το πρώτο trailer για την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ