Ιστορική στιγμή: Ακούστε το τελευταίο τραγούδι των Beatles!
Music

Ιστορική στιγμή: Ακούστε το τελευταίο τραγούδι των Beatles!

Το τελευταίο τραγούδι στην ιστορία των Beatles είναι εδώ και χωρίς καμία απολύτως υπερβολή προκαλεί ανατριχίλες.  Ο τίτλος του είναι Now and Τhen και για την ολοκλήρωση του χρησιμοποιήθηκε μία παλιά ηχογράφηση του John Lennon, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το τραγούδι είχε γίνει και στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όμως η τεχνολογία της εποχής δεν ήταν αρκετή για να «καθαρίσει» η ηχογράφηση του Lennon, κάτι που έγινε τώρα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Ο Paul McCartney ξεκαθαρίζει ότι η χρήση AI έγινε μόνο για τον διαχωρισμό των ήχων και όχι για τη σύνθεση ή τη φωνή του Lennon και ο τρόπος είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποίησε ο Peter Jackon στο ντοκιμαντέρ του για το συγκρότημα.

Ακούστε το Now and Then: 

Με τη βοήθεια του παραγωγού Jeff Lynne, ο McCartney, ο Ringo Starr και ο George Harrison πέρασαν χρόνο προσπαθώντας να μετατρέψουν το «Now and Then» σε πλήρες τραγούδι κατά τη διάρκεια των sessions του 1994 και του 1995 για την ανθολογία των Beatles, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στον τρόπο που θα προχωρήσουν έτσι το άφησαν τότε ημιτελές.

Δύο άλλα «νέα» τραγούδια των Beatles δημιουργήθηκαν τότε από παρόμοια demos του Lennon, τα «Free As a Bird» και «Real Love». Ωστόσο, ο Paul McCartney ανέφερε σε συνεντεύξεις για χρόνια ότι ήλπιζε μια μέρα να ξαναεπισκεφθεί το «Now and Then», το οποίο κυκλοφορούσε εδώ και καιρό ως bootleg.

Πέρα από τα φωνητικά του Lennon, το «Now and Then» διατηρεί τα μέρη ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας που έγραψε ο Harisson to 1995, περιλαμβάνει νέα ηχογράφηση ντραμς από τον Starr και μπάσο, κιθάρα και πιάνο από τον McCartney.

Το κομμάτι των εγχόρδων γράφτηκε από τους Giles Martin, McCartney και Ben Foster, ενώ ο Martin έπλεξε τα αυθεντικά backing vocals από τα τραγούδια των Beatles Here, There and Everywhere, Eleanor Rigby και Because, με τον ίδιο mashup τρόπο όπως στο άλμπουμ Love του 2006.

Δείτε εδώ το μίνι-ντοκιμαντέρ για την ιστορία του τραγουδιού: 


Οι Pulp έρχονται στην Ελλάδα για το Release Athens 2024!

Ανακοινώθηκε ο χώρος για τη συναυλία των Rammstein στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή στα 54 του ο Matthew Perry

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τελευταίο τραγούδι των Beatles


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: