Τρελά λεφτά σε δημοπρασία για την κιθάρα του Kurt Cobain από το Smells Like Teen Spirit
Music

Τρελά λεφτά σε δημοπρασία για την κιθάρα του Kurt Cobain από το Smells Like Teen Spirit

Μπορεί να μην έπιασε τα λεφτά της κιθάρας από το Unplugged της Νέας Υόρκης, όμως το ποσό με το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία η Fender Mustang του 1969 που κρατούσε ο Kurt Cobain στο βίντεο του Smells Like Teen Spirit των Nirvana είναι και πάλι τεράστιο.

4.5 εκατομμύρια δολάρια. Την αγόρασε ο Jim Irsay, ιδιοκτήτης ομάδας του NFL, ενώ μέρος του ποσού θα πάει από την οικογένεια του Kurt Cobain στο Kicking The Stigma που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα διατηρήσω και θα προστατεύσω ένα ακόμα μέρος της αμερικανικής κουλτούρας που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο» δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης της κιθάρας. Η δημοπρασία είχε μεγάλη συμμετοχή και η τιμή ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική της που ήταν 600.000 δολάρια.

Πριν από δύο χρόνια από τον ίδιο οίκο δημοπρασιών είχε πουληθεί έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων η κιθάρα του Unplugged, πόσο που αποτελεί ρεκόρ για κιθάρα, ενώ η ζακέτα του frontman των Nirvana κόστισε στον νέο ιδιοκτήτη 334.000 δολάρια.

To Smells Like Teen Spirit ήταν το πρώτο single από το Nevermid που έκανε τους Nirvana πρώτο όνομα παγκοσμίως και έφερε επανάσταση στη μουσική βιομηχανία της εποχής.

Kurt cobain


Iron Maiden: Τι παίζουν στη νέα περιοδεία

Τέλος η κιθαρίστρια από τους Evanescence λίγο πριν έρθουν στην Ελλάδα

Μαζικές απολύσεις στο Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών

She-Hulk: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα και κυκλοφόρησε το trailer


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ