Θα κυκλοφορήσουν τα τελευταία τραγoύδια των Soundgarden
Music

Θα κυκλοφορήσουν τα τελευταία τραγoύδια των Soundgarden

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από τον θάνατο του Chris Cornell, ήρθε η μεγάλη είδηση που περιμέναμε εδώ και καιρό. Η σύζυγος του, Vicky και τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden, έβαλαν οριστικά τέλος στη δικαστική τους διαμάχη και συμφώνησαν να κυκλοφορήσει το υλικό από τις ηχογραφήσεις που είχαν γίνει πριν το μοιραίο γεγονός, για ένα νέο άλμπουμ.

«Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα επιτρέψει στους θαυμαστές των Soundgarden σε όλο τον κόσμο να ακούσουν τα τελευταία τραγούδια που δούλευαν το συγκρότημα και ο Chris. Οι δύο πλευρές ενώνονται για να προωθήσουν, να τιμήσουν και να χτίσουν πάνω στην απίστευτη κληρονομιά των Soundgarden καθώς και στο ανεξίτηλο σημάδι του Chris στη μουσική ιστορία – ως ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όλων των εποχών» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η κόντρα κρατούσε από το 2019, με αγωγές και μηνύσεις που δεν επέτρεπαν στο συγκρότημα να διαχειριστεί τις ηχογραφήσεις, όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα για το πότε θα ακούσουμε τα τελευταία τραγούδια που ηχογράφησαν.

Υπάρχουν σίγουρα επτά ολοκληρωμένα τραγούδια αλλά και πρόβες στο στούντιο που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μία πιο ολοκληρωμένη δουλειά. Είναι σίγουρο ότι έχει γίνει αρκετή προεργασία το προηγούμενο διάστημα, αφού το πρώτο δείγμα συμφιλίωσης των δύο πλευρών είχε έρθει πριν από δύο χρόνια όταν τα είχαν βρει για το θέμα της διαχείρισης των λογαριασμών στα social media.

Τα επτά ολοκληρωμένα τραγούδια είναι τα εξής:

Road Less Travelled (Cornell/Cameron) – 4:10

Orphans (Cornell/Cameron) – 3:18

At Ophians Door (Cornell/Cameron) – 5:05

Cancer (Cornell) – 4:00

Ahead of the Dog (Cornell/Thayil) – 3:47

Mermas (Cornell/Shepherd) – 4:32

Stone Age Mind (Cornell) – 4:22

Το χρονικό της διαμάχης

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Chris Cornell, πίσω στο 2017, είχε γίνει γνωστό ότι η μπάντα δούλευε πάνω σε νέο υλικό που θα αποτελούσε τον διάδοχο του King Animal. O καιρός περνούσε και δεν είχαμε καμία πληροφορία για αυτά τα τραγούδια μέχρι που ο κιθαρίστας της μπάντας Kim Thayil, είχε δηλώσει ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να τελειώσει το άλμπουμ, αν αποκτούσε πρόσβαση στα φωνητικά που είχε ηχογραφήσει ο Chris Cornell.

Τον Δεκέμβριο toy 2019, η χήρα του Chris Cornell, Vicky, έκανε μήνυση στη μπάντα με την οποία ζητούσε  να της αποδοθούν χιλιάδες ευρώ από έσοδα της μπάντας που δεν έχουν φτάσει στην οικογένεια της (όπως υποστήριζε), αλλά και να αναγνωριστεί ο Chris Cornell ως αποκλειστικός συνθέτης των επτά ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

H απάντηση του συγκροτήματος είχε έρθει μέσω εγγράφων που υπέγραφαν οι Kim ThayilMatt Cameron and Ben Shepherd και τόνιζαν ότι στα συγκεκριμένα τραγούδια δούλευαν μαζί με τον Chris από το 2014. Έδειχναν μάλιστα μία συνέντευξη του Cornell από τον Απρίλιο του 2017 στην οποία έλεγε χαρακτηριστικά «Έχουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια» και χαρακτηρίζουν λέξη-κλειδί το «έχουμε».

H μπάντα μπήκε στο στούντιο ξανά  τον Απρίλιο του 2017, αλλά διέκοψε τη διαδικασία για να ξεκινήσει τη μοιραία περιοδεία κατά την οποία ο Chris Cornell έβαλε τέλος στη ζωή του τον Μάιο του 2017. Οι Soundgarden κατέληγαν λέγοντας ότι είχαν επικοινωνήσει με τη Vicky και αυτή είχε παραδεχθεί ότι τα τραγούδια δεν αποτελούν σόλο-έργο του Chris.

Η Vicky Cornell, στη μήνυση της, ζητούσε το υλικό να ολοκληρωθεί από τον παραγωγό με τον οποίο δούλευε ο Chris, στα προσωπικά του άλμπουμ, κάτι που είχαν αρνηθεί οι Soundgarden.


Το νέο άλμπουμ των Metallica είναι εδώ: Ακούστε το ολόκληρο!

O George RR Martin έχει ένα ακατόρθωτο πλάνο για όσα πρέπει να γράψει

Ανακοινώθηκε το remake του Harry Potter σε σειρά

Το Netflix του Heavy Metal είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ