Οι Typhus θα παίξουν με τους Ghost και θέλουν να περάσουν το μήνυμα
Music

Οι Typhus θα παίξουν με τους Ghost και θέλουν να περάσουν το μήνυμα

To ντεμπούτο άλμπουμ των Typhus είχε τη μεγάλη ατυχία να πέσει πάνω στην κορύφωση της πανδημίας, όμως η ελληνική μπάντα δεν το έβαλε κάτω. Περιόδευσε πολύ με στόχο να δείξει τη δουλειά της σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και η μεγάλη ανταμοιβή έρχεται στις 25 Ιουνίου.

Οι Typhus θα δώσουν το παρών στη μεγάλη επιστροφή των Ghost στη χώρα μας για το Athens Rocks στις 25 Ιουνίου και με αυτή την αφορμή, ο frontman της μπάντας, Κώστας Κοργιαλάς, μιλάει στο Roxx. Ποια είναι τα πλάνα τους για το επόμενο δισκογραφικό βήμα, τους στόχους του συγκροτήματος για το μέλλον και φυσικά τη συναυλία της χρονιάς!

-Με το ντεμπούτο άλμπουμ, το «Mass Produced Perfection», στις αποσκευές σας έχετε γυρίσει την Ευρώπη και έχετε συμμετάσχει και σε πολλά φεστιβάλ. Έχετε πάει σε Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ισπανία, Γερμανία και άλλες χώρες, γεγονός σίγουρα αξιοσημείωτο για ένα συγκρότημα από την Ελλάδα με ένα μόνο δίσκο. Είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται; 

Πράγματι για την προώθηση του Mass Produced Perfection, θεωρώ πως έχουμε κάνει δύο γεμάτες σεζόν με πολλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις και πολλές που έρχονται προσεχώς. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δουλειά που είχε την “ατυχία” να κυκλοφορήσει μέσα στην περίοδο της πανδημίας, και όλοι μέσα στους Typhus δεν θέλαμε να το αφήσουμε να πέσει, καθώς αντικατοπτρίζει ακριβώς το τι θέλαμε να βγάλουμε.

 Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι εύκολο, ειδικά για μικρότερου βεληνεκούς συγκροτήματα που δεν θα έχουν τις ανέσεις των μεγαλύτερων προφανώς. Πάντα όμως με γνώμονα  την όρεξη και την αγάπη για αυτό που κάνουμε, το κυνηγάμε κατά το μέγιστο δυνατό.

-Ο ήχος σας κινείται στο ευρύ φάσμα  του thrash metal και εξαιτίας και των φωνητικών είναι πολύ χαρακτηριστικός. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Αυτό αποτελεί και το βασικό μας πρωταρχικό στόχο, δηλαδή από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δίσκου, να μπορείς να ξεχωρίσεις τους Typhus. Επιρροές σίγουρα ξεκινούν από Megadeth, ίσως και Annihilator, λόγω του τεχνικού στοιχείου, αλλά μπορώ να σου πω ότι υπάρχει και η επιρροή Mercyful Fate, ειδικότερα σε αυτά που έρχονται!



-Έχετε συνεργαστεί και με τον Bob Katsionis για το πρώτο σας  video για το  «Krieg Sanity», πως ήταν η εμπειρία;  

Για τον Bob μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα, καθώς πρόκειται για έναν φοβερό επαγγελματία, εκτός από μουσικό. Η συνεργασία μας για το συγκεκριμένο clip έγινε στο καλύτερο δυνατό κλίμα, Και φυσικά να προσθέσω σε όλα αυτά όλη την απίστευτη καλλιτεχνική προσθήκη που έχει ο Bob!

-Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον; Περιμένουμε νέο υλικό;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ετοιμάσει όλο το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια του επόμενου δίσκου μας και μπορώ να σε ενημερώσω ότι είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Υπολογίζω να υπάρξει και κάποια σχετική ανακοίνωση στη σελίδα μας άμεσα για το πότε θα μπούμε στο studio.

-Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι που έχετε θέσει σαν συγκρότημα. Ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπι ή θα θέλατε να γίνεται αμιγώς επαγγελματική μπάντα;

Μπορώ να σου πω ότι εάν μου έκανες την ίδια ερώτηση 3 χρόνια πριν θα είχα τους ενδοιασμούς μου και θα σου έλεγα πως πρόκειται για χόμπι, αλλά βλέποντας την πορεία δεν μπορώ πλέον να πω το ίδιο. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτά δεν τα αποφασίζεις εσύ, αντιθέτως, τις περισσότερες φορές είναι πως όλη η δουλεία που έχει κάνει μια μπάντα γυρνάει πίσω και σε ανταμείβει. Οπότε εκεί είναι που βλέπεις και εσύ τα πράγματα πιο σοβαρά, κυρίως δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη.

-Θα σας δούμε μαζί με τους Ghost στις 25/6 . Θα είναι το μεγαλύτερο κοινό που έχετε παίξει.  Σας αγχώνει το γεγονός ή ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος που δεν υπάρχει χώρος για άγχος;

Κοίταξε, δεν είναι ακριβώς άγχος λόγω του κόσμου, αλλά κυρίως το άγχος που έχουμε εμείς προσωπικά, ώστε όλη αυτή η δουλεία που γίνεται τόσο καιρό να αποδοθεί όμορφα και περάσουμε ωραία το μήνυμα.

Σίγουρα είναι δύσκολο να παίξεις σε ένα κοινό όπως αυτό των Ghost, και πόσο μάλλον στο απαιτητικό ελληνικό κοινό, αλλά ανυπομονούμε να ξαναπαίξουμε στην πόλη μας μετά από τόσο καιρό και ειδικά με τόσο καλές συνθήκες. Καλώ λοιπόν όλους τους αναγνώστες του Roxx από νωρίς στις 25 Ιουνίου, για ένα setlist βασισμένο στο ντεμπούτο μας, αλλά και με νέες προσθήκες!

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, τo πιο δυνατό μουσικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με μια συγκλονιστική συναυλιακή εμπειρία. Οι καθηλωτικοί Ghost του Papa Emeritus IV και των Nameless Ghouls έρχονται στη χώρα μας στα πλαίσια του Imperatour, για να μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται το δημοφιλέστερο metal συγκρότημα των τελευταίων ετών.  Μαζί τους οι Candlemass και οι Typhus.  Όλες οι λεπτομέρειες εδώ. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ