Τέλος η απεργία στο Hollywood - Τα βρήκαν ηθοποιοί και στούντιο
Music

Τέλος η απεργία στο Hollywood – Τα βρήκαν ηθοποιοί και στούντιο

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες απεργίας, το σωματείο των ηθοποιών ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την τελική πρόταση των μεγάλο στούντιο για νέο τριετές συμβόλαιο, έτσι μπαίνει τέλος στην απεργία που είχε «παγώσει» τα πάντα στο Hollywood.

Η SAG-AFTRA ανακοίνωσε την συμφωνία την Τετάρτη, μετά από περίπου δύο εβδομάδες συνεχόμενων διαπραγματεύσεων. Η εξέλιξη ήρθε λίγο πριν το deadline που είχε ορίσει η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ώστε το σωματείο να δώσει την απάντησή του για το αν αποδέχεται την «καλύτερη και τελική πρόταση» όπως την είχαν χαρακτηρίσει.

Η ένωση παρέχει μέχρι στιγμής ορισμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας, περισσότερες από τις οποίες πιθανότατα θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες πριν από την ψηφοφορία επικύρωσης της ένωσης. Σε ένα μήνυμα προς τα μέλη το βράδυ της Τετάρτης, το σωματείο είπε ότι η αξία της συμφωνίας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών υψηλότερες από αυτές που έλαβαν άλλα συνδικάτα φέτος, «streaming μπόνους συμμετοχής» και κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η δοκιμαστική συμφωνία περιλαμβάνει επίσης υψηλότερα ανώτατα όρια για τα ταμεία υγείας και συντάξεων, αυξήσεις αποζημίωσης για τους κομπάρσους και «κρίσιμες συμβάσεις που προστατεύουν τις διαφορετικές κοινότητες».

Η συμφωνία με τους ηθοποιούς έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τη λήξη της απεργίας των σεναριογράφων που και αυτοί τα βρήκαν τελικά με τα στούντιο μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Αυτό σημαίνει πλέον ότι η παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει αν και οι επιπτώσεις της απεργίας στο περιεχόμενο θα αρχίσουν να φαίνονται το επόμενο διάστημα και σίγουρα περισσότερο μέσα στο 2024.


Οι τιμές των εισιτηρίων για την εμφάνιση των Rammstein

Έδιωξαν τον ντράμερ τους οι Slipknot

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι των Beatles

Οι Pulp έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens 2024!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ