Οι On Thorns I Lay έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους και ήθελαν να το φωνάξουν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι On Thorns I Lay έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους και ήθελαν να το φωνάξουν

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τις δύο ιστορικές εμφανίσεις των Paradise Lost στην Ελλάδα, όπου θα παίξουν ολόκληρο το Icon στην επέτειο για τα 30 του χρόνια.

Στο πλευρό τους θα έχουν και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τους On Thorns I Lay, το ελληνικό συγκρότημα με τη μεγάλη πορεία στο χώρο εδώ και (επίσης) 30 χρόνια.

H μπάντα ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, στη δεύτερη φάση της καριέρας της από το 2015 και μετά και πλέον ως μέλος του ρόστερ της Season of Mist κυκλοφόρησαν πριν από μερικές εβδομάδες το εξαιρετικό νέο και ομώνυμο άλμπουμ τους.

Με αφορμή τις δύο εμφανίσεις μίλησαν στο Roxx και τον Θανάση Ράλλη.

Γεια σας παιδιά, το νέο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και μετά από 30 χρόνια καριέρας, του δώσατε το όνομα της μπάντας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Είναι ίσως η στιγμή που νιώσατε ότι το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει το όραμα σας περισσότερο;

Γεια σου Θανάση και σε ευχαριστούμε πολύ και για το ενδιαφέρον σου στη μπάντα μας. Μόλις κυκλοφορήσαμε τον νέο μας δίσκο από τη γαλλική season of mist και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Και ναι έχεις δίκιο. Ο δίσκος αυτός είναι ο καλύτερος στη καριέρα μας ως τώρα και επιλέγοντας το όνομα της μπάντας ως τίτλο δίσκου, θέλαμε να το φωνάξουμε αυτό όσο πιο δυνατά γίνεται.

Ανήκετε πλέον στο δυναμικό της Season of Mist. Πως νιώθετε στο νέο περιβάλλον και τι διαφορές είδατε σε σχέση με το παρελθόν στη διαδικασία δημιουργίας αλλά και προώθησης του άλμπουμ;

Το συμβόλαιο αυτό με μια από τις πέντε μεγαλύτερες metal εταιρίες παγκοσμίως, αποτελεί για μας δικαίωση όλων μας των προσπαθειών όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρία δεν παρεμβαίνει καθόλου στην επιλογή του υλικού, οπότε έχουμε πλήρη ελευθερία στο δημιουργικό κομμάτι, όπως βέβαια πάντα είχαμε. Τώρα όσο αφορά το θέμα του marketing και του promotion,τα πράγματα πλέον δουλεύουν σε άλλες ταχύτητες. Σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα πλέον, η μουσική μας να ακουστεί από ένα ευρύτερο κοινό του χώρου, μέσα βέβαια σε ένα καταιγισμό νέων κυκλοφοριών.

Οι κριτικές για το άλμπουμ και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό είναι πολύ καλές. Τι feedback έχετε από το κοινό εσείς;

Ναι έχεις δίκιο, σε γενικές γραμμές το σύνολο των κριτικών που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλό. Βέβαια χωρίς να θέλω να φανεί καθόλου εγωιστικό αυτό, το περιμέναμε όπως και τις αντιδράσεις του κόσμου στις συναυλίες που έχουμε κάνει σε Ελλάδα και εξωτερικό ως τώρα, οι οποίες είναι αποθεωτικές. Μιας και ξέρουμε πολύ καλά τι δίσκο έχουμε κάνει νοιώθουμε  πολύ υπερήφανοι και ατενίζουμε το μουσικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Ποιο είναι το τραγούδι από το νέο άλμπουμ που θα παρουσιάζατε σε κάποιον να ακούσει ως το πιο χαρακτηριστικό της δουλειάς;

Θα έλεγα το Thorns of Fire αν και τα 2 δικά αγαπημένα είναι το Crestfallen και το Αmong the wolves.

Θα σας δούμε στο πλευρό των Paradise Lost σε λίγες μέρες σε δύο ιστορικές συναυλίες για την επέτειο του Icon. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς στη σκηνή;

Είναι μεγάλη τιμή για μας να ανοίγουμε τη συναυλία στους πρώτο μάστορες του doom death metal. Αυτή η ιστορική μπάντα έριξε τότε πίσω στο 1991 νέα μουσικά μονοπάτια και οδήγησε όλους εμάς τους επόμενους σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Με απλά λόγια ο λόγος που παίζω μουσική είναι ο δίσκος τους gothic 1991. Θα παίξουμε κομμάτια κυρίως από τα 3 τελευταία μας άλμπουμ δίνοντας βεβαίως βαρύτητα στη τελευταία μας κυκλοφορία.


Οι Paradise Lost, πιο δυνατοί από ποτέ, έρχονται για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας τους «Embers of Europe» για να γιορτάσουν μαζί μας τα 30 χρόνια του Icon. Μαζί τους οι On Thorns I Lay. Εισιτήρια εδώ.

on thorns i lay

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.